Επιλογή λέβητα πετρελαίου

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87046 από sot.p
Απαντήθηκε από sot.p στο θέμα Επιλογή λέβητα πετρελαίου

vaggelis.alex1968 έγραψε:

sot.p έγραψε: Σε καινούρια οικοδομή (2010) έφτασε η ώρα του συστήματος θέρμανσης. Λέω στον υδραυλικό μου, υπολόγισε ρε συ τις απώλειες, μου λέει 55.000 kcal(225 τμ). Σαν πολλές μου φάνηκαν, πάω σε μηχανολόγο, μου κάνει μελέτη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν 29.000 kcal. Άρα μια μελέτη μηχανολόγου είναι ότι καλύτερο. Το όφελος που θα έχεις είναι πολύ μεγαλύτερο από την αμοιβή του μηχανολόγου. Μετά όλοι γνωστοί και φίλοι με ζάλισαν, βάλε κορυφαίο λέβητα-καυστήρα, μια φορά τον πληρώνεις (μήπως αυτοί θα τον πλήρωναν). Δεν τους άκουσα, άκουσα τον μηχανολόγο και κοιτάζοντας και την τσέπη μου, προτίμησα φθηνό και αντιστάθμιση. Τον Φεβρουάριο του 12 έβαλα ξυλολέβητα, ο λέβητας πετρελαίου μόνο για 4-5 μέρες λειτούργησε από τότε και δεν κλαίω τώρα τα λεφτά μου. Άρα εγώ σου προτείνω έναν λέβητα σχετικά φθηνό και καλό, δεν ξέρεις αύριο μεθαύριο τι γίνεται. Βάλε και αντιστάθμιση και είσαι κομπλέ. Αυτά ως προς το οικονομικό, για τα υπόλοιπα θα σε βοηθήσουν σίγουρα κάποιοι εδώ μέσα που το κατέχουν το άθλημα.


Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο για το οικονομικό.(ότι έχει η τσέπη του καθένα μας)
Γιά τη τόση μεγάλη διαφορα στις θερμίδες με κάνει λίγο επιφυλακτικό.
Αντιστάθμιση στο πετρέλαιο δεν μπαίνει.
Ο ανθρωπος επιμένει ότι στο χώρο του λειτουργεί (υπάρχει)μόνο πετρέλαιο σώνει και καλα εμείς να του βάλουμε ξυλολέβητα ή αέριο ή πέλλετ ή ότι άλλο;

Για την αντιστάθμιση κάνεις λάθος, αν δεν μπαίνει στο πετρέλαιο, τότε που στο καλό μπαίνει, εγώ πχ έχω στον λέβητα πετρελαίου, όπως ανέφερα πιο πάνω και μάλιστα κάνει και σημαντική οικονομία. Για τις θερμίδες, μην είσαι καθόλου επιφυλακτικός, όσα αναφέρω είναι αληθή. Εγώ πάντως του πρότεινα σχετικά φθηνό λέβητα πετρελαίου με αντιστάθμιση, ούτε ξυλολέβητα, ούτε κάτι άλλο. Ας διαβάζουμε με λίγο μεγαλύτερη προσοχή αυτά που γράφονται :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #87276 από vaggelis.alex1968
Απαντήθηκε από vaggelis.alex1968 στο θέμα Επιλογή λέβητα πετρελαίου
Ζητω συγνώμη αλλά ομολογώ ότι δεν το ήξερα ότι στο πετρέλαιο μπαίνει αντιστάθμιση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ