Επισκευή διακόπτη στην οθόνη της HRV 120

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #119790 από sdancer75
Αν και παράξενο, συμβαίνει καμιά φορά ακόμη και στα καινούργια συστήματα, ο διακόπτης, τα 3 buttons δηλαδή του display, να σταματήσουν να λειτουργούν. Η αντικατάστασή τους είναι σχετικά εύκολη αν πιάνουν τα χέρια σας.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα 1) κολλητήρι, 2) έναν αναρροφητήρα και 3) ένα σύρμα αποκόλλησης (desoldering wire) για να καθαρίσετε τις τρυπούλες από τις κολλήσεις όπου κάθονταν τα παλαιά εξαρτήματα. Πάντως και κάποιο εξάρτημα κρατήματος της πλακέτας όπως τα helping hands, θα ήταν αρκετά χρήσιμο αλλά όχι απαραίτητο.

Το κόστος των υλικών δεν ξεπερνάει το 1 Ευρώ (διακόπτης και buzzer). Η πιο δύσκολη περίπτωση όμως είναι ο κάτω διακόπτης το (-) ή (1), διότι ακριβώς κάτω από τη βάση του διακόπτη, έχει τοποθετηθεί το buzzer (ηχείο) το οποίο είναι αντεστραμμένο προς τα πάνω (δηλαδή οι κολλήσεις βγαίνουν στο display και παραπλεύρως του διακόπτη) θα πρέπει προφανώς να αποκολληθεί πρώτο, και πριν από την αποκόλληση του διακόπτη.

Εδώ λόγω της θέρμανσης των ακροδεκτών του buzzer, μπορεί και αυτά να αποκολληθούν από το υπόλοιπο σύστημα -όπως έγινε και στην περίπτωσή μου - οπότε χρειάζεται και αυτό αντικατάσταση, διαφορετικά αγοράζετε μόνον τον διακόπτη με 0.50 ευρώ. Πάντως παρόλο που είναι πιθανών να γίνει αυτό το ατύχημα, δεν καταστρέφεται, και αν τα στερεώσεις ξανά επάνω στη βάση του Buzzer είτε με λίγη κόλληση και μετά με λίγη logo, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Πάντως, προσοχή διότι θέλει σταθερό χέρι για να μην κάψετε από υπερθέρμανση παράπλευρα εξαρτήματα (πυκνωντές, αντιστάσεις κτλ ).

sdancer75
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ