Ποσο κοντα στον τοιχο βαζουμε την σομπα?

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109771 από Nikos_her
Καλημέρα σε όλους,

Έψαξα πολύ για να βρω απαντήσεις στα παρακάτω αλλά δεν τα κατάφερα. Νομίζω ότι αναφέρομαι σε θέματα που δεν έχουν απαντηθεί, εδώ μέσα.... έμαθα πολλά και βρήκα πολύ καλές ιδέες από αυτά που διάβασα, αλλά το έχω ακόμα απορίες...

Αφού κατεδαφίστηκε το κλασικό τζάκι, παρήγγειλα, και μόλις παρέλαβα την σόμπα μου. Μια Hercom Arce 12Kw. Όπως οι περισσότερες ενεργειακές σόμπες, εξάγει τον αέρα της από τα πάνω πλάγια της. Στο φυλλάδιο υπάρχει η πληροφορία ότι πρέπει να τοποθετηθεί 60 cm σε κάθε κατεύθυνση από τους τοίχους, αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό είναι πολύ γενικό. Επειδή δεν έχω εμπειρία καθόλου από τέτοιες σόμπες (και είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει πολλά στην Κρήτη), εσείς τι λέτε?

Η ερώτηση 1 είναι λοιπόν. Πόση απόσταση πρέπει να έχω σε κάθε κατεύθυνση από τον τοίχο ? Θα τοποθετηθεί σε γωνιακό σημείο, όπου είναι μια μεγάλη γωνιακή κολώνα.

Επίσης έχω βρει (και παραγγείλει) μια ωραία ταπετσαρία για να ομορφύνω τη συγκεκριμένη γωνιά.
Φτάνουμε λοιπόν στην Ερώτηση 2. Γενικά θα αντέξει? Υπάρχει εμπειρία? Αλλάζει κάτι στις αποστάσεις εγκατάστασης από τον τοίχο?

Ερώτηση 3: Το τζάκι είχε μια καμινάδα Φ200 και επειδή είμαι στον πρώτο όροφο μιας πενταόροφης οικοδομής με συνολικό μήκος να φτάνει τα 16-17 μέτρα. Από την άλλη η σόμπα έχει Φ150. Θα έχει υπάρχει θέμα με τον ελκυσμό? (Πολύς , λίγος? Έχω μπερδευτεί). Να παρεμβάλλω ταμπερ ελκυσμού?

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109776 από dimlyk
οι αποστασεις αναφερονται για τον καλο αερισμο της σομπας αλλα κυριως απο ευφλεκτα αντικειμενα οπως επιπλα ξυλινα κουφωματα κλπ.
για την ταπετσαρια καλα θα ηταν να μιλησεις με καποιο επαγγελματια για το υλικο της και την κολλα της
για την καμιναδα βλεποντας και κανοντας....δοκιμασε αρχικα οπως ειναι αφου ταπωσεις το κενο ανμεσα στις 2 καμιναδες μ ενα αφλεκτο υλικο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.052 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ