Συμβουλές για σόμπες Ravelli

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #144819 από Isaak
Απαντήθηκε από Isaak στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Παιδια μια βοηθεια εαν ειναι δυνατον μετα απο διακοπη ρευματος η monica που εχω βγαζει κωδικο 09 air flow και δεν δουλευρι σωστα ο τυπος που μας την πουλησε εχω την υποψια πως εδωσε οδηγιες στην γυναικα μου απλα να το παρεκαμψει και τωρα δουλευει μεν αλλα ειμαι σιγουρος χωρις rds εχω καθαρισει μπουρια τα παντα λαμπουν καμια ιδεα;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145592 από fanis83
Απαντήθηκε από fanis83 στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli

Isaak έγραψε: Παιδια μια βοηθεια εαν ειναι δυνατον μετα απο διακοπη ρευματος η monica που εχω βγαζει κωδικο 09 air flow και δεν δουλευρι σωστα ο τυπος που μας την πουλησε εχω την υποψια πως εδωσε οδηγιες στην γυναικα μου απλα να το παρεκαμψει και τωρα δουλευει μεν αλλα ειμαι σιγουρος χωρις rds εχω καθαρισει μπουρια τα παντα λαμπουν καμια ιδεα;

Εϊναι ο αισθητήρας air flow που με αυτόν δουλεύει το rds. Δυστυχώς στην σόμπα μου τον έχω αλλάξει 2 φορές και ο τρίτος αισθητήρας κάηκε μέσα σε ένα μήνα. Έχω απενεργοποιήσει το rds και η σόμπα δουλεύει μια χαρά. Μήπως έχει συμβεί και σε άλλον κάτοχο ravelli rv120 αερόθερμη; Ξέρει κανείς τί μπορούμε να κάνουμε; Κόστος;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151598 από zetakias
Απαντήθηκε από zetakias στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΕΤ RAVELLI.ΕΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ 100ΤΜ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΩΜΠΑ 10ΚW. ENAΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ ΡΑVELLI ΕΔΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 10ΚW ΑΛΛΑ ΜΕ 7KW EIΜΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η 7ΑΡΑ Η ΡΑVELLI ΚΑΛΥΠΤΗ ΜΕΧΡΙ 120ΤΜ.ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΜΠΕΣ ΑΠΟ 10ΑΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 7-8 ΑΛΛΑ Η ΡAVELLI ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΛΕΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151671 από sdancer75
Απαντήθηκε από sdancer75 στο θέμα Re:Συμβουλές για σόμπες Ravelli

zetakias έγραψε: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΕΤ RAVELLI.ΕΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΩ 100ΤΜ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΩΜΠΑ 10ΚW. ENAΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ ΡΑVELLI ΕΔΩ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 10ΚW ΑΛΛΑ ΜΕ 7KW EIΜΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ Η 7ΑΡΑ Η ΡΑVELLI ΚΑΛΥΠΤΗ ΜΕΧΡΙ 120ΤΜ.ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΜΠΕΣ ΑΠΟ 10ΑΡΕΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 7-8 ΑΛΛΑ Η ΡAVELLI ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΛΕΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ.


Εξαρτάται απο τη μόνωση που έχεις. Προσωπικά νομίζω ότι η 7αρα ειναι μικρη. Αν δεν έχεις και καλή μόνωση τότε η 10αρα ειναι μονόδρομος .

sdancer75

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151674 από dimitris11
Απαντήθηκε από dimitris11 στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Πρωτα πρεπει να μαθεις τι αναγκες εχει το σπιτι σου σε θερμανση.Αυτο ειναι το πιο βασικο.
Μετα αφου ξερεις ποση ενεργεια θελεις περνεις μια σομπα που οταν δουλευει στο 70% της ισχυς της σου δινει αυτη την ενεργεια.
100 τετραγωνικα ,δηλαδη;Μονομενα-αμονωτα,διαμερισμα-μονοκατοικια,στη θαλλασα στα 1500 μετρα,κουφωματα μονα-διπλά.Δεν υπαρχει ευκολη απαντηση.
Βλεπεις την καταναλωση που γραφει ο κατασκευαστης,την αποδοση που δινει και υπολογιζεις την ενργεια που θα παρεις στο σπιτι.

1 κιλο πελετ δινει 5kw ενεργεια αν η σομπα εχει 80% αποδοση στο σπιτι θα μεινουν τα 4kw το 1kw θα εχει δραπετευση απο την καμιναδα στην ατμοσφαιρα.
Λεει π.χ. οτι καιει τρια κιλα/ωρα με 80% αποδοση θα παρεις 12kw στο σπιτι,αν το σπιτι σου απαιτει 13kw η σομπα δεν κανει.
Τρια κιλα πελετ μπορει να λεει αλλα για ποιο πελετ; Ο κατασκευαστης το εχει ρυθμιση βαση καποιας μαρκας πελετ,αν βαλεις αλλη μαρκα πελετ θα εχεις αλλη καταναλωση(μικροτερη ή μεγαλυτερη).Το πελετ δεν ειναι πετρελαιο.Καθε μαρκα εχει αλλη διασταση και πυκνοτητα οποτε πεφτει με διαφορετικο ρυθμο στη σομπα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 3 Μήνες πριν #151763 από cuprakias
Απαντήθηκε από cuprakias στο θέμα Συμβουλές για σόμπες Ravelli
Αν ειμαστε οκ και δε δυσκολευτω με τις φοτο αυριο το βραδυ θα σας δειξω πως γινεται το service στη flavia που εχω ... το εκανα μονος μου γιατι δεν εβρισκα ακρη με τεχνικους κ.τ.λ.
εχω ανοιξει το ποστ εδω
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59707&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.104 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ