Grune holz wood pellet Alfa Wood

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156254 από thomas
Απαντήθηκε από thomas στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
αλλα χαρακτηριστικά στην σελιδα τους άλλα πανω στο σακουλάκι,4.6 KWh... φτωχο σε θερμογονο δυναμη,φλογα καλουτσικη αλλα όχι σταθερη,λιγη σταχτη,λιγη σκονη στο σακουλι, για τα 220 ΕΥΡΩ που με στοιχισε Οκτωβριο μηνα αρκετα καλά θα ελεγα όμως.Παραγγειλα 1 τονο Α2 να δουμε μηπως είναι πιο δυνατο ας εχει λιγο παραπανω σταχτη.
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by thomas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #156388 από Arvalius
Απαντήθηκε από Arvalius στο θέμα Re:Grune holz wood pellet Alfa Wood

Fokion έγραψε: Περνοντας επιλεκτικά στοιχεια" από την εξισωση η εξισωση θα είναι λαθος.

συγκριση θα μπορει να γινει ΜΟΝΟ αν ΟΛΕΣ οι συνησταμενες κοστους ληφθουν υποψη.

Επιγραματικά μερικες παραμετροι
Μισθοι
Εισφορες
Φοροι εταιρικοι ( αν στη βουλγαρια η εταιρεια φορολογείτε με 10% και στην ελλαδα με 26% ηδη αρχιζει να βγαινει μια "διαφορά")
Αλλοι εμεση ή αμεσοι φοροι στην λειτουργεια των επιχηρησεων
Κοστος δανεισμου
Κοστος & επαρκεια & ευκολία ευρεσης πρωτης υλης

κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.

Επίσης θα πρέπει να αναλογιστουμε οτι το συνολο των παραπάνω παραγόντων ειναι το ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας μας. Οι επιχειρήσεις μας δεν είναι και δεν θα είναι για καιρό ανταγωνιστικες απέναντι σε αλλες χώρες.

Ωστοσο θα πρεπει ο εμπορας να δώσει κίνητρο στον πελάτη. Να μειωθούν οι κερδοφορίες έτσι ώστε στο ράφι να είσαι τουλάχιστον ενα 5% φθηνότερος από τον αντίστοιχο φθηνότερο. Και όταν μιλάμε για αγορές τέτοιου μεγάλου τοναζ, σίγουρα ο αγοραστής θα επιλέξει το 5% saving.

Ολα εξηγούνται στην οικονομία κλίμακος.

Τέλος ο παραγωγός απαγορεύεται να καθορίσει την τιμή που πουλάει ο εμπορας, ωστοσο με εμπορικές ενέργειες μπορεί να το καταφέρει, αρκει να υπαρχει πνευμα συνεργασίας και win win attitude. αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Στάλθηκε από το HM NOTE 1W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #158955 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood

Pri έγραψε:

Pri έγραψε: Όμως στην σχέση τιμή-απόδοση, αυτή την στιγμή και κατα την γνώμη μου πάντα, οι ξένες εταιρίες υπερτερούν και γι αυτό φέτος προτίμησα μία από αυτές. Του χρόνου πολύ θα χαρώ να προτιμήσω μια ελληνική εταιρία, αν υπερτερεί αυτή.


Φέτος λοιπόν δεν βρήκα Schweighofer στην Τρίπολη που μένω κάτω από 300 τον τόνο (πέρσι το βρήκα 275 με μεταφορικά), οπότε αναγκαστικά πήγα στην αμέσως καλύτερη (κατα την υποκειμενική μου γνώμη πάντα) λύση.

Οπότε φέτος θα γίνει μια καλή σύγκριση για το πως συμπεριφέρεται το καθένα στο λέβητά μου.


Είχα γράψει παλαιότερα (πριν τα Χριστούγεννα):

Pri έγραψε: Εγώ δεν γράψω ακόμα με σιγουριά την γνώμη μου, το καίω μόνο 1,5 μήνα και ακόμα πειραματίζομαι, αλλά μια πρώτη εντύπωση που έχω.
....
Έχω ένα τόνο κι απ' το Α2, οπότε μετά τις γιορτές θα μπει στο πρόγραμμα να γίνουν δοκιμές σε χοντρά κρύα, με schweighofer, Grune holz Α1 και το πράσινο Α2.


Τώρα που σχεδόν τελείωσε η σεζόν και έχω κάψει 4 τόνους από το Α1, 1 τόνο από Α2 (της Alfawood) και 2 τόνους Schweighofer, έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Λοιπόν το Α2 στον δικό μου λέβητα-δικές μου συνθήκες, ΔΕΝ αξίζει. Πολύ κλίνκερ, πολύ στάχτη αλλά και πολύ θερμογόνος βέβαια. Δεν αξίζει όμως γιατί το κλίνκερ είναι παραπάνω από πολύ. Μια φορά την ημέρα ήθελε καθάρισμα το τασάκι καύσης. Αυτό και μόνο για μένα είναι απαγορευτικό σε ότι τιμή και να το βρω.

Το Α1 όμως ναι αξίζει (μην τα ξαναγράφω-μιλάω ΜΟΝΟ για τον δικό μου λέβητα-δικές μου συνθήκες). Καλή θερμογόνο, λίγο κλίνκερ κι αυτό μαλακό όποτε γίνονταν με αρκετή στάχτη όμως. Αλλά είναι τίμιο προιόν.

Το Schweighofer το ήξερα κι από παλιά, αρκετά καλό (στον δικό μου λέβητα-δικές μου συνθήκες). Σχεδόν καθόλου κλίνκερ, λίγη στάχτη, αλλά και λιγότερη θερμογόνο από τα άλλα 2.

Τώρα Α2 δεν νομίζω να ξαναπάρω. Πολύ κακό για το τίποτα.

Α1 και Schweighofer αν τα βρω στην ίδια ακριβώς τιμή θα προτιμήσω-λόγω στάχτης κυρίως-το Schweighofer.

Αν τα βρω όπως φέτος, φτηνότερο το Α1 δεν το συζητάω, Α1 και ξερό ψωμί, δεν αξίζει η διαφορά των 30 ευρώ ανα τόνο που είχε φέτος με το Schweighofer.

Προσωπικά η πραγματική διαφορά που θα θεωρούσα τίμια μεταξύ Schweighofer και Α1 και που θα πλήρωνα είναι κάτω από 10 ευρώ στον τόνο. Αλλιώς όποιο είναι φτηνότερο.

Ξαναλέω ότι αυτή είναι η γνώμη μου, δεν νομίζω ότι είναι η μοναδική, ούτε αλάθητη. Στις δικές μου συνθήκες στον δικό μου λέβητα αυτό είδα και αυτό που είδα εγώ μπορεί να μην το είδες εσύ ή να είδες το ακριβώς αντίθετο. Εγώ πάντως αυτό είδα. Έμπορος δεν είμαι, κέρδος δεν έχω, απλός τελικός καταναλωτής είμαι κι αυτό που γράφω το κάνω για να βοηθήσω κάποιον που ψάχνεται για του χρόνου.

Καλή Ανάσταση! (πλέον)

Υ.Γ.
Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ θεωρήσουμε ότι κάθε χρονιά το Schweighofer και το Α1 έχουν την ίδια ποιότητα στο καύσιμο... Αλλιώς να 'χαμε να λέγαμε!

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #158962 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
Κατα αρχην τι λεβητα εχεισ. 2ον το α2 σε ολουσ μασ συμπεριφερεται αψογα και καλυτερα και απο το σβαι σε σταχτη. εννοω το αλφα γουντ. λοιπον μαθε να ρυθμιζεισ τον λεβητα σου και μετα να γραφεισ τισ εντυπωσεισ σου. το ξαναλεω οτι αν το πελλετ ειναι μακρυ και δοωγκομενο εωσ 6.15 η και 6.25 χιλ αφηνει κενα στον κοχλια μειωνοντασ τη παροχη του αρα ο αερασ θελει μειωση. αν δεν μειωθει κανει κανει κακη καυση και λογω τησ οξειδωσησ αφηνει κλινκερ λογω μεγαλησ διαφορασ θερμοκρασιαδ μεταξυ αερα εισοδου και φλογασ. οταν το πελλετ ειναι λεπτο 5.90 η 6 χιλ δεν αφηνει ολλα κενα αυξανει παροχη και νομιζεισ οτι αποδιδει περισσοτερο. παντωσ σε ουδετερη φλογα ακομα και βιομηχανικο με αμμο αφηνει πουδρα. Μπορω να σου καψω και πελλετ με σταχτη 5% και να λειτουργει ο καυστηρασ καλυτερα και απο το σβαι ου εγω το εχω σαν σταχτη που αφηνει σε κατηγορια λιγο πανω απο το μ. ορο. λοιπον ειναι η ρυθμιση και λιγοτερο η ποιοτητα που σιγουρα εχει το πανω χερι αλλα αν λεσ οτι το α2 τησ αλφα ειναι οτι λεσ σε μασ αποεικνυεται καλυτερο απ το σβαι σε σταχτη και τιμη. Και αν θελεισ το α1 τησ αλφα ειναι κλασησ ανωτερο αο το σβαι. Οπτε θελεισ στο αποδεικνυω.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Pri

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #158967 από Pri
Απαντήθηκε από Pri στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood

etsa67 έγραψε: λοιπον μαθε να ρυθμιζεισ τον λεβητα σου και μετα να γραφεισ τισ εντυπωσεισ σου.


Κατ' αρχήν την γνώμη μου έγραψα και δεν έχω σκοπό να μαλώσω με κανένα. Υπάρχει κάποιος λόγος για το επιθετικό ύφος; Αν θες να συζητήσουμε, μίλα καλύτερα, αλλιώς μίλα μόνος σου.
Ευχαριστώ.

There is nothing more uncommon than common sense.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #158968 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Grune holz wood pellet Alfa Wood
Φίλε δεν σου έκανα επίθεση απλά αγανακτώ όταν κάτι Ελληνικό προιόν το βγάζουμε ακατάλληλο και το Ρουμάνικο θεικό.
Πώς συμπέρανες ότι είμαι εναντίον σου?
Επειδή έγραψα ( να μάθεις να ρυθμίζεις)?
Μη ξεχνάς ότι με το να βγάζει κάποιος ακατάλληλο ένα εξαιρετικό πέλλετ έστω επι προσωπικού επιπέδου, πρέπει να είναι σίγουρος. Να έχεις εξαντλήσει πολλές ρυθμίσεις και μετά να βγάλεις αποτέλεσμα γιατί πολλοί διαβάζουν και καθοδηγούνται σε λάθος μονοπάτι.
Δεν έχω να κερδίσω κάτι αλλά πρέπει να ξέρεις ότι δεν βοηθάμε Ελληνικά προιόντα με αυτό τον τρόπο ούτε ενθαρύνουμε τους Έλληνες παραγωγούς να βελτιωθούν.
Συγνώμη για τον τόνο μου είναι το στυλ μου , φυσικά και δεν είχα καμία πρόθεση τέτοιας αντιπαράθεσης.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ