Βοήθεια για μετατροπή/βελτίωση σόμπας Prity WD

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126391 από Gdevil

Mathe έγραψε: Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας αν και τις είδα καθυστερημένα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: η καθυστέρηση των καυσαερίων (όχι μόνον στη σόμπα μου, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη), δεν συνεπάγεται και λιγότερες επικαθήσεις στα μπουριά; Δεν είναι χρήσιμος ένας εναλλάκτης, ο οποίος αν τοποθετηθεί σε σόμπες με υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων θα εκμεταλλευθεί την θερμότητα αυτήν; Ίσως βέβαια να χάσει το τράβηγμα σε κάποιο βαθμό, όμως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος πιστεύετε;

Η καθυστέρηση των καυσαερίων είναι χρήσιμη όταν γίνεται με κόφτρα σε σωστό ύψος και συνδυάζεται και με κατάλληλη παροχή υπέρθερμου αέρα για δευτερογενή καύση. Τότε ναι, μειώνονται οι επικαθήσεις. Σκέτη καθυστέρηση καυσαερίων απλά μειώνει τον ελκυσμό.
Εναλλάκτης καυσαερίων είναι χρήσιμος όντως σε κάθε περίπτωση (είτε λόγω κακού σχεδιασμού της εστίας, είτε υπερφορτώματος της εστίας με ξύλα) που η θερμότητα που παράγεται στον χώρο καύσης δεν μεταφέρεται στο σαλόνι μας και αναγκαστικά πάει στα περιστέρια.
Αλλά ο εναλλάκτης δεν πρέπει να ρίχνει πολύ την θερμοκρασία των καυσαερίων γιατί τότε θα υπάρχουν υγροποιήσεις - επικαθήσεις - κρεώζοτο.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Mathe

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ