Ρύθμιση πίεσης σε εγκατάσταση Ξυλολέβητα και καυστήρα πετρελαίου

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152798 από dimlyk
δεν ειμαι επαγγελματιας την θερμανσης απλα εχω καποια παραπανω ενασχοληση με τις εγκαταστασεις :)
στην περιπτωση σου επιμενω με την τοποθετηση του δδ να γινει και ελεγχος των 2 δδ του αυτοματου πληρωσης και της βαλβιδας ασφαλειας και τοποθετηση καποιου μπαιπασ αμεσα ...οταν κλεινει η ηλεκτροβανα ακομα κι αν κλεινει ο καυστηρας πετρελαιου η θερμοκρασια που εχει μεινει στον λεβητα οδηγει σε αυξηση της θερμκρασιας του νερου του λεβητα και πανω απο 100 βαθμους ενδεχομενως κατι που ειναι ανεπιθυμητο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152799 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πραγματικά η θερμοκρασία απόψε ξεπέρασε και τους 100 βαθμούς στον λέβητα πετρελαίου. Ο βοηθός του Υδραυλικού εγκαταστάτη μου πρότεινε ένα πείραμα.Με τον ίδιο τον Υδραυλικού δεν έχω μιλήσει ακόμα γιατί είναι εκτός Ελλάδας εάν και γνωρίζει το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή. Από τον θερμοστάτη χώρου να ενεργοποιήσω τον Λ.Π. με αποστολή νερού στα σώμα-ηλιακό και συγχρόνως να δώσω και εντολή για μόνιμη αποστολή προς τον ηλιακό ακόμα και εάν κλείσει ο θερμοστάτης χώρου και σβήσει ο Λ.Π. Αυτό μου είπε ότι είναι Bypass έτσι ώστε να μην ανεβάζει θερμοκρασία και μπορεί να δημιουργεί αέρα ο λέβητας έτσι ώστε να δούμε στην επόμενη και μεθεπόμενη εκκίνηση του Λ.Π. εάν στο πρώτο σώμα παραμένει το πρόβλημα. Τι θα συμβεί όμως με την κατανάλωση πετρελαίου και την θερμοκρασία του ηλιακού καθόσον θα έχω μόνιμα αποστολή ζεστού νερού; Θα αυξάνετε διαρκώς; Υπάρχουν κάποιες βαλβίδες για Bypass. Είναι κατάλληλες γι' αυτή την περίπτωση και που τοποθετούνται; Πάντως τώρα που προσπαθώ να θυμηθώ το πρόβλημα πρέπει να υπήρχε και πριν την εγκατάσταση του ξυλολέβητα γι' αυτό και είχε τοποθετηθεί αυτόματο εξαεριστικό βαρελάκι στο πρώτο σώμα που αντικαταστάθηκε με μικρό ποιο διακριτικό και εμφανίσιμο. Μετά την τοποθέτηση του ξυλολέβητα το πρόβλημα ξεχάστηκε γιατί ο Λ.Π. δούλευε σπάνια. Είναι καιρός όμως να δοθεί οριστική λύση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152800 από dimlyk
σαν πειραμα μπορεις να το δοκιμασεις σαν λυση ομως δεν ειναι σωστη αλλωστε υποθετω οτι ο ηλιακος ελεγχει την θερμοκρασια του οποτε θα πρεπει να κοψει την ροη νερου μολις αυτο φτασει μια θερμοκρασια .
βαλβιδες υπαρχουν αυτοματες μπορει να γινει και χειροκινητα ομως με μια ρυθμιστικη βαννα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152801 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όσο είναι χειροκίνητα ενεργοποιημένη από τον θερμοστάτη χώρου η εντολή μόνο για αποστολή ζεστού νερού προς τον ηλιακό αυτή γίνετε διαρκός χωρίς δυνατότητα ρύθμισης όταν ο ηλιακός φτάσει σε κάποια θερμοκρασία για διακοπή της ροής προς αυτόν παρά μόνο όταν απενεργοποίησω την αποστολή νερού από τον θερμοστάτη χώρου. Που για μένα σημαίνει διαρκή αύξηση θερμοκρασίας και πόσο μάλιστα όταν η ημέρα είναι ηλιόλουστη. Τι θα συμβεί με τον ηλιακό 20 ετίας σε θερμοκρασία 110 βαθμών;
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152803 από χρηστος8
@ ΓΡΙΒΟΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το σχεδιο που δειχνει την συνδεσμολογια σου δεν μου αρεσει.
Πρωτα απο ολα τις επιστροφες των σωματων και του ηλιακου θα τις εστελνα στο ΔΑ.
Στην περιπτωση που δουλευεις τον ξυλολεβητα αναφερομαι...
Ο λογος ειναι οτι πεφτοντας απευθειας στην επιστροφη μπαινουν παγωμενες στο laddomat και το σοκαρουν.
Το εμβολο του που προσπαθει να διατηρησει σταθερη θερμοκρασια στην επιστροφη του ξυλολεβητα θα τα παιξει λιαν συντομως.
Αντιθετα με τις επιστροφες των σωματων στο ΔΑ, η θερμοκρασια εξισσοροπειται σαφως καλυτερα και καθως αναμιγνυεται με τα 1000 λιτρα του δοχειου οι μεταβολες θερμοκρασιας ειναι αργες και επιμυκηνουν την διαρκεια ζωης του laddomat.
Εκτιμω πως και οι υπερβολικα μεγαλες θερμοκρασιες που εχεις στους 80 - 90 βαθμους θα μειωθουν εκει που πρεπει να ειναι.

Αφηνουμε το παραπανω και παμε στον πετρελαιολεβητα...
Πως να μην πιασει 100 βαθμους ο πετρελαιολεβητας...τα 50 λιτρα νερου του ζεσταινονται σε χρονο dt.
Κατ αρχην χρειαζεται αντεπιστροφη βαλβιδα στην εξοδο των ζεστων του πετρελαιολεβητα.
Οτι και να αποφασισεις να κανεις, την βαλβιδα θα την βαλεις
Με αυτον τον τροπο, στην μεταβαση της τριοδης (αναλογα την τριοδη απο 1 εως 3 λεπτα) απο ξυλο σε πετρελαιο και το αντιστροφο... δεν υπαρχει περιπτωση να βαλει ζεστα νερα στον πετρελαιολεβητα ο ξυλολεβητας και αποκοπτεις καθε πιθανη ανεπιθυμητη κυκλοφορια νερων στον πετρελαιολεβητα...
συνεχιζουμε...

Εχουμε τριοδη που ανοιγει και ενεργοποιει τον πετρελαιολεβητα ολα καλα...βαλαμε και αντεπιστροφη.

Χρειαζεται πληρη αποκοπη του πετρελαιολεβητα με τριοδη και στην επιστροφη του.
Αυτη θα ανοιγοκλεινει με την ιδια παντα εντολη που ανοιγοκλεινει και την υπαρχουσα τριοδη.
Φυσικα και σε αυτη την περιπτωση, η συνδεση του δοχειου διαστολης (οπως και του αυτοματου πληρωτη) πανω στον πετρελαιολεβητα πρεπει να αλλαξει και να γινει αλλου γιατι απομονωνεται...εμεις το θελουμε το δοχειο διαστολης (και τον πληρωτη) σε καθε περιπτωση...αυτονοητο αυτο.

Με την συνδεση που προτεινω, δηλαδη τις επιστροφες των σωματων στο ΔΑ η δευτερη τριοδη που θα απομονωνει τον πετρελαιολεβητα πρεπει να γινει πανω στο ΔΑ.
Δηλαδη οπως θα ερχονται οι επιστροφες των σωματων και πριν μπουν στο ΔΑ θα κουμπωσει η τριοδη που θα στειλει αναλογως τα νερα...η στον πετρελαιολεβητα...η στο ΔΑ.

Το μεγαλο δοχειο διαστολης που δεν εχεις... θα το εβαζα σε καποια παροχη του ΔΑ που θα χρησιμοποιουσα και για εκκενωση ολων των νερων του ΔΑ.

Σχεδια για την περιπτωση σου δεν εχω βρει καπου και τα ψαχνω κι εγω.
Τα πιο συνηθισμενα ειναι αυτα...
www.vimar.sk/?u1=instalacie&jazyk=sk

Καλη επιτυχια...



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152815 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
χρηστος8 Κλημέρα.
Δεν συμφωνώ μαζί σου για το ότι δεν επιστρέφουν νερά στο Δ.Α. και ότι θα βγει OFF το LADDOMATE. Τουλάχιστον από το ρολόι του κατά την επιστροφή του νερού η θερμοκρασία είναι υψηλή. Εξάλλου πόσο μπορεί να επηρεαστεί η θερμοκρασία του νερού κατά την επιστροφή του. Φυσικά όταν η θερμοκρασία είναι σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα τέτοια που να μπορούν να θερμάνουν το χώρο.Γιατί όταν σταματά να καίει ο ξυλολέβητας και στο Δ.Α. η θερμοκρασία πέσει κάτω των 40 βαθμών που εκεί το έχω ρυθμίσει για εντολή λειτουργίας στον πετρολέβητα η θερμοκρασία είναι όντος χαμηλή. Εννοείται ότι δεν είναι πάντα σταθερή 80-90 βαθμούς. Αλλά νομίζω ότι σε χαμηλή θερμοκρασία η επιστροφή στο LADDOMATE προς τον ξυλολέβητα είναι κλειστή.
Για δες εδώ:
,


Για την θερμοκρασία 80-90 βαθμών σύμφωνα με την ATMOS είναι η σωστή γιατί εκεί είναι η ονομαστική ισχύς του λέβητα και μην ξεχνάς ότι σ' αυτή την θερμοκρασία αποδίδουν τα σώματα. Όσο αφορά την μικρή ποσότητα ζεστού νερού προς τον πετρολέβητα την στιγμή που γυρίζει η τρίοδη (1 λεπτό) με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας νερού του (και δεν ξέρω εάν το χρησιμοποιώ ή παραμένει εκεί και σταδιακά κρυώνει, γιατί εάν συμβαίνει το δεύτερο είναι σπατάλη ενέργειας-εδώ θα ήθελα την γνώμη σου)ποτέ δεν μου άρεσε και εάν μπορεί να διορθωθεί με αυτό που λες καλό θα ήταν να ανεξαρτητοποιηθή. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να φέρω τα πάνω κάτω στην συνδεσμολογία κάτι που εγώ προσωπικά δεν το κατέχω. Να δούμε τι θα πεί για όλα αυτά του μου έχετε αναφέρει ο υδραυλικός. Εγώ νομίζω ότι η συνδεσμολογία μου είναι σωστή όσο αφορά τoν ξυλολέβητα ATMOS, το Δ.Α., το LADDOMATE. Δεν ξέρω τι προτείνει η εταιρεία με παράλληλη σύνδεση πετρολέβητα.

Για δες αυτό και πες μου κατά πόσο ταιριάζει με το δικό μου:

Το συνημμένο αρχείο δε βρέθηκε



Τώρα για το εάν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Υπάρχουν αρκετή τρόποι.
Θα ήθελα τα σχόλειά σου για τα παραπάνω και ένα σχέδιο γι' αυτά που μου προτείνεις.
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.083 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ