Αναλογίες θερμογόνων δυνάμεων... η συνέχεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #21290 από asfet

aithio έγραψε: Afset....
Απιστη μου βγήκες και εσύ... :)
Πλακά κάνω...
Το σιτε που δείχνεις μιλάει για Αμερικάνικο τόνο που είναι διαφορετικός από τον Ευρωπαϊκό.
Για τσέκαρε το.

1 t = 1000 kg = 1.000.000 gr (Μετρικό Σύστημα, SI), αναφέρεται και ως metric ton
1 short ton = 907,18474 kg (Αμερικανικό σύστημα μονάδων)
1 long ton = 1016,0469088 kg (Βρετανικό σύστημα μονάδων)


Λοιπόν aithio,
B) B) B) B) B) B) B) B) B)
μου έβαλες τα γυαλιά :lol:

και να φανταστείς ότι φρόντισα να σιγουρευτώ πως δεν είναι Άγγλοι.
Μου την έφεραν οι Αμερικάνοι! :silly:

Άννα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #21777 από jnet
Σχετικά με τα όσα αναφέρθησαν παρακάτω έγινε η παρακάτω ερώτηση στο biomassenergy.gr


Στην www.biomassenergy.gr/tools/pellets-calculator σελίδα σας χρησιμοποιείται μια αναλογία 2,166 θερμογονου δυναμής λιτρου πετρελαίου πρός κιλού pellet.
Μπορείτε να μας πείτε με ποιόν τρόπο το εχετε υπολογίσει ή από ποια πηγή πήρατε την αναλογία αυτή?
Δείτε παρακάτω.
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...0788&Itemid=53#21081

Θα μας βοηθούσατε αν εχετε να πείτε κατι πανω σε αυτό.




Ακολουθεί απάντηση του www.biomassenergy.gr


Αξιότιμοι κύριοι,

Αρχικώς πρέπει να επισημάνουμε πως το αναφερόμενο υπολογιστικό εργαλείο του www.biomassenergy.gr "… συνιστά ένα βοήθημα για έναν πρωταρχικό υπολογισμό εξοικονόμησης χρημάτων από τη χρήση pellets στον οικιακό τομέα. Δεν αποτελεί εναλλακτική μίας μελέτης από εξειδικευμένο μηχανικό."
Επίσης, στον πίνακα που εμπεριέχεται στο link που μας υποδείξατε αναφέρονται τα εξής:
Θερμογόνος δύναμη των pellets ξύλου: 4,8 kWh/kg
Θερμογόνος δύναμη πετρελαίου θέρμανσης: 10 kWh/lt
Το πηλίκο λοιπόν είναι: 2,083
Στο υπολογιστικό εργαλείο του www.biomassenergy.gr η τιμή του αντίστοιχου πηλίκου (όπως και εσείς αναφέρατε) είναι 2,166
Συνεπώς, ο διαδικτυακός τόπος που μας καλέσατε να επισκεφτούμε αναφέρει (μέσω ενός πίνακα από κάποιο ξενόγλωσσο διαδικτυακό τόπο), έμμεσα, πως από την άποψη της θερμικής ενέργειας 1 lt πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί με 2,083 kg pellets. Από την άλλη στο υπολογιστικό εργαλείο του www.biomassenergy.gr αναφέρεται πως από την άποψη της θερμικής ενέργειας 1 lt πετρελαίου θέρμανσης ισοδυναμεί με 2,166 kg pellets (μεγαλύτερη ποσότητα κατά 82 gr).
Αν το ερώτημα είναι «ποια τιμή του λόγου εκ των δύο είναι η σωστή;» τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι «Καμία». Κατά κύριο λόγο η τιμή του πηλίκου, για τον οποίο συζητάμε, καθορίζεται από την ποιότητα των pellets ξύλου. Και επειδή η ποιότητα των pellets ξύλου μεταβάλλεται (και κάποιες φορές σημαντικά) είναι αναμενόμενο να μεταβάλλεται και η τιμή του λόγου (είτε προς τα κάτω για την περίπτωση των ποιοτικότερων pellets ξύλου ή και προς τα άνω για την περίπτωση των χαμηλότερης ποιότητας pellets ξύλου). Πρέπει, επίσης, να τονισθεί πως ότι αναφέρεται μέχρι τώρα αφορά στα pellets ξύλου και όχι σε pellets άλλων φυτικών υλών (π.χ. pellets από αγροτικά υπολείμματα, pellets που περιέχουν σε σημαντικά ποσοστά φλοιούς δέντρων κλπ). Όπως είναι αναμενόμενο, στην περίπτωση των τελευταίων η τιμή του λόγου αυξάνεται σημαντικά. Το φαινόμενο αυτό θα παρατηρείται επίσης και στις περιπτώσεις εκείνες που τα pellets ξύλου περιέχουν περισσότερη υγρασία από αυτή που καθορίζεται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Όμως η τιμή του λόγου 2 (ακριβώς 2 και όχι 2,166 ή 2, 082 κλπ) θα πρέπει να θεωρείται επισφαλής γιατί επιτυγχάνεται μόνο στα pellets ξύλου αρίστης ποιότητας (καθαρό ξύλο, χαμηλότατα επίπεδα τέφρας και χαμηλότατα επίπεδα υγρασίας).
Σε ότι αφορά την τιμή του λόγου 2,166 θα πρέπει να αναφέρουμε πως προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη πλήθος αναφορών (επίσημων διαδικτυακών τόπων, επιστημονικών δημοσιεύσεων κλπ) και λαμβάνοντας υπόψη, επίσης, πως σε μία νέα αγορά όπως στην Ελλάδα δεν αναμένεται να προμηθεύεται ο κάθε καταναλωτής αρίστης ποιότητας pellets ξύλου βάσει των αυστηρότερων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Επίσης, να αναφέρουμε, ακόμη, πως δεν έχουμε «μπερδέψει» την θερμογόνο δύναμη κατ’ όγκο του πετρελαίου (περίπου 10 kWh/lt) με την θερμογόνο δύναμη κατά μάζα (περίπου 11,9 kWh/kg). Όποιοι «μπερδεύονται» και χρησιμοποιούν την θερμογόνο δύναμη κατά μάζα του πετρελαίου είναι αναμενόμενο να υπολογίζουν το λόγο περίπου 2,4-2,5.
Εν κατακλείδι, αναφέρουμε πως η ουσία των υπολογιστικών εργαλείων του www.biomassenergy.gr είναι να φανερώσουν με ειλικρίνεια τις δυνατότητες και την ενδεχόμενη ελκυστικότητα κάποιων ενεργειακών επιλογών και όχι να υπολογίσουν στον κάθε αναγνώστη πότε ακριβώς θα κάνει απόσβεση της επένδυσης του. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το άλλο υπολογιστικό εργαλείο του βιοαερίου ή και όποιο άλλο εργαλείο προστεθεί μελλοντικά στην ιστοσελίδα.

Με εκτίμηση,
Η διαχειριστική ομάδα του www.biomassenergy.gr

ΥΓ 1. Θα θέλαμε να μας αναφέρετε πως προκύπτει η τιμή του λόγου 2 (ακριβώς 2 και όχι 2, 082 ή 2,166 κλπ).
ΥΓ 2. Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι αν και αφορούν στις αέριες εκπομπές από την ενεργειακή αξιοποίηση των pellets καταδεικνύουν την διαφοροποίηση των ιδιοτήτων των pellets. www.biomassenergy.gr/articles/technology...tral-heating-systems
bioenergyexpo.gr/wordpress/wp-content/up.../2011/12/tsatsis.pdf

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23034 από jnet
Μόλις ανακάλυψα και αυτό το θέμα το οποίο είχα ξεχάσει
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...=6508&Itemid=53#6508

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ