Κάπνα πολύ από φρακάρισμα κοχλία

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145109 από nikolas
Γέμισε η πολυκατοικία κάπνα μέχρι και η πυροσβεστική ήρθε, επειδή φράκαρε ο κοχλίας από τριμμένο (ροκανίδι) πελλετ όπως λέμε στούμπωσε και έσβησε η σόμπα αλλά έβγαλε την ένδειξη no pellet. Η νοικοκυρά του σπιτιού είδε μετά από πέντε λεπτά να βγαίνει κάπνα από παντού από την σόμπα και σε λίγο να βγαίνει φλόγα από το δοχείο του πελλετ και αναγκάστηκε αφού την έβγαλε από το ρεύμα να ρίξει σχεδόν ένα κουβά νερό μέσα στο πελλετ. Ευτυχώς ήταν παρόν και δεν υπήρχαν άλλα παρατράγουδα εκτός από να μυρίζει ακόμα και σήμερα όλη η πολυκατοικία καμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145113 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΜΟΥ εχει τυχει να μπουκωσει και να σταματησει με αλλαρμ no pellet ως εκει!!!!!πρεπει τουλαχιστον σε καθε μεγαλη συντηριση να αδειαζουμε το σιλο και να βγαζουμε τον κοχλια για καθαρισμα.καθως επεισης να τραβαμε με σκουπα οτι υπαρχει στο περιβλημα που μπαινει ο κοχλιας .ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΠΕΛΛΕΤ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΜΑ Η ΣΚΟΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145116 από nikolas
Απαντήθηκε από nikolas στο θέμα Κάπνα πολύ από φρακάρισμα κοχλία
Γιαυτό τον λόγο όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι η σόμπα πρέπει να είναι σε επιτήρησή, από σήμερα μετά από αυτό που είδα δεν θα αφήνω την σόμπα μου ανοιχτή το βράδυ όταν όλοι κοιμούνται και όταν πάμε ακόμα για λίγο για ψώνια. Η σκόνη έγινε φιτίλι και έφτασε μέσω κοχλία πίσω στον κάδο και μόλις πήρε περισσότερο οξυγόνο έκανε ανάφλεξη, είδα σήμερα την σόμπα και τρόμαξα, κατάμαυρη έγινε το δε σπίτι θέλει όλο βάψιμο. Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τα τηρούμε και να μην χαλαρώνουμε και η σόμπα είναι επώνυμη ιταλική με όλες της σωστές προδιαγραφές, το πελλετ που είδα πράγματι είχε πολύ σκόνη παραγωγης 13/01/15 μάλλον εκεί που το είχε πρέπει να του πήρε υγρασία αλλιώς δεν εξηγείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145122 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
ΝΙΚΟΛΑ και κατι βασικο ερμητικα κλειστο το καπακι του σιλο φορτωσης να μην περνει καθολου οξυγονο το πελλετ και αναφλεγεται πιο ευκολα,καθαρισμο στο κουπακι καθε μερα και στην γλυστρα που πεφτουν τα πελλετ.στο δικο μου λεβητα εχω βαλει στην κατηφορα που ριχνει τα πελλετ θερμοστατη ρυθμιζομενο στους 0-90C βαθμους ωστε σε επιστροφη φλογας να μου χτυπαει σειρινα μεσα στο σπιτι και να σταματαει τον κοχλια να ριχνει πελλετ(ΠΑΤΕΝΤΑ).αλλα μηχανηματα το εχουν και αλλα ενεργοποιουν ηλεκτροβαλβιδα νερου σε περιπτωση επιστροφης φλογας διαβαζει αισθητηρας και ριχνει νερο εως να πεσει η θερμοκρασια κατω απο αυτο που ειναι ρυθμισμενο και σταματαει την ηλεκτροβανα.τα κανει ομως ολα χαλια αλλα μπροστα στην ασφαλεια δεν πειραζει!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145136 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Κάπνα πολύ από φρακάρισμα κοχλία
Σωστα.
Μπορει επισης να βαλει εναν φορητο ανιχνευτή καπνού .Η αν εχει συναγερμό στο σπιτι να συνδέσει έναν ενσύρματο ανιχνευτη καπνου και σε συνδυασμο με καποια προγραμματιζόμενη εξοδο απο τον πινακα συναγερμού (PGM) να κλείνει είτε την παροχή ρευματος στην σομπα/λέβητα ειτε την εντολή θερμοστάτη.(Καπου ειχα ανεβασει ενα τέτοιο σχέδιο αλλα δεν το βρισκω για να το ξανά-ανεβασω)


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by electron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ