Βοήθεια για επιλογή pellet!

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142898 από giannisp2
Βοήθεια για επιλογή pellet! δημιουργήθηκε από giannisp2
Καλησπέρα, επειδή είμαι τελείως άσχετος όσον αφορά τα πέλλετ, γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ για να βρω μια βοήθεια/καθοδήγηση.

Καταρχάς να πω ότι δεν αγοράσαμε καινούριο καυστήρα/λέβητα πως ονομάζεται, αλλά χρησιμοποιούμε εκείνον που είχαμε για τον πετρέλαιο για τον οποίο μας είπαν ότι είναι καλός. Οπότε απλώς κάναμε μια μετατροπή στην πόρτα. Θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το τι αγοράσαμε μόλις μπορέσω. Συνολικό κόστος επένδυσης βγήκε 1200 ευρώ και προσπαθώ να βρω πότε θα κάνουμε απόσβεση.

Μας έλεγαν πολλοί ότι με τα πέλλετ σώθηκαν, τεράστια οικονομία κλπ κλπ με τις πρώτες μέρες λειτουργίας είδαμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Καταρχάς καίμε 3-3,5 τσουβάλια, 15 κιλών, την ημέρα. Θερμοκρασία στους 20 βαθμούς (19.8 για την ακρίβεια). Δεν ξέρω τι πέλλετ ήταν εκείνο, στο πράκτικερ τα πουλούσαν, το πήραμε προσωρινά μέχρι να μας φέρουν τον έναν τόνο.

Σήμερα έφερε ο πατέρας μου 1 τόνο πέλλετ που του πρότεινε ο άνθρωπος που μας βοήθησε για την εγκατάσταση. Είπε ότι το ίδιο παίρνει και αυτός. Όταν ήρθα σπίτι, έχοντας διαβάσει μερικά πράγματα για τα πέλλετ, τράβηξα τα μαλλιά μου όταν είδα ότι στα σακιά λέει BIO-PELLET και όχι WOOD PELLET όπως έχω διαβάσει σε διάφορα άρθρα του διαδικτύου. Όμως κοστίζουν και λιγότερο καθώς πληρώσαμε 240 ευρώ για τον τόνο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν για value for money αξίζει να παίρνουμε αυτό το πέλλετ ή αν αξίζει να δώσουμε 300 ευρώ ας πούμε για woodpellet.

Φωτογραφία των πέλλετ μπορώ να βγάλω αν χρειάζεται ώστε να βγάλετε συμπέρασμα.

Αυτό που με βασανίζει είναι πως φέτος το πετρέλαιο έχει πέσει αρκετά και μαζί με την επιστροφή παίζει να ξοδεύουμε πάνω κάτω τα ίδια! Δηλαδή 1200 ευρώ για τι πράγμα δώσαμε?

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας πάνω στο θέμα γενικά, αν κάτι που κάνουμε είναι λάθος, και αν τα bio-pellet είναι καλό value 4 money γιατί πάνω από όλα προέχει να βγάλει τα χρήματα της η επένδυση, δεν ήταν λεφτά για πέταμα αλλά επένδυση για οικονομία μέσα σε 1-2 άντε 3 χρόνια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142909 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Βοήθεια για επιλογή pellet!
Πρέπει να μας απαντήσεις στα εξής ερωτήματα πριν μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

1) Πόσο πετρέλαιο έκαιγες πριν. Στους πόσους βαθμούς ήταν ο θερμοστάτης; Το άναβες συνέχεια η μόνο βράδυ/πρωί;
2) Τι λέβητα έβαλες;
3) Ανέβασε φωτογραφίες του πέλλετ που πήρες. Μπρος πίσω σακούλα και τα pellets.

Όλοι εδω μέσα, βασικά το 90% έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων του με την χρήση pellet. Επέλεξες να κάνεις την αλλαγή σε μια συγκυρία που οι Αμερικάνοι για τους δικούς τους λόγους συμπιέζουν τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Έτσι χώρες όπως το Ιραν και η Βενεζουέλα (εχθροί των Αμερικανών) δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος από το πετρέλαιο γιατί ουσιαστικά τους κοστίζει παραπάνω πλέον η εξόρυξη από ότι η τιμή που το πουλάνε. Το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία. Ακόμα και οι Νορβηγοί σύμμαχοι των αμερικάνων έκλεισαν μια πλατφόρμα εξόρυξης γιατί δεν τους σύμφερε να παράγουν.

Το αν θα κάνεις απόσβεση εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου τα επόμενα χρόνια. Έτσι κι αλλιώς τα αποθέματα πετρελαίου είναι μέχρι το 2050 στην καλύτερη μέχρι το 2070 δλδ σε 30-50 χρόνια δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.

Είναι λοιπόν λογικό οι τιμές να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.

Επίσης εξαρτάται εκτός απο την διεθνή τιμή του πετρελαίου και από την εγχώρια. Φέτος μειώθηκε ο φόρος κατά 30%. Σου εγγυάται κανείς ότι δεν θα επανέλθει ο φόρος; Σου εγγυάται κανείς ότι θα έχεις επίδομα και του χρόνου;

Όταν κάνεις μια επένδυση παίρνεις ένα ρίσκο. Κάποιοι από μας το πήραν 4-5 χρόνια πριν που το πετρέλαιο είχε 0.65-0.80. Γιατί καίγαμε πολύ και σύμφερε το πέλλετ στην τιμή που είχε.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το πανηγύρι με το φτηνό πετρέλαιο θα λήξει σύντομα. Τους επόμενους 2-3 μήνες για την ακρίβεια. Η απόσβεση σου θα γίνει στα 2 χρόνια και από και πέρα θα γελάς με όσους το 2017 για παράδειγμα κλαίγονται με το πετρέλαιο στο 1,7 !!

Το ίδιο ισχύει και με τα diesel αυτοκίνητα. Όποιος είχε χρήματα για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ diesel και το πήρε πριν 2-3 χρόνια που άρχισε να επιτρέπεται η χρήση του και ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ την έχει κάνει την απόσβεση του. Τώρα αν δώσεις χρήματα σήμερα για καινούργιο DIESEL δεν σου εγγυάται και κανείς ότι οι τιμές θα μείνουν χαμηλές. Π.χ πρόσφατα στην Γαλλία έγινε χαμός (εκεί όλα ειναι diesel) επειδή ανέβηκε το diesel στα αυτοκίνητα.

Μην αγχώνεσαι έκανες καλή επιλογή...
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by john88s.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142921 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Βοήθεια για επιλογή pellet!
φιλτατε γιαννη 88 αν και συμφωνω μαζι σου για την μελλοντικη πορεια της τιμης του πετρελαιου
με ενοχλει η αναφορα στο για ποσα χρονια εχουμε ακομα πετρελειο ...ημουν νιος και γερασα κι ακουω το ιδιο παραμυθι ...οι σαουδαραβες ανεβαζουν τα αποθεματα τους στα 100 χρονια εστω και για λογους πολιτικης αλλα νεα κοιτασματα ανακαλυπτονται συνεχως η θα καταστει συμφερουσα η εξορυξη τους μεταξυ αυτων και τα δικα μας :evil:
αν ποτε τα δουμε η πιο σωστα τα δειτε οι νεωτεροι .

γιαννη 2 ... οσο αφορα την επενδυση σου ...η θερμανση ειναι μια επενδυση για δεκαετια τουλαχιστον ...κι οχι ευκαιρια για αρπαχτη ...σ αυτο το πνευμα θα την δεις ...το οτι θα αποσβεσεις ειναι σιγουρο...το ποτε ...μπορεις να το υπολογισεις και να σε βοηθησουμε σ αυτο αφου απαντησεις στον συνονοματο σου πρωτα
περσυ παντως αγορασαμε wood pelλεετ στην αθηνα με 200 και 220 τον τοννο φετος ξεκινησαμε με 230-240 καπου εκει ...μεινε λοιπον συντονισμενος για τις τιμες :)
το λογοτυπο biopellet δεν μας λεει κατι ...πολλα wood pellet ονομαζονται ετσι ... η τιμη ειναι οντως ελκυστικη αλλα μονο αν προκειτε για ξυλο ...δωσε παντως κανα στοιχειο παραπανω


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142923 από Κυριακίδης 2
Απαντήθηκε από Κυριακίδης 2 στο θέμα Βοήθεια για επιλογή pellet!

giannisp2 έγραψε: Μας έλεγαν πολλοί ότι με τα πέλλετ σώθηκαν, τεράστια οικονομία κλπ κλπ με τις πρώτες μέρες λειτουργίας είδαμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Καταρχάς καίμε 3-3,5 τσουβάλια, 15 κιλών, την ημέρα. Θερμοκρασία στους 20 βαθμούς (19.8 για την ακρίβεια). Δεν ξέρω τι πέλλετ ήταν εκείνο, στο πράκτικερ τα πουλούσαν, το πήραμε προσωρινά μέχρι να μας φέρουν τον έναν τόνο.

Και εγώ 3 χρόνια (με αερόθερμη σόμπα) , αυτό έχω συμπεράνει ότι δεν είναι και τόσο "μέλι γάλα" το πέλετ σε σχέση με το πετρέλαιο. Θα έλεγα μια κάπως ισοδυναμία. (αλλά δεν μπορείς να παραλείψεις και τα άτιμα κουβαλήματα που θέλουν αυτά τα σακιά κάθε τόσο , τα καθαρίσματα που χρειάζονται επίσης , και που σε γυρίζουν στην εποχή του θ.Κολοκοτρώνη)

Το πέλετ του Praktiker είναι για τα μπάζα (ένα πράσινο σακί Alfa premium ) είπα να τα δοκιμάσω μια φορά (10 σακιά πήρα) λόγο και της δελεαστικής τιμής (3,60) σε σύγκριση με ένα άλλο σακί που έκαιγα πάντα και δεν το αλλάζω ούτε και να με πληρώνουν (εμφανίζει μια αρκούδα από έξω βουλγάρικο προιόν και στα 4,60 η τιμή του)
Μόλις δοκίμασα αυτά του Praktiker διαπίστωσα ότι καίγονταν πολύ γρήγορα και εκεί είναι η "πατάτα" τους. Αφού το κατάλαβα αμέσως την 1η μέρα που και λόγο συνήθειου ήξερα κάθε πότε περίπου έπρεπε να πάω να την ξαναγεμίσω την σόμπα ... του Praktiker καίγονταν στον μισό χρόνο ! η τιμή τους για την ποιότητα τους θα την κατέβαζα στα 1,60 χωρίς υπερβολές . πολύ στάχτη κτλ
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Κυριακίδης 2.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142925 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα Βοήθεια για επιλογή pellet!
Γίνε σε παρακαλώ λίγο πιο σαφής για να καταλάβω τι εννοείς.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις το πέλλετ του practiker άδειαζε ο κάδος πιο γρήγορα από τον Αρκούδο ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142926 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Βοήθεια για επιλογή pellet!
Δεν γινονται αυτα η σομπα καει 2 πχ κιλα την ωρα οτι πελλετ και ναχει .... Μαλλον κατι δεν μας λες καλα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ