Πινακας Αυτονομίας

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151345 από Savvas
Απαντήθηκε από Savvas στο θέμα Πινακας Αυτονομίας
Η μάζα του νερού είναι αυτή που παίρνει ΚΑΘΕ στιγμή το μεγαλύτερο ποσό της θερμότητας και η μεγάλη του θερμοχωρητικότητα εγγυάται ότι σε κάθε στιγμή (ακόμα και στο σενάριο που περιγράφεις) αναλαμβάνει το ποσό της θερμότητας ώστε συνολικά η θερμοκρασία μέσα στο λέβητα να μην ανεβαίνει ψηλότερα. Τα μέταλλα δεν είναι τόσο καυτά όσο νομίζεις, βρίσκονται σε ισορροπία με το νερό λόγω της διαρκούς ψύξης, και η μάζα του μετάλλου που τοπικά έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία λόγω επαφής με τη φλόγα δεν είναι κρίσιμη σε σχέση με την ποσότητα του νερού. Ο καυστήρας στους 80oC θα κόψει ότι και να γίνει, άντε στο ακραίο σενάριο να ανέβει 2-3 βαθμούς. Για τέτοια μεγέθη μιλάμε.
Μην αγχώνεσαι και άστο να υπάρχει (άλλωστε 10 χρόνια έτσι δουλεύει χωρίς πρόβλημα ;) )

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151354 από akapsali
Απαντήθηκε από akapsali στο θέμα Πινακας Αυτονομίας

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Μηπως εχει τελευταια βανα ανοιχτη bybass η κανει αποθερμανση στα μποιλερ.συνηθως η λειτουργια ειναι αυτη που περιγραφεις!αλλα αναλογα τι συνδεση εχει κανει ο ηλεκτρολογος στον πινακα αυτονομιας.JES μαρκα ειναι ο πινακας?τι γραφει?


Ο Πίνακας δεν ξερω ακριβως τι μαρκα ειναι τον εμπορευεται η telethermansi αλλά τον είδα και σε άλλη εταιρία μάλον απο καποια βιοτεχνία τον παιρνουν
Το σχεδιο ειναι old.telethermansi.gr/pdf/pin_ayton/tech_file.pdf

Η ηλεκτροβάνα τωρα δεν μένει ανοιχτή , πιθανόν να κανει αποθερμναση στο boiler αλλά χωρίς κυκολφορητή ??
Στο site της telethermansi βρήκα συνσδεσμολογία με ενα rele ακομη για να μεινει η τελευταία ηλεκτροβάνα ανοιχτή.
old.telethermansi.gr/pdf/pin_ayton/bypass_1with.pdf

Επίσης αναριωτιεμε ακομη Ποια ειναι η σωστή συνδεσμολογία περα απο πλευρας ασφάλειας αλλά και απο πλευράς οικονομίας
α)οπως ειναι τώρα με τα ζεστα νερά να παραμένουν στο λέβητα καιπιθανον να κρυωσουν χωρίς να ζεστάνουν το σπιτι ?
β)τροποποωντας τον πιανκα ώστε να μενει η τελευταια ηλεκτροβάνα ανοικτή ωστε η αποθερμανση να γινετε μεσα στο σπίτι και να ωφελούμε απο την ?
Last edit: 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν by akapsali.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151388 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Πινακας Αυτονομίας
Φίλε μου η σωστή σωνδεσμολογία είναι το by-pas των η/βανών. Παλιά οι πίνακες αυτονομίας λειτουργούσαν τον κυκλοφορητή παράλληλα με την επαφή 4 που λειτουργούσε και ο καυστήρας. Άν δείς ο πίνακας αυτός δεν έχει 1 ρελέ παραπάνω για να κάνει το py-pass οπότε δεν το υποστηρίζει.
Όμως γίνεται πανεύκολα το pypass με έναν τρόπο που θα σου περιγράψω και ίσως να το επιχειρήσεις με έναν ηλεκτρολόγο.
Χρειάζεται να 1. βγάλεις όλες τις εντολές των ηλεκτροβανών Κόκκινο καλώδιο στον αέρα.
2. τα ανοίγματα των η/νων τα γεφυρώνεις με τα ανοίγματα των θερμοστατών χώρου και οπλιζουν τα πηνία των ρελέ. καθένα ξεχωριστά.
3. Την εντολή 4 που πάει στον καυστήρα την αφήνεις στη κλέμα αλλά το καλώδιο του υδροστάτη κυκλοφορητή το ξεπιάνεις που ήταν γεφυρωμένο με αυτό του καυστήρα και το πιάνεις με την επαφή 3 που έχει μόνιμό ρεύμα.
4.Τέλος όλες οι μόνιμες φάσεις (καλ μαύρο ή καφέ) των ηλ/νων γεφυρώνονται και πιάνονται στην επαφή 4 αφού ξεπιάσεις το καλώδιο του υδροστάτη του κυκλοφορητή ώστε οι ηλ/νες να έχου μόνιμο ρε΄ύμα απο την εντολή 4.
Τώρα έχεις συνεχόμενη λειτουργία του κυκλοφορητή π.χ απο τους 45 και κόψιμο στους 42 και πέρασμα των νερών με το κλείσι μο και της τελευταίς η/νας που όμως παραμένει ανοιχτή για να εξασφαλίσει το pypass.
Όταν τώρα κάποια η/λνα πέρει εντολή να ανοίξει για λογαριασμό άλλου δια/τος τότε η βάνα που προηγουμένως είχε μείνει ανοιχτή θα πέρει ρεύμα και θα κλείσει.
Τώρα τί κερδίζεις.
Ανακούφιση των σωλήνων απο τυχόν υψηλές θερμοκρασίες και αποφυγή κάποιων διαρροών.
Ομαλότερη λειτουργία των διαστολών των σωλήνων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιες ανωμαλείες στις κακές κολλήσεις και σε δύσκολα΄περάσματα.
Αυτή είναι η σωστή συνδεσμολογία.
Ο χρόνος και ο έλεγχος όλων των παραπάνω μου πέρνει 50 λεπτά.
Αν τον αφήσεις όπως είναι ρύθμισε τον υδροστάτη κυκλοφορητή στους 40 και τον υδροστάτη του καυστήρα στους 65 και όχι παραπάνω.
Καλή επιτυχία.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": akapsali

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151391 από akapsali
Απαντήθηκε από akapsali στο θέμα Πινακας Αυτονομίας
Καλημέρα

Νομιζω οτι ειναι ευκολο να κάνω την συνδεση που μου προτείνεις χωρίς πολλές αλαγές στις υπάρχουσες συνδεσεις πινακα και ηλεκτροβάνας
Υπάρχει καποιο σχεδιο που θα μπορουσα να δω για να μην κάνω καποιο λάθος?
Περα απο το θέμα ασφαλειας και των μη καταπονήσεων των υλικών και σωληνωσεων που εξασφαλιζει η συνδεσμολογία που προτεινεις, ηθελα ακόμη να ρωτήσω απο θέμα οικονομίας αν υπάρχει κάποια διαφορά απο την συνδεσμολογία που ειναι τώρα χωρίς by pass με την συνδεσμολογία με by pass την τελευταια ηλεκτροβάνα που προτείνεις

Ευχαριστώ
Last edit: 8 Χρόνια 3 Μήνες πριν by akapsali.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151399 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Πινακας Αυτονομίας
Θέμα οικονομίας δεν υπάρχει σε τόσο μικρό λέβητα σε καμία περίπτωση και με καμία συνδεσμολογία του πίνακα αυτονομίας.
Άν θέλεις ό κυκλοφορητής να ξεκινάει στους 40 και με το κλείσιμο τοης τελευταίας Ηλ/νας στους 55 ώστε να κρατάει κάποιο απόθεμα ισχύος σε όποιο διαμέρισμα ξαναζητίσει θέρμανση τότε πρέπει να τοποθετήσεις 2 υδροστάτης για τον ίδιο κυκλοφορητή.
1. Ο πρώτος υδροστάτης θα πέρνει ρεύμα απο την 4 και θα συνδεθει κανονικά στην επαφή 2 -c και απο τη c του 1ου θα πάει στον 2ον υδροστάτη και θα συνδεθεί η φάση στην επαφή 1 -c και κυκλοφορητή. Στην επαφή 2 του 2ου υδροστάτη θα περιμένει μόνιμη φάση 220 v απο επαφή 3 του πίνακα.
2. Μπορείς να βάλεις και μία διακλάδωση στην κατάθλιψη του κυκλοφορητή με σωλήνα 28 και διακόπτη 3/4 και να την διακλαδώσεις με την επιστρεφόμενη του λέβητα με σκοπό να ξαναπερνάει ποσότητα θερμού νερού για αναθέρμανση και να δυναμώσει ο λέβητας σε ισχύ απλά επέλεξε ταχύτητα μεγαλύτερη στον κυκλοφορητή.
Καλή Επιτυχία.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ