Σύγκριση κόστους θέρμανσης φυσικού αερίου - pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14123 από aithio
Με φέρνεις σε δύσκολη θέση.
Οπως μπορεί να κατάλαβες από τα παραπάνω γραφόμενα μου συμμετέχω σε τεχνικό φόρουμ και έχω γράψει χιλιάδες πόστ...
Προσπαθώ χρόνια τώρα να κρατάω μια απόσταση ανάμεσα στο φόρουμ και την δουλειά για αποφυγή παρεξηγήσεων.
Είναι σοβαρό θέμα για τις αρχές μου να υπάρχει διαχωριστική γραμμή ανάμεσα φόρουμ, γραπτού λόγου, άντληση γνώσης και διαφήμισης.
Ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ από το φόρουμ.

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14125 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
κατανοω απολυτα και σε τιμα η θεση σου.οπως και να εχει παντως σε ευχαριστω!απλα οπως ισως καταλαβες ειχα μπλεξει με λαθος τεχνιτη απαρχης της οικοδομης και βλεποντας μεσω του forum τοσο τις γνωσεις σου οσο και τη δουλεια σου βγαζω συμπερασματα για το επιπεδο του καθε τεχνιτη και το επιπεδο της δουλειας του.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14126 από aithio
Συγχαρητήρια για την καθαρή δουλειά της σύζευξης( cascade) των δύο επίτοιχων λεβήτων συμπύκνωσης της Vaillant με την αντιστάθμιση που απεικονίζεται στην φωτογραφία σου .

Ευχαριστώ φίλε.

Φαντάζομαι ότι είναι κουμπωμένα σε εσωτερικά δίκτυα ενδοδαπέδιας θέρμανσης .
Στην Θεσ/νικη το συγκεκριμένο λεβητοστάσιο για να πάρει έγκριση από την Ε.Π.Α θα πρέπει να είναι maximum 48 kw ενώ το δικό σου είναι πάνω από 75 kw .
Άλλοι κανονισμοί εκεί άλλοι εδώ.
Οχι είναι κουμπωμένο σε κλασσική θέρμανση με στήλες.

Θεωρείς λογικό το σπίτι του Σταύρου με 145 m2 και 25.000 kcal περίπου σε θερμαντική ισχύ σωμάτων ('οπως λέει ) να υποστηρίζεται από ένα επιτοίχιο λέβητα 24 kw ?
Ναι...
Γιατί αν υποστηριζόταν με μεγαλύτερο μηχάνημα θα σήμαινε ότι έχει πολλές απώλειες.
Ξέρεις που είναι η λούμπα Ακη; Στην διακοπτόμενη θέρμανση.
Αν κάποιος αφήνει το σπίτι του να κρυώσει και ξαφνικά του ζητήσει 22 βαθμούς πράγματι εκει χρειάζεται ισχύς. Για αυτό του μίλησα για αντιστάθμιση.


θεωρείς επίσης λογικό η συγκεκριμένη οικία να έχει καταναλώσεις αερίου που φθάνουν στις 3.000 € ?

Όχι....
Αλλά απο απόσταση δεν μπορεί κανείς να ξέρει την αιτία....
Είναι τόσο αμόνωτο το σπίτι;
Μήπως είναι κακορυθμισμένο;
Που να ξέρει κανείς από απόσταση...Για αυτό του πρότεινα καλό καυστηρατζή και μηχανολόγο.


Φαντάζομαι ότι όταν έχεις ένα σπίτι με 145 m2 , με 10-12 σώματα τουλάχιστον , 25.000 kcal σε σώματα και με βάση το δίκτυο που έχεις( εξωτερικό δίκτυο με χαλκό , εσωτερικό μονοσωλήνιο , εσωτερικό δισωλήνιο , ή ενδοδαπέδια ) δεν μπορείς να κουμπώσεις ένα επίτοιχο στα 24 kw χωρίς να κάνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επέμβαση στον θέμα του κυκλοφορητή .
Εδω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι θα συμβεί όταν τα θερμαντικά είναι μεγαλύτερης ισχύς απο ότι ο λέβητας....
Λογικά τα σώματα θα λειτουργήσουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με την ονομαστική.
Θα φτάσουν δηλαδή την απόδοση που δίνει ο λέβητας με την προϋπόθεση ότι ροικά είναι εξισορροπημένο το δίκτυο.
Συμφωνείς;


Δεν μπορείς με ένα GRUNDFOS η WILO στα 3/4" είτε είναι 15/40 , είτε 15 /50 ( στο 90 % των επώνυμων επίτοιχων αερίου στα 24 kw ) να καλύψεις τις ανάγκες του παραπάνω κυκλώματος .

Ο κυκλοφορήτης που έχουν οι επιτοιχοι λέβητες είναι σχεδιασμένος για να δώσει την κατάλληλη παροχή με συγκεκριμένη διαφορά θερμοκρασίας (συνηθος20 βαθμους κελσίου ΔΤ) και το ωφέλιμο μανομετρικό οπου στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναγράφεται.
Δεν μπορει βρε σι φίλε Ακη οι Γερμανοι να σου δίνουν λέβητα τετοια ισχής που ο κυκλοφορητης δεν μπορεί να στην αποδόση...
Εμεις τώρα τι κάνουμε εδω...
Στην Αθηνα κάνουμε μονοσωλήνια χωρίς μελέτη....Αρα για να πάρει το πιο απομακρυσμένο και πιο μεγάλο σώμα την απαραίτητη παροχή θα πρέπει να είναι στραγγαλισμένα τα πιο κοντινά....
Το ίδιο συμβαίνει εν μερη και στο δισωλήνιο
Εμείς μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει στην νοοτροπία βάλε ένα θηρίο και το νερό θα πάει με το ζόρι...
Ελα όμως που ενώ το μεγάλο ήθελε παροχή ας πουμε 200 λίτρα και ένα μικρό κοντινό 70 λιτρα για να μπορέσει το μεγάλο να πάρει τα 200 το μικρό έπαιρνα την διπλάσια-τριπλάσια παροχή...
Αυτόματα κάναμε μπουρδέλο όλη την εγκατάσταση.
Οι κατασκευαστές για αυτό το λόγο όταν έχουμε δίκτυα που χρειάζονται μεγαλύτερο κυκλοφορητή δεν συμβουλεύουν να βάζεις δεύτερο στην σειρά αλλά δεύτερο με μικτη όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Δεν είναι σωστό επειδή εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν κάνουμε μελέτες δικτύων να περνάμε από τον λέβητα την διπλάσια παροχή για να πιάσουμε της ανωμαλίες του δικτύου.



Οι επιτοίχιες συσκευές είτε είναι 24 είτε είναι 32 kw , έχουν τη δυνατότητα ψηφιακά να μειωθεί η ισχύς τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες της οικίας για να επιτυγχάνουν τη βέλτιστη οικονομία κατά την λειτουργία τους .
Πολύ σωστά.

Έχω την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με τους επίσημους φορείς των αδειούχων εγκαταστατών - συντηρητών καυστήρων και συσκευών , υγρών-αερίων & στερεών καυσίμων , στη Βόρεια Ελλάδα , στη Λάρισα και στο Βόλο .

Είναι καλο να έχεις καλους συνεργατες.
Τι ειδικότητα έχεις;

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14305 από akis kyriakidis
Ασχολούμαι με τη χονρική συσκευών αερίου και το after sales τους στο τμήμα των ανταλλακτικών της BAXI & της IMMERGAS .
Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχω στις δοκιμές συσκευών pellet και πυρόλησης σε συνεργασία πάντα με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ( ο επίσημος φορέας των αδειούχων εγκαταστατών - συντηρητών καυστήρων και συσκευών , υγρών-αερίων & στερεών καυσίμων , στη Βόρεια Ελλάδα ).

Αυτό που ψάχνω είναι πάντα η καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής αξιόπιστων προιόντων Θέρμανσης ,είτε αφορά το πετρέλαιο , είτε το φ.α , είτε το pellet , είτε το ξύλο .

υ.γ: Έγραψες : Οι κατασκευαστές για αυτό το λόγο όταν έχουμε δίκτυα που χρειάζονται μεγαλύτερο κυκλοφορητή δεν συμβουλεύουν να βάζεις δεύτερο στην σειρά αλλά δεύτερο με μικτη όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθετούμε Συλλέκτη και στη συνέχεια δεύτερο κυκλοφορητή ( περιπτώσεις όπου τα δίκτυα είναι πολύ πολύ μεγάλα όπως αυτό της φωτογραφίας που σήκωσες ).
Σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθετούμε απλά και μόνο ένα δεύτερο κυκλοφορητή ( δεν συνιστάται αλλά το βρίσκουμε συχνά μπροστά μας ).
Σε αρκετές περιπτώσεις και ανάλογα με την τεχνογνωσία που έχεις, αντικαθιστάς απλά και μόνο το μοτέρ του υπάρχοντος κυκλοφορητή στην επιτοίχια μονάδα αερίου , με μεγαλύτερο και λύνεις ακόμη πιο οικονομικά το πρόβλημα σου .

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις κρίνονται με βάση το δίκτυο που πρέπει να υποστηρίξεις και το πως θα λύσεις το πρόβλημα με τον πιο οικονομικό τρόπο και με τον πιο εξειδικευμένο Τεχνίτη .

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.promitheas.org.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14331 από aithio
Αν κατάλαβα καλά ασχολείσαι με το εμπόριο και δεν είσαι υδραυλικός ή μηχανολόγος που υποπτευόμουν....

Μια μόνο μικρή παρατήρηση για να μην μπερδέψουμε κανέναν...
Δεν είναι συλλέκτης αλλά διαχωριστής κυκλωμάτων(μικτης).

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14345 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
λοιπον παιδια κατοπιν ενδελεχους μελετης και αρκετης σκεψης προεκυψαν τα εξης συμπερασματα.1ον. η οικοδομη εχει αμεση αναγκη τουλαχιστον θερμομονωσης της ταρατσας και πολυ πιθανον και της εξωτερικης τοιχοποιιας μιας και εχουν γινει εκτροπα στην κυριολεξια(απο πλευρας εργολαβου) με αποτελεσμα το κτιριο να εχει φοβερες απωλειες θερμανσης αλλα και ψυξης.το γεγονος αυτο προκυπτει κατοπιν μετρησης των απωλειων με ειδικη θερμοκαμερα.ηδη ειμαι σε φαση προσφορων και συνεχιζω...2ον.η μελετη του θερμομηχανολογου εδειξε οτι ο χωρος απαιτει περιπου 27500 θερμιδες ενω τα υπαρχοντα σωματα αποδιδουν 19500 περιπου.το καλο???? ειναι οτι σε καποια δωματια απαιτειται σχεδον ο διπλασιασμος των θερμιδων ενω σε καποια αλλα (μπανια)οι θερμιδες ειναι κατα πολυ περισσοτερες απο τις απαιτουμενες.πανικος!!!!!!!!!!χωρισαμε τα σωματα κατα γραμμες και ανακαλυψαμε οτι ενω το μεγιστο φορτιο ανα γραμμη δεν πρεπει να ξεπερναει τις 6500θερμιδες(βαση των λεγομενων του μηχανικου),υπαρχει γραμμη με 4000 θερμιδες (2 μικρα σωματα), και γραμμη με 6800 θερμιδες(2 μεσαια και 1 μεγαλο σωματα).αλλο αλαλουμ!!!στο δε σαλονι που ειναι πολυ κοντα στο κολλεκτερ μαλλον θα προσθεσω αλλο ενα σωμα με δικη του ανξαρτητη γραμμη μιας και κατι τετοιο ειναι σχετικα ευκολο χωρις πολλα μερεμετια.ο λεβητας ειναι ισχυος 27500 θερμιδων εκ των οποιων αποδιδονται στο νερο οι 25800(βαση του manual του).οι προτασεις του μηχανολογου ειναι οι εξης και θελω την γνωμη σας ως πιο ειδικων σιγουρα απο εμενα.ελεγχος σωστης θερμοκρασιας του δικτυου εν λειτουργια ωστε να διαπιστωσουμε την κανονικη και ομαλη ροη των νερων σε ολα τα σωματα και την σωστη λειτουργια των by pass διιακοπτων ανα σωμα.αντικατασταση καποιων σωματων με αλλα μεγαλυτερα οπου κρινεται αναγκαιο και μας το επιτρεπει το φορτιο της γραμμης.τοποθετηση θερμοστατικων κεφαλων σιγουρα στα σωματα της ''φορτωμενης'' γραμμης ωστε να εξομαλυνθει λιγο η κατασταση και ενδεχομενως και σε καποια αλλα οπου οι θερμιδες ''περισσευουν''.σωστη θερμομωνοση του κτιριου προκειμενου να περιορισουμε τις απωλειες, και πιθανη τοποθετηση δοχειου αδρανειας με παραλληλη χρηση δευτερου μεγαλυτερου κυκλοφορητη προκειμενου να ελεφρυνθει ο λεβητας και τα νερα να φτανουν πιο γρηγορα στα μακρινα σωματα.εσχατη λυση και μη προτεινομενη απο τον μηχανολογο αλλα πολυ πιθανη και μη μαλλον αποφευκταια για μενα η αντικατασταση του μηχανηματος με ενα αλλο μεγαλυτερο προκειμενου να καλυφθει σωστα ο χωρος.περιμενω γνωμες-παρεμβασεις-των τεχνιτων της παρεας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ