Ρύθμιση πίεσης σε εγκατάσταση Ξυλολέβητα και καυστήρα πετρελαίου

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152725 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πτυχιούχο Θερμουδραυλικό που ρώτησα για τον θόρυβο στο πρώτο σώμα κατά την λειτουργία του λέβητα πετρελαίου μου είπε ότι μπορεί να οφείλετε στον κυκλοφορητή. Μου πρότεινε να χαμηλώσω ταχύτητα κάτι που δεν γίνετε γιατί είναι στο 1. Στην ερώτηση γιατί δεν συμβαίνει και κατά την λειτουργία του ξυλολέβητα και μέχρι να δοθεί εντολή στον λέβητα πετρελαίου μου απάντησε ότι τραβάει από το δοχείο αδράνειας ενώ ο λέβητας πετρελαίου δίνει το δικό του νερό. Τι διαφορά μπορεί να έχει δεν το κατάλαβα! Μου πρότεινε αλλαγή του κυκλοφορητή στον Ηλεκτρονικό κυκλοφορητή SALMSON εφόσον δεί από κοντά την εγκατάσταση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152726 από Savvas
Στο είπα σε άλλο μήνυμα. Υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργείται σπηλαίωση (απο την απότομη αύξηση ταχύτητας που προκαλεί ταυτόχρονα τοπική πτώση πίεσης) και να σου δημιουργεί τον αέρα.
Πριν αλλάξεις κυκλοφορητή, δοκιμασε να ανεβάσεις την πίεση του κυκλωματος στον λέβητα πετρελαίου στο 1.5-1.8bar όχι όμως περισσότερο (καθώς σε μεγαλύτερες πιέσεις, το φαινόμενο εμφανίζεται δυσκολότερα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152728 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Φίλε Sawa μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με <<Υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργείται σπηλαίωση (από την απότομη αύξηση ταχύτητας που προκαλεί ταυτόχρονα τοπική πτώση πίεσης) και να σου δημιουργεί τον αέρα.>>. Δεν ξέρω εάν μιλάς από θέση επαγγελματία. Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για να γίνει κατανοητό. Επίσης δεν μπορώ να μεταβάλλω την πίεση μόνο στον λέβητα πετρελαίου που μου προτείνεις. Εάν το κάνω θα μεταβάλλω την πίεση σε ολόκληρο το σύστημα εγκατάστασης καθόσον όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Παρ' όλα αυτά θα δοκιμάσω να αυξήσω την πίεση με κρύο το νερό στα 1,5-1,8 bar για να δώ τι θα συμβεί λειτουργώντας μόνο τον λέβητα πετρελαίου. Πως σου φαίνεται η εγκατάσταση. Έχω ανεβάσει φωτό. Ευχαριστώ.
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152729 από Savvas
Δεν είμαι υδραυλικός, πολ.μηχανικός είμαι, οπότε θα αποφύγω να σχολιάσω την εγκατάσταση σου (η άποψη μου φυσικά για την εξισορρόπηση των πιέσεων του δικτύου παραμένει).
Η σπηλαίωση είναι υδραυλικό φαίνόμενο που αφορά τα υγρά και περιγράφεται στη μηχανική των ρευστών. Είναι συχνό πρόβλημα στις αντλίες και γι'αυτό πρέπει κατά το σχεδιασμό συστημάτων να λαμβάνεται υπόψη (αυτό βέβαια όταν επιλαμβάνεται μηχανολόγος. Οι υδραυλικοί δεν το κατέχουν το άθλημα). Ο διεθνής όρος είναι cavitation

el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CE%B7...AF%CF%89%CF%83%CE%B7

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152734 από ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με κρύο το σύστημα μετέβαλα την πίεση από 1 σε 1,5 bar και με την ταχύτητα του κυκλοφορητή στο 1 έδωσα εντολή από τον θερμοστάτη της οικίας μου (1ος όροφος). Ξεκίνησε η αποστολή του νερού από το δοχείο αδράνειας που η θερμοκρασία ήταν κάτι πάνω από 40 βαθμούς στο πάνω μέρος. Όσο περίμενα (περίπου σκάρτο τέταρτο) για να πέσει κάτω των 40 βαθμών η κυκλοφορία στο πρώτο σώμα ήταν άψογη. Περίμενα λοιπόν να ξεκινήσει ο λέβητας πετρελαίου όπου η θερμοκρασία του νερού του ήταν στους 20 περίπου βαθμούς. Με το που έπεσε η θερμοκρασία του νερού κάτω των 40 βαθμών και ξεκίνησε ο λέβητας πετρελαίου συνεχίστηκε η κυκλοφορία πλέον από τον ίδιο τον λέβητα και σε πολλή λίγο χρόνο άρχισε να αξάνεται η θερμοκρασία του νερού που έχει ρυθμιστεί να φτάνει στους 70 βαθμούς πάντα στον λέβητα πετρελαίου. Εδώ να αναφέρω ότι ο κυκλοφοριτής του λέβητα πετρελαίου έχει απενεργοποιηθεί. Παρατήρησα λοιπόν ότι όσο δούλευε ο λέβητας και μέχρι να φτάσει στη θερμοκρασία του καθώς και όσο είχα ζήτηση στην οικία μου από θέρμανση η κυκλοφορία του νερού ήταν άριστη στο πρώτο σώμα χωρίς παφλασμό και αέρα. Σε τηλ. εποικινωνεία που είχα με τον βοηθό του υδραυλικού εγκαταστάτη μου που είπε να μην βιαστώ να χαρώ και να δώ τι θα συμβεί την επόμενη φορά που θα ενεργοποιηθεί ο λέβητας και θα στείλει νερό. Αυτός μου είπε ότι μετά το σβήσιμο η θερμοκρασία από τους 70 αυξάνετε και όντος φτάνει και τους 100 βαθμούς και ίσως εκεί μέσα στον λέβητα να δημιουργείτε αέρας και ότι αντιμετωπίζετε με bay pass. Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και πως μπορεί να παρουσίαζετε ο αέρας ; Τέλος να σας πώ ότι σύμφωνα με την συνδεσμολογία του συστήματος κατά την λειτουργία του ξυλολέβητα κάθε φορά που δεν έχω ζήτηση νερού και σταματά ο κυκλοφοριτής γυρίζει η τρίοδη και μία μικρή ποσότητα ζεστού νερού πέφτει στον λέβητα πετρελάιου με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται η θερμοκρασία του σταδιακά μέχρι και 100 βαθμούς. Τώρα εάν αυτό το νερό χρεισιμοποιήτε ή μένει εκεί και σταδιακά κρυώνει δεν έχω καταλάβει. Μπορεί και στην περίπτωση αυτή να δουλεύει ως δοχείο αδράνειας. Επίσης και κατά την λειτουργία του λέβητα πετρελαίου έχω καταλάβει ότι κάποια ποσότητα ζεστού νερού δίερχετε στο δοχείο αδράνειας 1000 λίτρα. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοκρασία στο πάνω μέρος μεταβάλετε ελάχιστα και πρέπει να οφείλετε στην τρίοδη. Για αυτό και κάθε φορά απετείτε κάποιος χρόνος για να ξεκινήσει ο λέβητας πετρελαίου καθόσον προηγείται κατά κάποιο τρόπο το δοχείο αδράνειας εφόσον φυσικά η θερμοκρασία του νερού είναι πάνω των 40 βαθμών ή εκεί που εγώ έχω ορίσει. Τι λέτε για όλα αυτά;
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #152736 από Savvas
Το νερό υπο πίεση, ανεβάζει το σημείο βρασμού του. Αν θυμάμαι καλά, στο 1.5bar η θερμοκρασία βρασμού ανεβαίνει στους 110 oC. Έτσι στην εγκατάστασή σου (που κανονικά πρέπει να τη ρυθμίσεις εν λειτουργία να μην ξεπερνά τα 2bar) πόσο μάλλον τώρα που είσαι κοντά στα 3bar, ακόμα και στους 100oC δεν μπορεί να έχεις βρασμό και δημιουργία φυσσαλίδων...

Υ.Γ. Κανονικά για λόγους οικονομίας ο λάβητας πετρελαίου, δεν θα έπρεπε να μπλέκεται με το δοχείο αδρανείας.

Υ.Γ.2 Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχουν κάνει ο ξυλολέβητας να αποφορτίζεται στο δοχείο αδρανείας και τον αφήνουν να ανεβάζει τόσο υψηλή θερμοκρασία. 100 oC είναι αδιανόητο για οικιακή θέρμανση.
Αφού έχεις όλες τις διατάξεις. Τρίοδες, ηλεκτροβάνες, κτλ.... Εϊναι θέμα ορθού σχεδιασμού και ρύθμισης
Last edit: 8 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Savvas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ