Σόμπες pelle: οδηγός αγοράς και επιλογής!

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18482 από KERBEROS
ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ........


Οι σόμπες ξύλου πέλλετ είναι απόλυτα τηλεχειριζόμενες και μπορούν να προγραμματιστούν σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, ενώ σε ορισμένα μοντέλα δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης και προγραμματισμού μέσω internet!

Επιπλέον οι σόμπες καύσης pellet δεν απαιτούν την τοποθέτηση καμινάδας. Για το λόγο αυτό αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης σε διαμερίσματα πολυκατοικιών ή σε χώρους στους οποίους η τοποθέτηση καμινάδας είναι αδύνατη.

Τα pellets είναι άκρως ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας.

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ........

2 kgr πέλλετ = με 1 λίτρο πετρέλαιο (σε παραγωγή θερμότητας)

650 kgr πέλλετ απαιτούν 1 μ3 (κυβικό μέτρο) αποθηκευτικό χώρο

3 μ3 (κυβικά μέτρα) πέλλετ = 1000 lt πετρέλαιο

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι χρήσιμες για να υπολογίσετε περίπου* την απαιτούμενη ποσότητα πέλλετ που χρειάζεστε ετησίως συγκριτικά με την ετήσια κατανάλωση σε πετρέλαιο, καθώς και να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο.

*Μην ξεχνάτε ότι η ποιότητα των πέλλετ ποικίλει, και παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση της σόμπας.



ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΛΕΤ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18483 από KERBEROS
ΣΟΜΠΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ


Οι συσκευές αυτές, οι λεγόμενες σόμπες μποιλερ, υδραυλικές, η νερού έχουν κατασκευαστεί για να τοποθετούνται στον εσωτερικό χώρο της κατοικίας μας, ενώ παράλληλα συνδέονται με το κλειστό η ανοιχτό κύκλωμα της εγκατάστασης των θερμαντικών σωμάτων [καλοριφέρ] Επίσης σε κατοικίες όπου δεν υπάρχει χώρος λεβητοστασίου για την εγκατάσταση ενός λέβητα, οι συσκευές αυτές είναι η ιδανική λύση.

Για να λειτουργήσουν και αυτές οι σόμπες- μποιλερ που καίνε πέλλετ, χρειάζεται κατά την εγκατάσταση τους και 2 μικρές οπές στον τοίχο, χαμηλά και πίσω από την συσκευή. Στην μια οπή των 5 εκατοστών τοποθετούμε μια σωλήνα μεταλλική 50αρα για την είσοδο του φρέσκου αέρα από έξω. Ο φρέσκος αυτός αέρας χρειάζεται για την καύση του πέλλετ.

Δίπλα στην μικρή οπή των 5 εκατοστών ανοίγουμε μια ακόμα οπή 8 εκατοστών για να τοποθετήσουμε το μεταλλικό σωλήνα για την έξοδο των καυσαερίων.

Το επόμενο μας βήμα είναι να συνδέσουμε την συσκευή μας με την είσοδο και την έξοδο των νερών των σωμάτων {καλοριφέρ} Αφού προγραμματίσουμε και βρούμε τις παραμέτρους για το κατάλληλο πέλλετ που έχουμε επιλέξει [αυτό γίνεται μια φορά στην αρχή] μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μας άναμμα , απολαμβάνοντας την μεγάλη θερμική δύναμη των 12kw που αποδίδει η συσκευή, με την λιγότερη καταναλώση πέλλετ 0,6-1,8Kgr/Ωρα.

Η συσκευή {σόμπα μποιλερ} ελέγχεται πλήρως ηλεκτρονικά και είναι αυτοματοποιημένη για το άναμμα-σβήσιμο και τον ωριαίο προγραμματισμό της, αν και όταν χρειάζεται. Ενα κομψό τηλεκοντρόλ που συνοδεύει την συσκευή είναι χρήσιμο για τον χειρισμό εξ αποστάσεως.

Εσείς το μόνο που θα χρειάζεται είναι να τροφοδοτείτε την συσκευή με πέλλετ σε ένα ενσωματωμένο δοχείο που έχει η συσκευή χωρητικότητας 25κιλών, όποτε χρειάζεται.



ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΛΕΤ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ACIDBLACK

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18536 από mourgos
Πολυ χρήσιμα όλα kerberos. Σωστές πληροφορίες ειδικά για τις ποιότητες του καυσίμου που όλοι οι γνωστές λένε οτι ειναι το α και το ω της καλής καύσης. Ελπίζω κάποτε να δημιουργηθεί και μια ελληνική υπηρεσία που να πληροφορεί τον κόσμο, να δίνει πιστοποιήσεις και να κλείνει τους κερδοσκόπους. Ευχή ειναι....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KERBEROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ