Πόσο θα αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο του 2012;

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17311 από giogud
Την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας. Μεταξύ άλλων εξήγγειλε την: εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, με ταυτόχρονη επιδότηση βάσει γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων,


Αλλαγή φορολογικού συστήματος και εξίσωση φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης εξήγγειλε ο Γ.Μαυραγάνης
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by giogud.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17312 από KERBEROS

giogud έγραψε: Την αλλαγή του φορολογικού συστήματος με μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι από αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική επιβίωση της χώρας. Μεταξύ άλλων εξήγγειλε την: εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, με ταυτόχρονη επιδότηση βάσει γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων,


Αλλαγή φορολογικού συστήματος και εξίσωση φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης εξήγγειλε ο Γ.Μαυραγάνης


Το πέλλετ θα πάει σύννεφο...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17317 από tom007
"με ταυτόχρονη επιδότηση βάσει γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων,"
να δω ελευθερους επαγγελματιες γιατρους δικηγορους να παιρνουν επιδοτηση και εγω ο μισθωτος να παιρνω τ @@ μου.να δω το κιλκις και τη δραμα να παιρνει επιδοτηση και θεσ/κη καβαλα μερικα μετρα πιο κατω ως παραλιακες πολεις να θεωρουνται εκτος ζωνης.σιγα μην ασχοληθω βουρρρρ στον μεσεεεεεεεεεεε. για πολυ ντουμανι μιλαμε :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17476 από Nasikas
για τον διαχωρισμό σε ζώνες, εύχομαι να ισχύσουν πραγματικά γεωγραφικά κριτήρια με βαση επιστημονικές μετρησεις για μεση θερμοκρασία. Να μην γινει δηλαδή όπως τα παλιά χρόνια που βουλευτης της δεξιάς ενέταξε χωριό στα ριζά του Ολυμπου (στον Θεσσαλικο καμπο...) σε ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ....

Όσοι με εχετε γνωρίσει , θα με εχετε ακουσει να μιλάω για αναγκη μειωσης του πετρελαιου θερμανσης, μιας και χάσαμε καταναλωση απο παραμεθοριες περιοχές που φουλαρουν έξω. Επισης χάσαμε καταναλωση και τα 2.000 διερχόμενα ημερησίως Τουρκικα αυτοκινητα που φουλαρουν πια στην Ιταλία.

Δειτε σημερινές δηλώσεις.:
www.capital.gr/tax/gmessages/showTopic.asp?id=3152246
Τη μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης, την άμεση έναρξη της αποστολής των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του χαρατσιού στα ακίνητα και την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών τιμών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης σε ενημέρωση που έκανε προς στους εκπροσώπους του Τύπου.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέσω internet.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη:

Α) Στα μέσα Οκτωβρίου εξισώνεται στο 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης ο φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός, δεν θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και τη μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο μέση τιμή. Για την αντιστάθμιση της επιβάρυνσης των καταναλωτών από την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης θα δοθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17524 από Nasikas
Γεναία η αποφαση των βενζινοπωλών να μην διανειμουν πετρελαιο αν δεν δοθεί επιδομα.
Μακαρι να εφαρμοστεί, γιατι κατω στην Αθηνα κινουνται με τους γνωστους ρυθμους χελωνας εναμιση χρόνο τωρα..

Πετρέλαιο θέρμανσης: δεν διανέμουμε χωρίς επίδομα στους ευάλωτους λέει η ΠΟΠΕΚ

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τον προσεχή Οκτώβρη ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε περίπτωση που δεν δοθεί επίδομα θέρμανσης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πριν τις 15/10.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ δήλωσε πως η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,40 Ευρώ/λίτρο κατόπιν της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με εκείνον του κίνησης δεν είναι λογική και ότι θα εκμηδενίσει τη ζήτηση για το προϊόν.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ τονίζεται πως εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση να παταχθεί η παράνομη διακίνηση καυσίμων και το λαθρεμπόριο με την τεράστια εισφοροδιαφυγή, αυτό και θα επιφέρει πολλαπλάσια έσοδα στο κράτος και θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί ένας τόνος αισιοδοξίας στην αγορά και να φτάσει το κοινωνικό αυτό αγαθό του πετρελαίου θέρμανσης ταυτόχρονα με την επιδότηση του στην καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης και να καταστεί προσιτό προς τα ήδη οικονομικά επιβαρυμένα νοικοκυριά.

Επανέλαβε δε την πρόταση για ολοκληρωμένα συστήματα εισροών-εκροών προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

«Η επιδιωκόμενη εξίσωση στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη (με σημερινά δεδομένα πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο) με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά από τον επόμενο χειμώνα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης», πρόσθεσε η Ομοσπονδία.

econews


Χαίρομαι που όλοι έγιναν ειδικοί στο πέλλετ.
Χαίρομαι που βλέπουν με δέος καθε ξενικό όνομα που κυκλοφορεί.
Επιβεβαιώνομαι.
Πάντα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17551 από jnet
Στις 15 Οκτωβρίου εξισώνεται στο 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης ο φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Όπως εξήγησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, η εξίσωση δεν θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και τη μείωση της λιανικής τιμής του πετρελαίου κίνησης. Σύμφωνα με υπολογισμούς η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί κατά 30 έως 40 λεπτά το λίτρο και το κίνησης θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο μέση τιμή.
Ωστόσο ο κ. Μαυραγάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Για να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά, γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια. Σύμφωνα με μια πρόταση που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία θα δημιουργηθούν τρεις γεωγραφικές ζώνες, με κριτήριο τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί τους χειμερινούς μήνες την τελευταία δεκαετία.
Η επόμενη διάκριση θα είναι υψομετρική, ενώ θα υπολογίζονται και ειδικά κριτήρια για ανέργους, πολυτέκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Το ύψος του επιδόματος θα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και τα τετραγωνικά της πρώτης κατοικίας που απαιτούνται για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών. Η παράμετρος των τετραγωνικών θα τεθεί, προκειμένου να μην προκύψουν μεγάλα επιδόματα για φορολογουμένους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλα σπίτια.
Προκρίνεται συγκεκριμένα ο υπολογισμός 35 τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο, ενώ δεδομένο είναι ότι το επίδομα θα αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Το επίδομα στη συνέχεια θα πιστώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κάθε Οκτώβριο, ώστε τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη να το έχουν ήδη προεισπράξει όταν έρθει η ώρα να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγή

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ