Μπουριά εσωτερικού χώρου για σόμπες πέλλετ.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110758 από mastoras
Πριν λίγες ημέρες τέθηκε θέμα, όταν ζητήθηκε να τοποθετήσω καμινάδα σόμπας πέλλετ εσωτερικά στον χώρο του σπιτιού, από την σόμπα έως το ταβάνι στην τρύπα της καμινάδας του διακοσμητικού τζακιού που τώρα δεν υπάρχει.

Ελληνική εταιρία παραγωγής καμινάδων μου σύστησε να τοποθετήσω τα ίδια μπουριά που χρησιμοποιούνται για εξωτερικούς χώρους. Λέγοντας μάλιστα ότι αυτά είναι προδιαγραφών ΜΕΣΑ & ΕΞΩ

Το θέμα είναι ότι όλα τα μπουριά-καμινάδες εξωτερικού χώρου έχουν την μούφα [θηλυκό] επάνω, και ανεβαίνοντας η καμινάδα, τοποθετείτε το επόμενο μπουρί με το αρσενικό του μέρος κάτω, εισχωρώντας στην θηλυκή μούφα. Η στεγανοποίηση γίνεται με έναν ελαστικό δακτύλιο με αντοχές 300ο βαθμών.

Η λογική που έχει αυτή τοποθέτηση, είναι για να μην ξερνάνε τα μπουριά τις υγροποιήσεις τους έξω από την καμινάδα.

Σε εσωτερική όμως τοποθέτηση καμινάδας, υγροποιήσεις δεν έχουμε, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της εφαρμογής θηλυκή μούφα κάτω, αρσενική από επάνω, να έχουμε διαρροή καυσαερίων μέσα στο σπίτι.

Η εταιρία "διαρρηγνύει τα ιμάτια της" ότι εάν τοποθετηθούν σωστά οι ελαστικοί δακτύλιοι, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Καταθέστε παρακαλώ την άποψη σας, ιδίως οι χρήστες σομπών που έχουν περάσει μπουριά στο εσωτερικού του σπιτιού.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #110771 από γιαννης-δραμα
Νομιζω πως εχει δικιο η εταιρια για τους ελαστικους δακτυλιους εδω εχω δει συνδεσεις εσωτερικες και χωρις δακτυλιους που μετα τα πρωτα 1-2 αναματα δουλευουν μια χαρα(μαλλον γιατι σε ολες τις ενωσεις επικαθονται μικροσωματιδια και ετσι σφραγιζουν οι ενωσεις)!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ