Καυστήρες "τα πάντα όλα" & Ελληνική πραγματικότητα

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40492 από GIORGAROS
Πριν 10 μέρες περίπου έγινα μέλος αυτού του πολύ χρήσιμου όπως αποδείχτηκε forum. To ίδιο χρονικό διάστημα άρχισα να ψάχνω εξονυχιστικώς μια καλή επιλογή λέβητα στερεών καυσ. προς αντικατάσταση του πετρελαίου.Κατέληξα στα εξης συμπεράσματα (κατόπιν εξαντλητικού στυψίματος μυαλού):
1. Οι λέβητες "τα πάντα όλα" (ξυλο,πυρήνας,pellet) των εγχώριων κυρίως κατασκευαστών (προτιμώ τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά ελληνικά προϊοντα)έχουν παράδοση στο ξύλο και τον πυρήνα, ενώ στο pellet που έγινε πολύ της μόδας εδώ και 3 χρόνια στην χώρα είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν υπάρχει αρκετή τεχνογνωσία - θα έλεγα κρύβεται αρπαχτή. Με λίγα λόγια πουλάνε καυστήρες που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν αλλά η απόδοση στο pellet είναι χάλια. Λογικά διερωτόμενος, πως είναι δυνατό στον ίδιο χώρο εντός του λέβητα να καις πυρήνα και pellet και να έχεις και στα δυο καλή κατανάλωση και απόδοση.Οι εξειδικευμένοι καυστήρες pellet είναι οι μόνοι κατάλληλοι και σχεδιασμένοι για να καίνε το pellet υπο ιδανικές συνθήκες και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του. Οι λέβητες "τα πάντα όλα" για να καταφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα καταναλώνουν ασύμφορα πολύ. Συνεπώς δεδομένου του κόστους των εξειδικευμένων καυστήρων pellet από τη μια και της αυξητικής τάσης που έχει το pellet τα τελευταία χρόνια από την άλλη, οδηγήθηκα στην απόρριψη του pellet ως εναλλακτική.
2.Σχετικά με τη βιομάζα, ο Ζαχαριουδάκης στα Οινόφυτα στις 8/11/2012 μου είπε φέρνει στην Αθήνα το πυρηνόξυλο με 150€/τόνο + 24€/τόνο μεταφορικά....και λέω... βρώμα + θερμαστής + αγορά πανάκριβου λέβητα βιομάζας + αυτές τις τιμές στον πυρήνα = ΒΙΟΜΑΖΑ ΤΕΛΟΣ (Για την Αττική τουλάχιστον)
3.Κατέληξα στον Kombi Kn 80KW γιατί:α)είναι φτηνός και γρήγορα αποσβέσιμος (την εποχή που ζούμε δεν είναι και για μεγάλα ανοίγματα) β) το ξύλο δεν ανέβηκε σχεδον καθόλου γ) λίγα γεμίσματα δ) πολύ ζέστη. Μόλις τον αγοράσω και τον εγκαταστήσω θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40496 από Grecu_
Το ξερεις οτι και ο ΚΝ μπορει να γινει τα παντα ολα αν του προσθεσεις το ΑΤ αργοτερα, ε? :p
Αυτοι οι λεβητες που λες καινε τα παντα ολα, το κανουν με διαφορετικα προγραμματα καυσης, αναλογα με το υλικο.

Οπως και να 'χει καλοκαυστος και καλες ζεστες!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #40566 από DOOM_NX
Πάντως υπάρχουν και ξένοι καυστήρες από εταιρίες με τεχνογνωσία που καίνε αποκλειστικά pellet με υψηλές αποδόσεις!

Το pellet πάντως δε συγκρίνεται με το ξύλο. Πολύ πιο ξένοιαστη χρήση. Και παίζει κάπου στο 40-50% της τιμής του πετρελαίου...

Μόνο με αντλία θερμότητας και ενδοδαπέδια θέρμανση θα το άλλαζα. Αλλά σε καινούριο σπίτι.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.062 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ