Σύγκριση κόστους θέρμανσης φυσικού αερίου - pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14030 από aithio

Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες εγκαταστάσεις και στη θεσ/νίκη και στην Λάρισα και στον Βόλο που δουλεύουν χρόνια απροβλημάτιστα και με πολύ , πολύ , πολύ μικρότερες ετήσιες καταναλώσεις σε σχέση με τη δική σου και σίγουρα σε πιο έντονες κλιματολογικές συνθήκες .


Δηλαδή του λες ότι έχει μεγάλες καταναλώσεις λόγου της μικρής συσκευής και αλλάζοντας την με μια συσκευή 32kw θα μειωθεί η κατανάλωση Ακη;
Εχω συσκευή 32KW σε σύζευξη με μια 48 αρα στο Γαλάτσι και λειτουργεί για μία μικρή πολυκατοικία.
Η 48 πήρε δεν πήρε 4-5 μέρες όλες και όλες αυτό τον χειμώνα....
Αν κάποιος έχει απώλειες κοντά στα 30KW για ένα διαμέρισμα 145τμ ζήτω που κάηκε.
Οι απώλειες είναι γραμμικές....
Δεν ξέρω αν είσαι μηχανολόγος αλλά αν είσαι θα το ξέρεις πιο καλά απο μένα αυτό.
Αν υποθέσει κανείς ότι η μέση απαιτητή ισχύς ενός σπιτιού τους χειμερινούς μήνες είναι η μισή της ισχύς του λέβητα και το μετατρέψει σε ενεργεία (ανά χρόνο)και μετά σε χρήματα θα χρειαζόταν 20-25€ την μέρα για να διατηρήσει το σπίτι σταθερά στους 20 βαθμούς.
Μην τρελαθούμε....
Αν έχει τόσο ελλειπή μόνωση και χρειάζεται 32Kw η τόνους για τόνους πελλετ θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να μονώσει και όχι να μεγαλώσει.
Εχει θεμελιωθεί στον κόσμο ότι όσο μεγαλύτερο λέβητα έχουμε τόσο το καλύτερο.
Με το KENAK τωρα προσπαθούν να το περιορίσουν μιας και κατάλαβαν ότι στην Ελλάδα έχουμε λέβητες λες και είμαστε στην Σιβηρία.
Τώρα αν ο Σταύρος θέλει σώνει και καλά να μεγαλώσει τον λέβητα του είναι δικιά του επιλογή....
Σχετικά με την σύγκριση αερίου και πέλλετ νομίζω ότι απαντήθηκες Σταύρο από τον Χρήστο.
Έχω πολλές ενστάσεις καλοπροαίρετες σε αυτά που γράφεις Ακη....
Αν θες το συζητάμε.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14033 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
παντως την περιπτωση του εξωτερικου κυκλοφορητη την εχω ξαναψαξει γιατι το σπιτι ειναι σε ενα επιπεδο ορθογωνιο και μακροστενο.αποτελεσμα αυτου ειναι να ειναι πολυ μεγαλες οι αποστασεις των σωματων απο το μηχανημα.αν προσθεσεις σε αυτο, το γεγονος οτι στην καθε γραμμη ο υδραυλικος εχει συνδεσει 2 και 3 σωματα τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα για τον κυκλοφορητη στο να καταφερει να γυρισει γρηγορα τα νερα.αποτελεσμα τα επιστρεφουμενα νερα να χανουν αρκετους βαθμους σε σχεση με αυτα που φευγουν.αρκει να αναφερω οτι τα σωματα αρχιζουν να ζεστενονται τουλαχιστον 15-20 λεπτα αφοτου αρχισει να γυριζει το νερο στο δικτυο.ειναι σχεδον βεβαιο κατα την αποψη μου οτι ενας μεγαλυτερος κυκλοφορητης θα βοηθουσε.τωρα οσον αφορα την τιμη του αεριου εχει ανεξαρτητοποιηθει απο αυτην του πετρελαιου απο τον οκτωβρη του 2011.αυτο για τον χειμωνα που περασε ηταν ιδιαιτερα αισθητο μιας και το κοστος θερμανσης σε σχεση με περυσι ηταν πολυ μεγαλυτερο.τωρα το τι θα γινειτου χρονου ειναι οτως αγνωστο.παντως σε επικοινωνια μου με την επα μου ειπαν οτι ναι μεν δεν θα μειωθει η τιμη του αεριου αλλα ενοψει της επικειμενης αυξησης του πετρελαιου η διαφορα μεταξυ των 2 καυσιμων θα ειναι και παλι συμφερουσα.το θεμα ειναι οτι αν ψαξει κανεις αρκετα το θεμα του αεριου περα απο το δικο μου προβλημα θα διαπιστωσει οτι εως τωρα τουλαχστον προκειται ουσιστικα για μονοπωλιο μιας εταιρειας η οποια μπορει και ανατιμολογει οποτε θελει ανεξαρτητως απο το κοστος αγορας που αυτη εχει.με λιγα λογια δεν μπορει κανεις να κανει τιποτα οσες αδικαιολογητες αυξησεις και να δει στον λογαριασμο του ενω στην περιπτωση του πελλετ υπαρχει η δυνατοτητα τοσο της αλλαγης του καυσιμου οσο και του προμηθευτη αναλογα με το τι συνθηκες επικρατουν στην αγορα.περιμενω γνωμες για το ορθο η΄οχι της σκεψης μου!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14043 από akis kyriakidis
Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω τα εξής :
Το εσωτερικό σου δίκτυο είναι μονοσωλήνιο ( ο υδραυλικός σου έχει συνδέσει 2 ή 3 σώματα σε κάθε γραμμή ).
Τι διακόπτες "φοράνε" τα σώματα της οικίας σου ( σήκωσε φωτογραφία ) .
Τι διατομή σωληνώσεων έχει επιλέξει .
Γενικά σήκωσε φωτογραφίες και κάνε ενα σκεδιαγραμμα του εσωτερικού σου δικτύου για να βγάλουμε μια άκρη .
Πριν αποφασίσεις την αλλαγή του Καυσίμου ( αερίο ή pellet ) , την αλλαγή και τη διαστασιολόγηση του λέβητα που θα χρησιμοποιήσεις αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι πως μπορείς με το υπάρχον εσωτερικό δίκτυο να πάρεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα .
Κοινώς πως μπορείς στον ελάχιστο δυνατό χρόνο να "σβήνεις" τον θερμοστάτη σου και να απολαμβάνεις το 100 % της υπάρχουσας εγκατάστασης .
Πρώτα θα κάνεις παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο και στη συνέχεια όλα τα άλλα .
Για όλες τις καλοπροαίρετες ενστάσεις εδώ είμαστε , είτε μέσο mail , είτε μέσο τηλεφώνου , όλα μα όλα μπορούν να συζητηθούν και να βρεις τη βέλτιστη λύση για το πρόβλημα σου .

υ.γ: Σήκωσε φωτογραφίες και απο τη σύζευξη των δύο συσκευών .

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.promitheas.org.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14047 από aithio

υ.γ: Σήκωσε φωτογραφίες και απο τη σύζευξη των δύο συσκευών .



Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14048 από χρηστος8
Το μονοσωληνιο ειναι επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...παρωχυμενη τεχνολογια καποιας εποχης. Αδυνατω να πιστεψω τεχνικος της Αθηνας σε εγκατασταση 5 ετιας να εκανε την εγκατασταση με μονοσωληνιο.
Πολυ σωστα ο akis σου ανεφερε για τυπο διακοπτη, διατομη σωληνα...αλλα δεν ειναι μονο αυτα χρειαζεται ακριβες μεγεθος κυκλοφορητη οπωσδηποτε...αλλα και η καταλληλη διανομη των θερμιδων βαση της διαμετρου του σωληνα. Δηλαδη θελω να πω οτι αν ο σωληνας μας δινει πχ 6000 θερμιδες δεν τοποθετουμε στο 1ο της γραμμης τις 1500, στο δευτερο αλλες 1500 και στο 3ο τις 3000.
Περιμενω και την γνωμη του Γρηγορη που εχει εμπειρια...αν και νομιζω κι εγω οτι μονο θερμομηχανολογος με επισκοπηση του χωρου μπορει να σε βοηθησει με ασφαλεια.
Συντελεστη ροης-θερμοχωρητικοτητα σωληνα στο καθε σημειο ξεχωριστα-ρυθμιση διακοπτη μονοσωληνιου και αλλα ειναι αδυνατον να απαντηθουν απο το πληκτρολογιο.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14049 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
καταρχας ευχαριστω ολους σας που μου προτεινετε διαφορα προκειμενου να καταφερω να βγαλω μια ακρη.το θεμα ειναι πως στο συγκεκριμενο θεμα εμπλεξα με λαθος τεχνιτη απο την αρχη και περναω τα μυρια οσα με αποτελεσμα να κοντευω να γινω μηχανικος με ολα οσα εχω μαθει τελευταια.απο εκει και περα το συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι το λαθος ξεκιναει απο την αρχικη εγκατασταση του δικτυου(μονοσωληνιο) με χαλκοσωληνα επενδυμενη με καποιο πλαστικο μεν αλλα οχι μεσα σε καποια αλλη σωληνα μεγαλυτερη για να εχει τις μικροτερες δυνατες απωλειες στο εσωτερικο του δαπεδου,οπως εχω δει καπου τελευταια.αυτο οπως και να εχει τελειωσε και δεν αλλαζει.τα υπολοιπα που μου γραφεις (διακοπτες κτλ) παροτι εχω αναθεσει σε εναν δοκιμασμενο μηχανολογο να μου πει τι ακριβως μπορει να γινει με την περιπτωση μου τα ακουω πρωτη φορα!ελπιζω να τα εχει λαβει υποψιν του και απλα να μην το συζητησε μαζι μου.παρολαυτα αν καποιος απο εσας ειναι η' γνωριζει καποιον απο αθηνα που νομιζει οτι μπορει πραγματικα να με βοηθησει μπορουμε να κανονισουμε ενα ραντεβου να κανει επιτοπου εκτιμηση και να μου πει τη γνωμη του με το αζημιωτο φυσικα.εχω ταλαιπωρηθει πολυ και εχω ξοδεψει πολα χρηματα και εχω αγανακτησει με αποτελεσμα να ψαχνω εως εκει που παει τα παντα πριν κανω οτιδηποτε.ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by ΣΤΑΥΡΟΣ Κ..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ