Επιλογή Λέβητα Ξύλου

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145449 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
1)ενας λεβητας πυρολυσης σε περιπτωση που δεν χρησιμοποιησω ξερα ξυλα θα εχει σημαντικο προβλημα ως προς αποδοση ή θα υποστει καποια μελλοντικη φθορα
Απάντηση: Το πρόβλημα με τα υγρά ξύλα το έχουν όλοι οι λέβητες (απλοί-πυρολυτικοί). Θα παρουσιαστεί χρόνος στο να ατμοποιηθεί η υγρασία των ξύλων άρα και η διαδικασία αεριοποίησης θα πάρει λίγο χρόνο και τίποτα άλλο. (Μείωση απόδοσης στον χρόνο)
Μη φοβάσαι με τη υγρασία μη φθαρεί χάλυβας 6 μμ (σπάνια) το μόνο μη πιάσει γρηγορότερα πίσσα.
Όμως αφού είναι εύκολο να προμηθευτείς ξερά ξύλα από το καλοκαίρι δεν τίθεται λοιπόν τέτοιο θέμα.
2)για τα τ.μ δεν μπορω να αποφασισω ειλικρινα τι λεβητας μου αναλογει με εχετε μπερδεψει λιγο...οι διαφωνιες δημιουργουν προβληματισμους
Απάντηση: Οι πυρολυτικοί λέβητες έχουν σταθερή απόδοση και διάρκεια άρα θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μεταβολές των φορτίων.
Σημαντικό είναι οι συνολικές απώλειες του χώρου και ο τύπος των σωμάτων.
)απορια: γειτονας μου εχει βαλει ξυλολεβητα 40kw thermostahl οχι πυρολυσης χωρις επιπλεον υποβοηθηματα και μου ειπε για 3 γεμισματα την ημερα...εγω με λεβητα πυρολυσης(buderus-astra) καλυτερης κατασκευης να υποθεσω απο thermostahl τι καταναλωση θα εχω???
Απάντηση: Αυτό δεν μου λέει τίποτα τα 3 γεμίσματα. Μεγάλο ρόλο παίζει ποιο είναι το φορτίο που έχει αναλάβει να σηκώσει και αυτό αλλάζει κάθε φορά που η εξωτερική θερμοκρασία μειώνεται ή αυξάνεται.
Τσέκαρες ώρες λειτουργίας , το πόση θερμοκρασία πιάνει ο χώρος του , και πόσα κιλά ξύλα αντιστοιχεί ένα γέμισμα?
Ο πυρολυτικός είναι καλύτερος από όλες τις σκοπιές.
Κάνει μετάκαυση (ελάχιστη έως καθόλου ορατή κάπνα ) άρα καλύτερη εκμετάλλευση του καυσίμου και λιγότερη στάχτη , πολύ καλύτερη φόρτιση της συνολικής του θερμικής του μάζας με μικρότερες επιφανειακές τάσεις , και συμφωνία αναγραφόμενης ισχύος με την πραγματική με τη προυπόθεση στεγνά ξύλα (όχι και πολύ στεγνά) και μικρότερης διατομής για να επιταγχύνεται κάπως η διαδικασία αεριοποίησης , και φυσικά όλα τα παρελκόμενα (τρίοδες -τετράοδες -δ.αδρανείας) για να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες με καλύτερα θερμιδικά αποτελέσματα σε αυτές τις περιοχές.
Αλλά από ότι διαβάζω δεν έχεις φορτία άρα σου κάνει και ένας μικρός απλός ξυλολέβητας εκτός αν θέλεις τη τεχνολογία στο σπίτι σου για να το διασκεδάσεις σαν παιχνίδι.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145451 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
@JoGreek

Είσαι τελείως, μα ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ. Μα ρε συ, είσαι διατεθειμένος να δώσεις ένα μάτσο ευρώ, σε λέβητα, δοχεία αδρανείας, 1000 ευρώ κάθε χρόνο στα ξύλα, και γω δεν ξέρω πόσα ακόμα μαζί με εγκατάσταση, και "λοιπάσαι" τα 300-500 ευρώ για μια σούπερ μελέτη με: Υπολογισμό θερμικών απωλειών, κόστος αγοράς / εγκατάστασης / λειτουργίας / συντήρησης / πιθανής επέκτασης, κλπ.. ?????

Είμαστε σοβαροί? Ρωτάμε εδώ μέσα τον καθένα με σκοπό να αντικαταστήσουμε έναν μελετητή μηχανικό? Και δεν το λέω επειδή είμαι μηχανολόγος. Δεν έχει σχέση το τι έκανε ο κουμπάρος μας, μπατζανάκης μας, συνάδελφος, γέιτονας μας, με το τι χρειαζόμαστε και με το τι ταιριάζει σε εμάς.

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό που ζητάς είναι δουλειά μελετητή. Όχι εμπόρου. Αν βέβαια πηγαίνεις σε μαγαζιά που είναι έμποροι, και σου λένε ότι και καλά σου κάνουν τζάμπα μελέτη, ε... λογικό είναι ο καθένας να προτείνει ότι να'ναι. Κοινώς, ότι του φανεί, του λωλοστεφανή. Σου λέει 100 μέτρα είναι, θέλει 15 kW, βάλε 50 να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Άσε που δεν ξέρουν ΚΑΝ τι είναι βαρυτικό τάμπερ (και εγώ εδώ το έμαθα... :S ). Θα σου βάλει ένα λέωητα θεριό, με μια καμινάδα που θα τραβάει ελέφαντα, και άντε μετά εσύ να δεις γιατί δεν έχεις οικονομία.

Για να μην τα πολυλογώ: Χωρίς καμμία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ κόντρα (συγχώρεσε το ύφος μου αν σου φάνηκε βαρύ, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου), πρέπει να πας σε κάποιον μηχανολόγο που ΔΕΝ είναι έμπορος. Να έρθει σπίτι σου, να το δει, να κάνει μια μελέτη θερμικών απωλειών, να συζητήσετε για το τις ανάγκες σου, το budjet σου, να δει τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις (κυβάλημα, αποθήκευση, καθάρισμα, στάχτες) και όλα αυτά, και μετά να σου προτείνει λύσεις. Να πληρωθεί και αυτός, αλλά αυτά που θα σου πει θα είναι τίμια. ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.

Πρέπει ρε γμτ να αλλάξουμε νοοτροπία........

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145452 από JoGreek
Απαντήθηκε από JoGreek στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Δεν διαφωνω στα οσα ειπες αλλα με μια προυποθεση μηχανικοι υπαρχουν πολλοι, γνωστες λιγοι οπως διαπυστωνω αλλωστε και εδω στο forum
δεν θελω να φανω οπισθοδρομικος και αλλαζονας αλλα αν μου λες στον τοπο που κατοικω να κανω μια μελετη σου λεω οτι εγω χωρις γνωσεις η ακομα και εσυ απο εκει που εισαι καλυτερα θα την κανεις...
δεν εχω εμπιστοσυνη και αυτο προκυπτει απ τις πολλες διαφωνιες που προκυπτουν
ποσο απωλεια να εχει ενα σπιτι κατασκευης του 2010??? δεν ξερω μπορει να ειμαι λαθος αλλα δεν βιαζομαι θα το σκεφτω
ευχαριστω για την ενημερωση και ελπιζω να αποδειχθεις αληθινος
etsa67
Αλλά από ότι διαβάζω δεν έχεις φορτία άρα σου κάνει και ένας μικρός απλός ξυλολέβητας εκτός αν θέλεις τη τεχνολογία στο σπίτι σου για να το διασκεδάσεις σαν παιχνίδι.
Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο..εχω μαυρα μεσανυχτα :silly:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145453 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
To ίδιο ισχύει και για το Στάθη. Τον ξέρεις και από χθές? Και γιατί απαραίτητα αυτός να είναι ικανός και να γνωρίζει? (Στάθη μην παρεξηγείς, χάριν λόγου τα λέω). Επειδή δηλαδή ανέφερε μια "ειδική φόρτιση" ... εσύ "ψάρωσες" και "τσίμπησες" ?

Αν το ξανασκεφτείς λογικά, θα δεις ότι μάλλον έχω δίκιο. Πρέπει να απισκευτείς κάποιον σοβαρό μελετητή. Ας είναι και λίγο μακριά από σένα.

Πάντα φιλικά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145454 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
Φουστικάκη μην νευριάζεις με ότι διαβάζεις. Σιγά μη βρεθεί Μηχανολόγος και να του πεί τι?
Νομίζεις ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο των βιοκαυσίμων είναι κάτι το οποίο διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ή στα Τει?
Πιά είναι η γνώμη σου περί αποδόσεως ξυλολεβήτων?
Κανονικά είναι ένας συνδυασμός θεωρητικής και πρακτικής εμπειρίας. Σε προκαλώ να μου φέρεις σε επαφή με τον καλύτερο Μηχανολόγο με Πτυχία και διδακτορικά χωρίς εμπειρία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κάθε εγκα/σεων χωρίς κάποιο λάθος.
Πώς υπολογίζεις την απόδοση ενός ξυλολέβητα?
Άντε και σου δίνω στοιχεία όπως θερμικές απώλειες , Θερμική μόνωση , Προσσανατολισμός , ανεμόπτωση , Υψόμετρο, Μήκη σωληνώσεων. τύπο΄σωμάτων ,υπολόγισέ μου σε κάθε διαφορετικό συνδυασμό που θα συναντάς τον σωστό σε ισχύ ξυλολέβητα. Ξέρεις την ειδική φόρτιση του χάλυβα στη καύση των ξύλων?
Υπάρχει στα βιβλία σου κάτι ανάλογο όπως στα πετρέλαια και αέρια?
βλέπεις λοιπόν τι πολύπλοκο είναι το θέμα?
Στάθης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145455 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Επιλογή Λέβητα Ξύλου
Επίσης, φίλε μου Φουστικάκη , θέλω να σου γράψω χωρίς παρεξήγηση ότι πάντα σε κάθε επιλογή από A/C , Κ.θέρμανσης ,με αέριο ή ξυλολέβητα ή και πέλλετ υπολόγιζα τις απώλειες των χώρων με αναλυτικό τρόπο και όχι με τους εμπειρικούς όπως κάνουν σήμερα και κάποιοι από εμάς.
Απλά θέλω να σου γράψω ότι είμαι πολύ προσεκτικός στον υπολογισμό και την επιλογή ενός ξυλολέβητα και τελευταία ανταλλάσω και εμπειρίες με κατασκευαστές από το εξωτερικό και από τη Ρουμανία με ποιόν τρόπο αυτοί υπολογίζουν την ισχύ και ποια στοιχεία λαμβάνουν πιο σοβαρά υπόψη στον υπολογισμό και ποια άλλα λιγότερα.
Φίλε δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο να ξέρεις όμως ότι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς ιδιαίτερα τη νέα γενεά να τα κάνει σωστά και να μην ταλαιπωρείται , όπως πολύ σωστά περιγράφεις.
και να τα πούμε και κάποια στιγμή όπως και με τον αγαπητό φίλο Χρυσάφη και να ανταλλάξουμε τις δικές μας απόψεις γύρω από αυτά.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ