Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #76880 από Grecu_
Απαντήθηκε από Grecu_ στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Gdevil έγραψε:
Όταν ξέρεις τα νούμερα του ξύλου καταλαβαίνεις τα διαφιμιστικά τρικ. :cheer: :woohoo:


Kι όταν δεν τα ξέρεις και βλέπεις ένα μηχάνημα ισχύος 40kW με απόδοση στη θέρμανση 34,9kW που στην πραγματικότητα πάνω απο 27kW δεν μπορούν να είναι? Πόσοι να έχουν πέσει έτσι θύματα?

Για την παροχή νερών τα 30 λίτρα παροχής για τη ντουζιέρα μου φαίνονται υπερβολικά πολλά. Στα 10-15 το θυμάμαι εγώ. Κατά τ'άλλα έχεις απόλυτο δίκιο, όλοι οι κατασκευαστές δίνουν παροχή για ΔΤ.
Εμπειρικά, ένα επιτοίχιο λεβητάκι δίνει 10-12l/min με ΔΤ συνήθως 30 (πάντα με προτεραιότητα ΖΝΧ και οι 10 βαθμού στο δίκτυο σαν να είναι λίγοι για Ελλάδα) κι εγώ το βρίσκω ικανοποιητικό για απλές περιπτώσεις (ένα μπάνιο, μια κουζίνα).

Εκεί που θα τα τσουγκρίσουμε τελείως είναι στις θερμοκρασίες νερού για το μπάνιο. Αντε κι εσείς οι μεγάλοι είστε μαζόχες :P , το μωρο τι φταίει ρε? :lol:
Προτεινόμενες θερμοκρασίες για μπάνιο (γεμάτη μπανιέρα, ε) είναι 36-38 για παιδιά, και γενικά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει κι η καρδιά.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Grecu_.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #76974 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

Grecu_ έγραψε: ....

Εκεί που θα τα τσουγκρίσουμε τελείως είναι στις θερμοκρασίες νερού για το μπάνιο. Αντε κι εσείς οι μεγάλοι είστε μαζόχες :P , το μωρο τι φταίει ρε? :lol:
Προτεινόμενες θερμοκρασίες για μπάνιο (γεμάτη μπανιέρα, ε) είναι 36-38 για παιδιά, και γενικά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει κι η καρδιά.

Με θερμοκρασία σώματος 36,6 άντε πες με εσύ πως μου ήρθε ότι το θερμόμετρο του μωρού δείχνει 41??? :( :ohmy: :huh:
Τα εγκεφαλικά κύταρα της μνήμης μου θέλουν άμμεσα ρισετάρισμα.
Απόλυτο δίκιο έχεις...


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #77066 από argiris77
Απαντήθηκε από argiris77 στο θέμα Λέβητας ξύλου Atmos DC32S ή Kiturami KF35;

κρις έγραψε: Gdevil, μπράβο έκανες μιά πολύ καλή και σωστή προσέγγιση του θέματος. Πράγματι έτσι είναι και συμφωνώ μαζί σου. Μόνο που εγώ δεν άλαξα καμία ρύθμιση. Τον δουλεύω συνήθως στους 75 βαθμούς και κάποιες φορές κυρίως το βράδυ στους 65, και παρατηρώ το εξής. όταν δουλεύει στους 75, ο κυκλοφορητής ξεκινά να δουλεύει οταν η θερμοκρασία του λέβητα φθάσει στους 67, όπως λέει και ο Gdevil, τότε παρατηρείται μία βύθηση της θερμοκρασίας, εξ αιτίας της επιστροφής των κρύων νερών, της τάξεως των 10 εως 12 βαθμών. Δηλ. η θερμοκρασία του λέβητα πέφτει μέχρι τους 55 βαθμούς, και ξανά ανεβαίνει.Επίσης παρατηρείται μία ταλάντωση όταν ανεβαίνει ξανά στους 67 έως στους 60, ώσπου σταθεροποιείται και δεν παρουσιάζει άλλη βύθηση, ημί μόνον όταν πέσει η φωτιά στον λέβητα.
Για όσους γνωρίζουν, το σημείο υγροποίησης των ατμών βρίσκεται μεταξύ 50 και 55 βαθμών. Αρα λοιπόν ο λέβητας ίσα που αγγίζει το σημείο αυτό. Γιαυτό η εταιρία λέει οτι δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση τρίοδης. Το τονίζω αυτό, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΉΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ.
Οσον αφορά τα ζεστά νερά, για να μήν μπλέκουμε με αριθμούς και μαθηματικά και επειδή εγώ δεν έχω κάνει (κακώς) αυτή την σύνδεση με τα ζεστά νερά, και δεν μπορώ να πώ περισσότερα και επειδή άλλο η πράξη και άλλο η θεωρία, παρακαλώ όποιο μέλος ή κάποιος άλλος έχει τον ξυλολέβητα KITURAMI KF35 και έχει ενεργοποιήσει την λειτουργία HOT WATER, ας μας πει τις απόψεις του και τις εντυπώσεις του. Οτι και να πείς στη θεωρία μένει πάντα θεωρία ενώ στην πράξη φαίνεται το αποτέλεσμα.
Στο φίλο μου χρηστος8, θα πώ τούτο. Ούτε τεχνικός, ούτε ειδικός, ούτε κανένας εκπρόσωπός εταιρίας είμαι. Ενας απλός Ελληνας πολίτης είμαι, θύμα της παρούσας οικονομικής κατάστασης που είδε την σύνταξή του να εξανεμίζεται μέσα σε δύο χρόνια, όπως όλων μας δηλαδή,απλός χρήστης ενός ξυλολέβητα είμαι, που προσπαθώντας να λύσω το πρόβλημα θέρμανσης της οικογένειάς μου και μή έχοντας την δυνατότητα να αγοράσω πετραίλεο, αποφάσισα να στραφώ στην λύση αυτή.
Απλά πιστεύω οτι σε συνάρτηση και με την πολύ καλή τιμή αγοράς όπως σας είπα, διάλεξα απο κάποιους άλλους τον συγκεκριμένο και δεν παύω να το λέω οτι μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν και δεν έχω αρκετές γνώσεις σ'αυτά τα θέματα, θεωρώ όλες τις απόψεις σεβαστές.
Τέλος αν ήρθα σε κόντρα με κάποιους προκαλώντας ποικίλα σχόλια, απο την πλευρά μου δεν τρέχει τίποτα και δεν παρεξηγώ κανέναν. Αν στεναχώρησα κάποιον ή κάποιους ζητώ ταπεινά συγχνώμη μέσα απο την καρδιά μου


ακριβως ετσι δουλευει φιλε κρις ο λεβητας, ζεσταινει τα νερα αναλογα με την θερμοκρασια που εχουμε ορισει, κανει μια αποτομη βυθιση λογω επιστροφων μεχρι 52 βαθμους απο οτι εχω δει και ξανα τραβα την ανηφορα.
τωρα δεν ξερω αν η θερμοκρασια των επιστρεφομενων κανει κακο στον λεβητα, ειδικος δεν ειμαι και αν ειναι επιτακτικη αναγκη για τριοδη να την βαλουμε ρε παιδια, μη μας μαλωνετε επειδη πηραμε κιτυραμι, δεν ειναι δυνατον να ειμαστε υδραυλικοι-μηχανολογοι για να αγορασουμε ενα λεβητα, ουτε μηχανικοι αυτοκινητων για την αγορα αυτοκινητου και παει λεγοντας, εξαλλου γνωμες απο δω και κει πηραμε για την αγορα-αν και ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του- και βασει φυσικα του βαθους της τσεπης μας.
θα θελα πολυ να βαλω μονωμενη καμιναδα στο δικο μου και λαντοματ και τριοδη και και και αλλα δεν περισσευουν πλεον, πληρωνω συνεχως αλλα και αλλα πιο επειγον απο το να τα σκασω ολα σε εναν λεβητα.
αν θελει να βοηθησει κανεις ωστε να κανουμε την θερμανση μας πιο αποδοτικη χωρις απαξιωτικες αποψεις για τον λεβητα καλως εχει, ευθυνες δεν αποδιδουμε σε κανεναν, η επιλογη ηταν δικη μας και αν θα το μετανιωσουμε εμεις θα ευθυνομαστε.
πολλοι λενε οτι δεν χρειαζεται μονωμενη (οπως ο μαστορας μου),ουτε τριοδη ουτε τιποτα, αλλοι οτι χρειαζονται, βγαλε ακρη μετα.
Παρεπιπτοντως κρις για την λειτουργια hot water δεν μπορω να εκφερω γνωμη, δεν την εχω συνδεσει λογω ηλιακου.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Μήνες πριν by argiris77.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ