Απορία: σωστή ηλεκτρική συνδεσμολογία λέβητα

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2014 από winmbileguru
Έχω εγκατάσταση με πίνακα αυτονομίας 4 θερμοστάτες και τέσσερις κυκλοφορητές.
Με έχεις προβληματίσει. Θελω να αλλάξω την συνδεσμολογια και απο μπαι πας που κανει ο κυκλοφορητης του τελευταιου θερμοστατη που ζητησε, θέλω να την κάνω:
1)Είτε να μην υπάρχει καθόλου μπαι πας, για να μπορει το νερο του λέβητα , οταν κοβει ο λεβητας στους 70 βαθμούς που τον έχω ρυθμισμένο, να φτανει στους 80 βαθμούς λόγο της αδράνειας με αποτέλεσμα μετά 4-5 ωρες που θα ξαναζητησει κάποιος απο τους θερμοστάτες (εξαρτάται και απο τον καιρό , μπορει να ζητησει γρηγορότερα αλλα μπορεί και αργοτερα ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία... αλλα εγώ ανέφερα τον μεσο ορο) το νερό να έχει φτάσει οχι πιο κάτω απο τους 65 βαθμους. Με αυτόν τον τρόπο θα έχω τα νερά του λέβητα που είναι ομολογουμένος πάρα πολλά , (συγκεκριμενα 150 κιλα) σαν ενα μινι δοχειο αδρανειας για να μπορεί το σπίτι να ζεσταίνεται πιο γρήγορα όταν ζητήσει ο θερμοστάτης.
2)Ειτε να κάνω αυτό που αναφέρεις στο υστερόγραφό σου , δηλαδή να ελέγχω με τον θερμοστάτη μόνο τον κυκλοφορητή και να έχω τον λέβητα να αναβοσβήνει μόνος τους από την εντολή που θα παίρνει από τον εμβαπτιζόμενο υδροστάτη που βρίσκεται μέσα στο κυάθειο. Ο συγκεκριμένος υδροστάτης έχει ανοχή 4 βαθμούς κελσίου (δεν είναι είναι ρυθμιζόμενος). Συγκεκριμένα κόβει στους 70 που είναι ρυθμισμένος, θα ανεβεί στου 80 με την αδράνεια του λέβητα και θα ξαναεκινήσει τον λέβητα όταν φτάσει στους 66 βαθμούς.
3)το αφήνω ως έχει αλλά ανεβάζω τον υδροστάτη του κυκλοφορητή στους 55 βαθμούς από τους 50 που είναι τώρα και κατεβάζω τον υδροστάτη του λέβητα στους 65 βαθμούθς από 70 που είναι τώρα. Οπότε το μπαι πας στον τελευταίο κυκλοφορητή που ζήτησε θα γίνεται από τους 65 μέχρι τους 55 βαθμούς και εκεί θα σταματάει να δουλεύει ο κυκλοφορητής.
Με ενδιαφέρει η οικονομία σε σοβαρό χειμώνα , γιατί έτσι και αλλιώς ο χειμώνας τώρα είναι για γέλια εδω και 20 μέρες, και καίω μόνο 33 κιλά την ημέρα μέσο όρο πυρηνόξυλο. Αλλάζοντας την συνδεσμολογία θέλω να πετύχω την καλύτερη δυνατή οικονομία.
Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας , πέραν τον παιδιών με τα οποία το έχουμε συζητήσει στο τσατ, εκτος εάν έχουν και αυτοί κάτι να συμπλήρώσουν ακόμα.
Υπάρχει περίπτωση να κάψω παραπάνω καύσιμο από ότι καίω τώρα? Εννοείτε με τις ίδιες εξωτερικές θερμοκρασίες?
Ποιά συνδεσμολογία θα μου αποφέρει την καλύτερη οικονομία . Να σημειωθεί ότι κατά τη γνώμη μου η συνδεσμολογία νούμερο 2 που αναφέρω θεωρώ ότι δεν είναι η καταληλότερη για δύο λόγους:
1)Δεν ζω στο νευροκόπι οπότε ο λέβητας δεν παίρνει μπρος πολύ συχνά, αλλά στο Βόλο σε ένα σπίτι που έχει μιά μόνωση με άριστα το 10 περίπου 7 .
Έτσι δουλεύου οι λέβητες σόμπες πέλλετ που έχουν πολύ μικρή χωρητικότητα νερών (18-20 κιλά το πολύ) οπότε με το stand by της βοηθάς να στείλουν ΑΜΕΣΑ καποια ζεστά νερά στα σώματα για να μπορέσεις να ζεσταθείς σχετικά γρήγορα. Σε λέβητα χωρητικότητας 150 κιλών δεν έχει νόημα το stand by. Γιατί με την αδράνεια των 80 βαθμών που πιάνει ο λέβητας για να κρυώσουν τα νερά , χρειάζεται κανα 5 ωρο για να πέσει στους 65. Αντίστοιχα ας πούμε ένα δοχείο αδρανείας αν είχε 2000 τόνους νερό στους 80 βαθμούς , μπορεί να ήθελε 15 ώρες για να φτάσει στους 65 βαθμούς. Χωρίς να θέλω να σας επηρεάσω νομίζω ότι η συγκεκριμένη συνδεσμολογία στην περίπτωση μου είναι λάθος. Οπότε σκέφτομαι το νούμερο 1 και το νουμερο 3.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τις απαντήσεις σας!

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by jnet. Αιτία: Πεζά στο θέμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2019 από Asteris
Αν θες μέγιστη οικονομία, όταν σταματάει να ζητάει ο θερμοστάτης, πρέπει να γίνεται παύση στα πάντα. Να σταματάει και ο κυκλοφορητής και ο καυστήρας. Όσο μεγαλύτερη είναι η ΔΤ (διαφορά νερού και θερμοκρασίας χώρου), τόσο μεγαλύτερες απώλειες έχει η μόνωση του λέβητα/δοχείου αδρανείας. Αν πχ ο λέβητας έχει 80 βαθμούς και κάνει 5 ώρες να πέσει στους 65, αν είχε 65 σε 5 ώρες θα πήγαινε στους 55. Δεν έχει νόημα να τον προζεσταίνεις στους 80 για να τον έχεις έτοιμο μετά από 5 ώρες, όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2101 από winmbileguru
Άρα καταλήσουμε στην συνδεσμολογία νούμερο 2. Και εγώ αυτό νομίζω είναι το σωστό. Το 90% των λέβητων που καίνε πέλλετ όμως έχουν συνδεσμολογία stand by , δηλαδή να προζεσταίνουν το νερό για να προσπαθήσουν να το διατηρούν μεταξύ 60 και 70 βαθμών!
Και σε εμένα αυτός ο τρόπος λειτουργίας δεν μου αρέσει γιατί ναι μεν έχεις ΄ζεστη σπίτι άμεσα , αλλά όπως γράφεις και εσύ πρέπει να καις καύσιμο για να κρατήσεις τα νερά ζεστά , και υπάρχει περίπτωση το επόμενο 5ωρο ο θερμοστάτης να μην ζητήσει και όλη αυτή η ενέργεια να πάει χαμένη.

Το πέλετ δεν είναι η λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Είναι το χαμαλίκι της ζωής σας. Θα πεθάνετε είλωτες του λεβητοστασίου σας. Θα καθαρίζεται τον λέβητα μία φορά την...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ