Eλλάς το μεγαλείο σου! Attack 45DPX και τιμές...

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #26855 από umeca74
Η ελλάδα αντιστρέφει όλους τους νόμους περί ελεύθερης αγοράς και καπιταλισμού για διαμόρφωση της βέλτιστης ισορροπημένης τιμής. Ενώ θεωρητικά όσο περισσότεροι ανταγωνιστές υπάρχουν στην αγορά τόσο οι τιμές θα έπρεπε να πέφτουν προς όφελος του καταναλωτή, εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Οι μαγαζάτορες είναι τόσοι που για να επιβιώσουν πρέπει να βγάλουν όλο το μηνιάτικο από μία πώληση :)

πραγματικά είναι αξιοπερίεργο φαινόμενο η ελληνική αγορά...

φταίμε και οι καταναλωτές βέβαια που χωρίς σκέψη υποθέτουμε ότι το ακριβό είναι και καλό. Ναι μεν αλλά!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #26890 από fisikos50
Οφείλεται σε παρακλάδι εφαρμογής της θεωρίας του "μεγαλύτερου ηλίθιου" η οποία κυρίως αφορά σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Η θεωρία λειτουργεί όταν ξέρεις ότι αγοράζεις κάτι πολύ ακριβότερα από όσο αξίζει, αλλά ελπίζεις ότι θα βρεθεί ένας ακόμα "μεγαλύτερος ηλίθιος" να το αγοράσει από εσένα ακριβότερα.

Στην εδώ παρασιτική αγορά ακριβώς σε αυτό επενδύουν, ότι κάποιος θα δεχτεί να πληρώσει 100% και παραπάνω που βγάζει το κύκλωμα όχι επειδή έφεραν κάτι π.χ. από Κίνα, και ας πούμε έχει κάποιες δυσκολίες και κόστος αυτό, αλλά φέρνοντας κάτι π.χ. από Βουλγαρία, όπου πιο εύκολα δεν γίνεται, απλά το φέρνεις (στο φέρνουν) χωρίς καμία διατύπωση, λόγω ΕΕ, κοινών χερσαίων συνόρων κτλ, μέχρι και μόνος σου πας και το παίρνεις, και αυτό κάνουν όσοι μένουν κοντά στα σύνορα, σε αυτούς (δυστυχώς για τους "εμπόρους") η θεωρία του "μεγαλύτερου ηλίθιου" δεν πιάνει.

Είναι κατάντια βέβαια το να περιμένεις να βρεις κανένα κορόιδο να πουλήσεις κάτι στη διπλάσια τιμή από την κανονική και αυτό να το αποκαλείς ανάπτυξη της αγοράς και της οικονομίας, τέτοια ανάπτυξη φτιάχνουν και τα τσιμπούρια όταν μαζευτούν πολλά πάνω στο σκύλο.

Η οικονομία της αγοράς με την στενή "Ελληνική" έννοια δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό (όπως ακριβώς ο σκύλος δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του τα τσιμπούρια μόνος του), αλλά η αγορά με την ευρεία έννοια της ΕΕ σίγουρα μπορεί και αυτό γίνεται στην πράξη όταν πάμε και τα αγοράζουμε από Βουλγαρία.

Και βέβαια, στην υγιέστατη Ελληνική αγορά, ακόμα και οι όποιες Ελληνικές κατασκευές έχουν προσαρμοστεί και έχουν επακριβώς παραπλήσιες τιμές με αυτές της αρπαχτής των εμπόρων, τι να πεις σε αυτή την περίπτωση;

Βουλγαρία που σας χρειάζεται...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97075 από KostisVer
Δεν υπάρχει ebay APP ID ορισμένο στις ρυθμίσεις του KunenaΑγαπητέ umeca 74 και λοιποί χρήστες του φόρουμ,
Καταλαβαίνω την καχυποψία και δυσπιστία που μπορεί να έχετε απέναντι στους έλληνες επαγγελματίες εμπόρους η οποία μπορεί να οφείλεται στο κακό παρελθόν της φούσκας (δηλ. των υπερ-κερδών των μεσασόντων). Από την άλλη θα ήθελα να σας δώσω μια άλλη οπτική του θέματος αυτή ενός εμπόρου ειδών θέρμανσης που προσπαθεί να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και να εξετάζει και τις δυο πλευρές του νομίσματος.

1) Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πουλιέται μόνο στη σλοβακία και στην Ελλάδα αλλά σε 30-40 χώρες. Για να διερευνύσουμε αν η εταιρία που σου έκανε την εν λόγω προσφορά είναι πραγματικά και αδικαιολόγητα ακριβή καλό θα ήταν να συλλέξετε τιμές του προϊόντος και από άλλες χώρες. Ενδεικτικά εγώ βρήκα στο ebay



και σε μια γαλλική εταιρία

www.attack-france.com/m-17-tarif-.html

2) Είσαι σίγουρος ότι το Σλοβάκικο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που πουλιέται στην Ελλάδα; Επειδή είμαι του χώρου αυτό που γνωρίζω είναι ότι στη Σλοβάκικη αγορά οι συγκεκριμένοι λέβητες είναι υποδιέστεροι και υστερούν σε ποιότητα ατσαλιού (το μίγμα είναι κατώτερης ποιότητας) και σε ποιότητα κεραμικών στοιχείων.

3) Ο συγκεκριμένος έμπορος έβαλε ένα καπέλο επί της τιμής που ο ίδιος προμηθεύεται το προϊόν φροντίζοντας όμως να αποκτήσει την τεχνική γνώση για να μπορέσει να το εξυπηρετήσει κατά την εγκατάσταση του και κατά την λειτουργία του εάν και εφόσον το χρειαστεί ο πελάτης-χρήστης. Φρόντισε επίσης να το διαφημίσει/προβάλλει (στην ΔΕΘ αλλά και στο κατάστημα του) και να ενημέρωσει τους καταναλωτές σαν και εσάς (όπως ενημερώνει και αυτό το ιστολόγιο). Φρόντισε επίσης να το έχει ετοιμοπαράδοτο στις αποθήκες του για να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των ενδιαφερομένων αγοραστών. Ολες οι παραπάνω ενέργειες από την πλευρα του απαιτούν εργατοώρες και κεφάλαια και ρίσκο (άραγε θα μπορέσει να πουλήσει με ένα λογικό κέρδος ή θα αντιμετωπιστεί με καχυποψία και η επιχειρηματική του κίνηση θα είναι μια αποτυχία;) για να φτάσει στην πόρτα του Έλληνα καταναλωτή το προϊόν που επιθυμεί.

Ελπίζω τα παραπανω να βοήθησαν στο να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97126 από andros
Sorry που επεμβαινω KostisVer αλλα το 2) με μπερδεψε αρκετα. Απο περιεργια μπηκα στο www.attack.sk/?lang=en για να δω τα περι της εταιριας. Απο οτι ειδα εχει εδρα στην Σλοβακια με την παραγωγη, το RnD, κλπ στην Σλοβακια. Οποτε κατασκευαζονται στην Σλοβακια και εξαγονται στις αλλες χωρες.
Και ερχεσαι συγκεκριμενα και αναρωτιεσαι στο forum οτι "Είσαι σίγουρος ότι το Σλοβάκικο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που πουλιέται στην Ελλάδα;"
Και μετα βαση της εμπειριας σου στο χωρο λες "Επειδή είμαι του χώρου αυτό που γνωρίζω είναι ότι στη Σλοβάκικη αγορά οι συγκεκριμένοι λέβητες είναι υποδιέστεροι και υστερούν σε ποιότητα ατσαλιού (το μίγμα είναι κατώτερης ποιότητας) και σε ποιότητα κεραμικών στοιχείων."
Δηλαδη εν κατακλειδι οι Σλοβακοι φτιαχνουν λεβητες υποδιεστερης ποιοτητας για την αγορά τους, αλλα το κορυφαιο ειναι οτι τους καλυτερους σε ποιοτητα (καλυτερο μιγμα ατσαλιου και κεραμικα) τους στελνουν στην τεραστια Ελληνικη αγορα που μεχρι πριν μερικα χρονια, για να μην πω μεχρι χθες, δεν ηξεραν οι Ελληνες καταναλωτες τι παει να πει ξυλολεβητας πυρολησης.
Εγω καταλαβαινω πως μια τετοια γνωση μπορει να δικαιολογει το τιμολογιακο παθος που δειχνουν οι Ελληνες εμποροι, αλλα πιστευω πως η μαμα εταιρια θα το θεωρουσε σαφη δυσφημιση/βρωμα/φημη του προιοντος τουλαχιστον , ειδικα οταν δεν επικαλεισαι τεχνικα στοιχεια ή προδιαγραφες του προιοντος.
Μποριες να δοκιμασεις να στειλεις ενα email στην εταιρια και να εκφραζεις αυτες τις σκεψεις και αν εχουν οι Σλοβακοι την ιδια αποψη θα σε παραδεχτω.
Παντως εγω οταν εψαχνα να αγορασω λεβητα πελλετ, παρατηρησα οτι καποιοι λεβητες που ειχαν επισημους αντιπροσωπους εδω (π.χ. Windhager, HKS Lazar, κα) ειχαν ιδιες τιμες εξωτερικου και σε μερικα μoντελα και χαμηλοτερες (δειτε παλιοτερα topic).
Η ματια ενος καταναλωτη που ψαχνεται.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Grecu_

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97149 από akis kyriakidis
Καλή σας μέρα και απο εμένα .
Έχω τη χαρά να είμαι απο τους πρώτους ανθρώπους που κατέθεσα την άποψη μου,πολλούς μήνες πρίν, σε αυτό το forum για το πόσο τίμιο και πόσο αξιοπρεπές προιόν είναι καθώς και το πόσο υψηλό Δείκτη Best Value For Money κατέχει το συγκεκριμένο προιόν (scripta manent).

Στην Ιταλία το συγκεκριμένο προιόν ,για τουλάχιστον μια δεκαετία ,ανήκε στη γκάμα των προιόντων ενός από 3 μεγαλύτερα group Θέρμανσης με εξειδίκευση στο τζάκι και το ξύλο και αυτό νομίζω απο μόνο του λέει πάρα πολλά !!

Kαι για τους φίλους του forum που με γνωρίζουν προσωπικά θα τους έλεγα ότι στην Ιταλική αγορά το group της NORDICA EXTRAFLAME ,είναι μεν ένα απο τα 3 μεγαλύτερα, αλλά υποστηρίζει τα προιόντα της Atmos.

Στους δύο χειμώνες που τοποθετείται στην Ελληνική αγορά έχει αφησει εξαιρετικές εντυπώσεις στους ιδιώτες καταναλωτές και κυρίως στους επαγγελματίες υδραυλικούς ή μηχανολόγους που μπορούν να συγκρίνουν τον βαθμό ικανοποίησης του τελικού καταναλωτή που χρησιμοποιεί τον Λέβητα Πυρόλησης Α ή τον Λέβητα Πυρόλησης Β.

Είναι λογικό ένα εργοστάσιο παραγωγής με βάση την αγορά την οποια απευθύνεται να παράγει και ανάλογο προιόν .Όπως γνωρίζεις φίλε andros διαφορετικά standards και πιστοποιήσεις προιόντων ισχύουν στην αγορά της Αυστρίας ή της Γερμανίας και διαφορετικά στην αγορά της Σλοβακίας .

Ρίξε μια ματιά φίλε andros και στα διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο προιόν για να καταλάβεις ακόμη περισσότερα πράγματα πέρα απο τις 30 η 40 χώρες που εξάγεται σε όλο το κόσμο .

Τέλος η εταιρεία που τον εισάγει στην Ελληνική αγορά ασχολείται με την αγορά της Θέρμανσης πάνω απο μια 20 ετία ή 25ετία , με ότι αυτό συνεπάγεται στην τεχνογνωσία και το after sales και ο άνθρωπος που την ίδρυσε ήταν είναι και θα είναι απο τους πιο Αξιοσέβαστους ανθρώπους στη δικιά μας αγορά .

Με Εκτίμηση ,
Η ματιά ενός πρωην κατασκευαστή και νυν ανθρώπου της αγορας της Θερμανσης που όλη μέρα ψάχνεται .

Υ.γ : Στα Υψηλής Ποιότητας προιόντα η Τιμή , Τιμή δεν έχει ....ρώτα και τον φίλο μου τον Νίκο με τα εξαιρετικά WINDHAGER ή τον φίλο μου τον Σπύρο με τα εξαιρετικά HKS Lazar.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.promitheas.org.gr
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97192 από andros
Κυριε Κυριακιδη καλη σας μερα και εσας.
Εγω βασικα δεν καταλαβα ακριβως τι θεση σας βαση της παραπανω τοποθετηση σας, συγκεκριμενα μου ειναι αρκετα θολη η τοποθετηση σας, αλλα μαλλον καταλαβαινω οτι δικαολογειτε την τοποθετηση του Kostis Ver. Αυτο που ξερω εγω βαση επαγγελματος (ηλεκτρονικος μηχανικος στις τηλεπικοινωνιες και αεροναυτιλια) ειναι οτι μια μεγαλη διεθνη εταιρια με εξαγωγες οπως η Attack πιστοποιειται για τις διαδικασιες και τις λειτουργιες της (π.χ. μαρκετιν, διοικηση, project management, γραμμη παραγωγης κλπ) απο οργανισμους οπως ISO, PMI, PRINCE (συγκεκριμενα εχει ISO 9001). Απο εκει και περα ενα προιον πιστοποιειται βαση τυποποιησης η οποια στηριζεται σε συγκεκριμενα προτυπα ευρωπαικα ή διεθνη, τα οποια καθοριζουν και την ποιοτητα του προιοντος (και βεβαιως δεν μιλαω μονο για το CE που συμμορφωνεται με τις ντιρεκτιβες της EC). Απο οσο γνωριζω απο το συνολο των 14000 περιπου ευρωπαικων προτυπων εχουν ενσωματωθει περι των 11000 στην Ελλαδα (συγχωρεστεμε αν κανω λαθος στα νουμερα). Συγκεκριμενα τα προιοντα της Attack βαση του site της εταιριας εχουν πιστοποιητικα CE και GΟST (κατι σαν Ρωσικος ΕΛΟΤ) και οχι καποιων σουπερ εξειδικευμενων ηλεκτομηχανολογικων ISO προτυπων που μπορει να τα ζηταει η Ελλαδα και να δικαολογει καποια ιδιατερη διαφορα στη τιμη.

Συνεπως δεν αμφισβητω την ποιοτητα του συγκεκριμενου προιοντος, ισα ισα φαινεται οτι ειναι ενα εξαιρετικο προιον αν δει καποιος τα χαρακτηριστικα του, αλλα αμφισβητω την αποψη οτι τον υποδιεστερο τον κρατανε στην Σλοβακια και τον ανωτερο τον πηγαινουν σε χωρες οπως η Ελλαδα με απαιτητικα προτυπα ποιοτητος, τα οποια ομως δεν τα επικαλειται η εταιρια εξαρχης. Επισης αν ακολουθησω αυτη την λογικη του KostisVer οι Windhager και οι Lazar που κοστιζουν στην Ελλαδα το ιδιο και μερικες φορες λιγοτερο απο εξω (χαρη στην καλη τιμολογιακη πολιτικη των αντιπροσωπων), τοτε θα επρεπε να ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας απο τους Αυστριακους, δεδομενου οτι εχουμε μεταφορικα κ.α. Ειμαι σιγουρος οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Επισης αλλο πραγμα τα βραβεια και αλλο πραγμα οι πιστοποιησεις και τα προτυπα. Προφανως και παιρνει βραβεια σε διεθνης εκθεσεις (οπως και αλλοι λεβητες) και καλα κανει γιατι φαινεται καλο προιον.

Τελος "ΕΛΕΟΣ" εγω δεν εθιξα τον ανθρωπο που το εισαγει (λες και τον ξερω), αλλα αναφερθηκα στην εμπειρια του Umeca74 ο οποιος αναφερεται αποκλειστικα σε τιμη που του εδωσε καταστημα στη Θεσσαλονικη. Και τους Windhager και HKS Lazar τους ανεφερα για να επιχειρηματολογησω επι τουτου. Προφανως και τους παινεψα τον κο Σαμαρα στο Windhager και τον Σακελαριου στην Lazar Αθηνας (απο τον οποιο και τελικα αγορασα) με συγκεκριμενο παραδειγμα. Πρακτικα αυτο που ειπα ειναι καλυτερα να παει απευθειας στον αντιπροσωπο παρα στον συγκεκριμενο εμπορο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν καποιος μιλαει για τα κακα κειμενα της κατα τα αλλα υγειους ευρυτερης ελληνικης αγορας, να παρεξηγουνται τα λογια του και να παραμεριζονται οι οποιοι επαινοι του (συνηθως απο καποιον ΕΜΠΟΡΟ). Και αν κακως παρεξηγησατε τα λογια μου γιατι δεν εθιξα κανενα αντιπροσωπο (δεν εχω κανενα λογω να αμφισβητησω οσα επικαλειστε για τον συγκεκριμενο αντιπροσωπο), φανταστειτε τι θα ελεγε η Attack LTD αν μαθαινε οτι καποιος εμπορος στην Ελλαδα (προφανως οχι εσεις αλλα ο KostisVer στον οποιο αναφερθηκα εξαρχης) δικαιολογει μια γενικως υψηλη τιμη του συγκεκριμενου λεβητα με 2 επιχειρηματα, ενα εκ των οποιων ειναι το χαμηλοτερης ποιοτητας ατσαλι και κεραμικων στην Σλοβακια. Και επειδη δουλευα σε international εταιρια, η πορεια ενος προιοντος καθοριζεται και απο το after sales κομματι (ζημιες, παραπονα, υποστηριξη) καθως και απο τις αυθαιρεσιες μιας ελευθερης αγορας που μπορει να λειτουργησει δυσφημιστικα σε ενα προιον τελειως αδικα και να το καθηλωσει, οπως πχ η αδικαιολογητα υψηλη τιμη ενος η καποιων εμπορων.
Εκτος βεβαια αν ειναι δικαιολογημενη αυτη η υψηλη τιμη οποτε παω πασο στο κομματι της τιμης. Με ρεαλιστικα ομως επιχειρηματα.
Φιλικα


Α συγνωμη ξεχασα
Το επιχειρημα νουμερο 3 ειναι για γελια. Αν καποιος εμπορος βαζει καπελο για να "αποκτήσει την τεχνική γνώση για να μπορέσει να το εξυπηρετήσει κατά την εγκατάσταση του και κατά την λειτουργία του εάν και εφόσον το χρειαστεί ο πελάτης-χρήστης" ειναι για κλαματα. Ενας σωστος εμπορος που ειναι εξειδικευμενος και πιστοποιημενος εγκαταστατης και το υποστηριζει μετα την αγορα, δεν βαζει καπελο αλλα εκπαιδευει στην μαμα εταιρια (ειτε στην εδρα της ειτε εδω απο εκπαιδευτη της εταιριας) το προσωπικο της το οποιο δεν το αλλαζει για πλακα, παιρνει πιστοποιηση επισημου εγκαταστατη και support. Και ετσι δεν χρειαζεται να βαζει καπελα και γραβατες. Μιας και μιλαμε για πιστοποιησεις Jnet εσυ που δουλευεις σε μεγαλη εταιρια πληροφορικης, στα RfP που ετοιμαζετε βαζετε καπελα για να αποκτησετε γνωση και εμπειρια ή φροντιζετε να ειστε πιστοποιημενοι στους τομεις σας?
Last edit: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by andros.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ