Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73552 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

agge72 έγραψε: Κρις εκει που ειχα πειστει για τον kuturami με κανουν παλι να αρχεισω να το σκεφτομαι.
Το μονο που ισως μπωρει να με κρατησει ηπερ του kuturami ειναι αν μπωρεις να ρωτησεις τον υδραυλικο που τον πηρες αν γινεται να τον βαψουν σε αλλο χρωμα για να τεριαζει με το λεβητοστασιο...

Μην κάνεις σαν τις γκόμενες ρε συ... Άκου να ταιριάζει με το λεβητοστάσιο. Εμείς οι άντρες πρέπει να πηγαίνουμε με κριτήριο την απόδοση. Τα πάνελ θα ζητήσεις να είναι γυαλισμένο γυμνό αλουμίνιο για να έχει τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία θερμότητας στο λεβητοστάσιο. ;)
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73648 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
φίλε μου χρηστος8, επειδή μου έχει κουράσει το θέμα, θα σου πώ τα εξής:
οσον αφορά τον VIGAS δεν επειμένω οτι μπορεί να είναι καλύτερος και πρόκειται για μία καλή αγορά για όποιον τον επιλέξει,άλωστε το ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου, αλά πρόκειται για λέβητα πυρόλυσης και εγώ σύγκρινα τον kiturami με τον ATMOS και οχι με τον VIGAS.
Τώρα να σχολιάσω τα γραφώμενά σου θα σου πώ ότι παρεξήγησες αυτά που έγραψα και ίσως να μην σου έδωσα εγώ να καταλάβεις τι ενοώ. Ακου λοιπόν.
Οταν λέω οτι με 20 κιλά ξύλα έχει καύση 4-5 ωρών δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να τον γεμίσεις,αλλά απλώς δεν γεμίζει τόσο εύκολα πίσσα.Απλώς σημαίνει οτι εκεί που θα κάνεις 2 γεμίσματα την ημέρα, θα κάνεις 3. Εστω οτι τον ανάβω στις 3 ηώρα το μεσημέρι με 20-30 κιλά καλά ξερά ξύλα, με τον θερμοστάτη στους 65 βαθμούς, μετά απο 4 ώρες δηλ. στις 7 το απόγευμα, αυτά θα έχουν μισοκαεί και στο θάλαμο θα υπάρχει αρκετά κάρβουνο και η θερμοκρασία του λέβητα θα είναι στούς55 βαθμούς. και στο διάστημα αυτό η θερμοκρασία στο σπίτι μου θα είναι 22 βαθμοί. αυτά τα κάρβουνα μπορούν να σου αποδώσουν γιά ακόμη 1-1.5 ώρες αρκετή θέρμανση στο σπίτι. κατά της 7.30 ηώρα θα του ρίξω άλλα 20 κιλά ξύλα τα οποία θα μου κρατήσουν με το ίδιο τρόπο μέχρι της 11.30-12 αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι στους 22-23 βαθμούς κατά τις 12 ηώρα τα μεσάνυχτα θα του ρίξω άλο ένα κούτσουρο δένδρο αυτή την φορά , θα χαμηλώσω τους βαθμούς του λέβητα στους 55 και θα καίει μέχρι το πρωί.
Πίστεψέμε το πρωί στις 9 ηώρα βρίσκω κάρβουνα στο θάλαμο και θαερμοκρασία λέβητα στούς 37 βαθμούς και θερμοκρασία σπιτιού 20 βαθμοί.Εαν του πετάξω δύα κουτσουράκια μικρά θα καίει για ακόμη 2 ώρες. Εάυτό δεν είναι ζέστη για 24 ώρες; Ε' άντε για 20 ώρες.
Αυτά που σου γράφω πίστεψέμε τα έχω δοκιμάσει και είναι πραγματικά.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73709 από κρις
Απαντήθηκε από κρις στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Οσο για τα υπόλοιπα περι νερών και θαλάμου δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. βαρέθηκα να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια και αφου επιμένεις στον VIGAS εντάξι συμφωνώ και εγώ, μαζί σου είμαι είναι ενας καλός ξυλολέβητας δεν αντιλέγω. Αλά αναρωτιέμαι γιατί δεν τον πρότινες στα πεθερικά σου.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by κρις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73808 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα και βλέπω
α) ο θεματοθέτης έχει εξαφανιστεί αλλά το θέμα είναι πολύ χρήσιμο
β) δοχείο αδράνειας ειναι από πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο
γ) μέλος κρις κατευχαριστημένος με την επιλογή κιτουράμι που έκανε σε πολύ καλή τιμή
δ) μέλος ΣΤΕΛΑΡΑΣ ".Ειμαι κατοχος του Kiturami kf 35 απο τον Νοεμβριο μηνα και μεχρι τωρα υπερευχαριστημενος" και τονίζει όμως ότι με όποιο λέβητα και να έβαζε θα κοίταζε καταρχήν να γίνει σωστή εγκατάσταση
ε) μέλος argiris77 "έβαλα κ γω φέτος έναν καυστήρα Kiturami 35 και είμαι αρκετά ικανοποιημένος αλλά το θέμα είναι ότι έχει πιάσει πίσσα παρόλο που καίω ξερά αλλά η καμινάδα δεν είναι μονωμένη"
στ) μέλος χρηστος8 να αναφέρει και επιχειρηματολογεί ότι ο vigas 25-31kw είναι ανώτερος από τον κιτουράμι και "στην αγορά" παίζουν στις ίδιες τιμές.

Υπέρ του άτμος βρήκα μόνο αυτό.

agge72 έγραψε: Εγω αν ηταν να επιλεξω αναμεσα στον συγκεκριμενο λεβητα η στον ατμος θα επελεγα συγουρα τον ατμος.
...

Καλό θα ήταν αν υπήρχε μία επεξήγηση.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73800 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

κρις έγραψε: Οσο για τα υπόλοιπα περι νερών και θαλάμου δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. βαρέθηκα να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια και αφου επιμένεις στον VIGAS εντάξι συμφωνώ και εγώ, μαζί σου είμαι είναι ενας καλός ξυλολέβητας δεν αντιλέγω. Αλά αναρωτιέμαι γιατί δεν τον πρότινες στα πεθερικά σου.


Που κολλαει αυτο τωρα;;;
Τα πεθερικα μου καινε πελλετ και οχι ξυλα...γι αυτο και τους εβαλα τον 20 αρη varmebaronen που καιει μονο πελλετ και εχει 5 χιλιαρικα.
Ηθελαν τον αφρο και τον πηραν...



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by χρηστος8.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #73921 από mario
Απαντήθηκε από mario στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;
Εγώ θα έλεγα οτι δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Ο Atmos είναι λέβητας πυρόλυσης κι ο Kiturami είναι απλής κάυσης. Για τον Kiturami δεν ξέρω αλλά έχω έναν Atmos DC 40 SX εγκατεστημένο απο πέρυσι με δοχείο αδρανείας και laddomat και δεν θα τον άλλαζα με κανέναν άλλον. Ένα γέμισμα την ημέρα και κάποιες όχι πολύ κρύες μέρες του χειμώνα 1 γέμισμα ανα δύο μέρες. Απλότητα χειρισμού, τέλεια καύση, τέλεια λειτουργια, μέγιστη οικονομία ξύλου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ