Προδιαγραφές εγκατάστασης λέβητα βιομάζας

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #33834 από Jole
Καλησπέρα σε όλους!!
Θεωρώ πως το θέμα της σωστής συνδεσμολογίας της εγκαταστάσης του λέβητα (που στις περισσότερες περιπτώσεις συμπεραίνω πως γίνεται με παράλληλη συνδεση με το λέβητα πετρελαίου), είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια αλλά κ την σωστή απόδοση!!
Μήπως θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποια στάνταρ ποιοτικών προδιαγραφών ( πχ θερμικες βαλβιδες, τριοδες βανες, δοχεια διαστολης(lt) κτλ) καθώς και κάποια σχεδιαγράμματα τοποθέτησης αυτών των παρελκόμενων;
Θέτω αυτο το θέμα διότι εχω πχ 3 προσφορές για ίδιο λέβητα κ η "φιλοσοφία" και το " σκεπτικό" της κάθε μιας απέχουν πολύ μεταξύ τους ( αυτό συνεπάγεται κ μεγάλες αποκλίσεις στις τελικές τιμές)!
Ευχαριστώ πολύ!!
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #33979 από Jole
Μάλλον το θέμα δεν ενδιαφέρει πολύ... ή είναι άστοχο τελείως... :blush: :whistle:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #34123 από makiskat
φιλε jole το πιο απλο συστημα συνδεσης λεβητα βιομαζας και λεβητα πετρελαιου ειναι να χωριστουν με βανες οι γραμμες προσαγωγης και επιστροφης του δικτυου θερμανσης.
ετσι θα κλεινεις τον ενα και θα ανοιγεις τον αλλο.
ειναι το φθηνοτερο και το πιο αποτελεσματικο.
επισης για μενα το καλυτερο ειναι να βαζεις ανοικτο δοχειο διαστολης στα στερεα καυσιμα, ειναι απροβλεπτη η καυση της βιομαζας.
επιπλεον δουλευοταν 50 χρονια ετσι και κατι παραπανω θα ξερουν οι παλιοι μαστοροι.
μια θερμικη βαλβιδα ασφαλειας, μια τριοδη κτλ, αν κολλησουν καποια στιγμη τι γινεται??
ενω το συστημα με το τεποζιτακι στην ταρατσα ποτε δεν κολλαει.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Jole

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #34189 από Jole
Καταλαβαίνω πως δεν εχει σημασια ιδιαιτερη να ασχολούμαι για το ποιάς "μαρκας" (εταιριας) θερμική βαλβιδα ασφαλειας ή τριοδη βανα ή δοχειο διαστολης να παρω. Ή πχ να τοποθετησω extra εναν μετρητη θερμοκρασιας καυσαεριων για να εχω καλυτερη εικονα για την αποδοση της καυσης κ του λεβητα.
Ισως αν προτειναμε τα καλύτερα προιόντα για καθ´ ενα απο τα παραπανω;; (Πχ θερμικη ασφαλεια laddomat που ειναι πολυ ακριβη, αξιζει τον κοπο καποιος να χρεωθει ή οχι;)
Όσον αφορα το ανοικτο δοχειο διαστολης , δεν υπαρχει κινδινος σε περιπτωση παγωνιας;;;
Διαβασα σε καποιο σημειο του εξαιρετικου forum πως η θερμική ασφαλεια πρεπει να τοποθετείται πολύ κοντα στο λεβητα στον σωλήνα προσαγωγής. Ή ότι το σπιραλ που συνδέεται με την καμιναδα πρεπει να είναι ανοξειδωτο καταλληλο για ροη καυσαεριων κ οχι το "απλο" σπιραλ.Ή οτι η καμιναδα ορεπει να ειναι μονωμενη για αποφυγη υγροποιήσεων. Ολα αυτα τα διαβαζα διασπαρτα σε διαφορα θεματα!
Για αυτο λοιπον ελεγα μηπως καποιος πραγματικος γνωστης του αντικειμενου εδινε εναν βασικο "μπουσουλα" για :
1)τα παρελκομενα-περιφερειακα του λεβητα
2)ενα βασικο σωστο σχεδιαγραμμα με την θεση του κυκλοφορητη, των θερμικων βαλβιδων κ πιεσης, της τριοδης,των βανων, της παραλληλης συνδεσης με του πετρελαιου, του μποιλερ, της συνδεσης του θερμοστατη με μεταγωγικο διακοπτη που να επιλεγει λεβητα... Κτλ

Ισως να γινομαι κουραστικος ή ισως να εκφραζω αποριες κ αλλων μελων του forum, αλλα οταν παιρνοντας προσφορες απο εγκαταστατες υδραυλικους βλεπω 180ο μοιρες αντιθετες αποψεις για καποια απο τα παραπανω, ειναι νομιζω λογικο να προσπαθω να βρω το κοινα αποδεκτο κ σωστο!
(Πχ, ο ενας μου λεει για την τριοδη πως ειναι τελειως περιττη ενω ο αλλος οτι θα κανει την διαφορα , ή ο ενας μου λεει πως πρεπει να βαλουμε την διαμετρο της καμιναδας που επιβαλλει ο κατασκευαστης ενω ο αλλος υποστηριζει πως δεν υπαρχει λογος να χρεωθω παραπανω κ θα τον συνδεσουμε με την υπαρχουσα του πετρελαιου (με διαφορά 50mm) γιατι τον εχει δουλεψει μια χαρα με μικροτερο Φ καμιναδας.... τί να πω)
Αυτά!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ