Bio Pellets (Schweighofer Sebes)

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104033 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Bio Pellets (Schweighofer Sebes)

kosmidis80 έγραψε: Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι το ερογστασιο βγαζει τρια προιοντα (ας το θεσουμε ετσι), ενα το σακουλακι που φερει πιστοποιηση και αναγραφετε, δευτερο τπ χυμα πελλετ που δεν εχει κανενα μα κανενα λογοτυπο κτλ και το τριτο μια απλη διαφανη σακουλα?

Το εργοστάσιο ένα προϊόν βγάζει το οποίο συσκευάζει:
1) Σε σακούλες 15kg με διάφορα brand names, ανάλογα τον πελάτη (εδώ περιλαμβάνονται και τα διάφανα).
2) Σε big bag 1ton.
3) Χύμα σε φορτηγά πιστοποιημένων διανομέων.

kosmidis80 έγραψε: Πως να πιστοποιησεις ενα χυμα πραγμα που νοθευεται σε χρονο dt και απο το ποιον ασχετο?

Πιστοποιώντας:
1) Το εργοστάσιο που το παράγει.
2) Τα φορτηγά-διανομείς που τα μεταφέρουν.

Όταν το χύμα πέλλετ αδειάσει στο σιλό σου, σου παραδίδεται χαρτί με τις απαραίτητες πληροφορίες, υπογραφές και αριθμούς πιστοποιητικών. Τα πέλλετ είναι πλήρως ιχνηλάσιμα μέχρι τη γραμμή παραγωγής.

Αυτό που δεν μπορεί να πιστοποιηθεί είναι η επανασυσκευασία. Αν πάρεις τη σακούλα (είτε 15kg είτε big-bag) και αδειάσεις το περιεχόμενο σε καινούρια συσκευασία, τότε ακυρώνεις την πιστοποίηση. Κανείς δεν ξέρει τι έχεις βάλει μέσα. Αν βάλεις τη σφραγίδα πιστοποίησης σ'αυτήν την καινούρια σακούλα, τότε παρανομείς.

kosmidis80 έγραψε: Το οτι δεν ειναι δευτερη παραγωγη ειναι δικό σου συμπερασμα ή σας ενημερωσε επισημα το εργοστασιο?
Μηπως να επικοινωνησετε με το εργοστασιο να ζητησετε πιστοποιητικο των χυμα πελλετ? Προτρεπω εσας γιατι εσεις ενδιαφερεστε και το πληρωνετε. Εμενα κατι μου βρωμαει στην ολη ιστορια!

Το εργοστάσιο μας ενημέρωσε για τους επίσημους αντιπροσώπους του, αναγνώρισε τα διάφανα σακουλάκια ως δικά του (εξάλλου υπάρχει χαρτί σε κάθε παλέτα), και μας γνωστοποίησε τη δικλείδα ασφαλείας για να μην την πατήσουμε. Στην πορεία είδαμε ότι καίγονται πολύ καλά, οπότε αποκλείεται να είναι παραμύθι η ιστορία! :)

kosmidis80 έγραψε: - Σε οτι αφορα το din plus, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ! ΟΧΙ ΓΙΑ RETAILER!

- ΜΟΝΟ ΑΠΟ DIN CERTCO Μπορει να δοθει πιστοποιηση σε ολη την γραμμη εργοστασιο ΑΛΛΑ και retailers!

Το DINplus αναφέρεται στα πέλλετ και μπρικέτες ξύλου και μόνο. Για υπηρεσίες και εταιρείες μεταφοράς είναι το DIN Gepruft. Και τα δύο εκδίδονται από την DIN CERTCO.

Αλλά το DINplus είναι last year! Πλέον υπάρχει πανευρωπαϊκή πιστοποίηση, η ENplus. ENplus σφραγίδα εκτός από τους παραγωγούς μπορούν να πάρουν και οι τελικοί πωλητές (κυρίως όταν εμπορεύονται χύμα). Στους παραγωγούς ο αριθμός πιστοποίησης είναι της μορφής XX0ZZ και στους εμπόρους XX3ZZ (ΧΧ κωδικός χώρας, ZZ αύξων αριθμός πιστοποίησης). Παράδειγμα: DE372 ο έμπορος German-Pellets, DE001 το εργοστάσιο German Pellets.

kosmidis80 έγραψε: ΑΡΑ ας μας πουν οι κυριοι που ενσακιζουν σε διαφανα ή χυμα αν πληρούν και έχουν πάρει πιστοποιηση γι αυτο που κανουν και ποια ειναι αυτη?

Τα διάφανα σακιά της Egger ενσακίζονται στο εργοστάσιο. Προφανώς και είναι εκτός προδιαγραφών η σακούλα, αλλά όντως έχει πιστοποίηση αυτός που το κάνει.

Η Thermopellet και η Energostar που επανασυσκευάζουν big-bag σε 15kg με δικά τους logo, όχι, δεν έχουν καμία πιστοποίηση ή άδεια να το κάνουν.

Πλέον η Egger δε στέλνει διάφανα σακιά στον τοπικό μου αντιπρόσωπο, κυρίως γιατί γεννούν αμφιβολίες για την προέλευση και ο κόσμος θέλει να βλέπει το logo στη σακούλα. Οπότε εισάγονται σε σακούλα της Schweighofer κυρίως. Ο mega pellet μας είπε ότι έλαβε και παλέτες Eco Pellets. Σ'αυτές τις σακούλες υπάρχει και ο αριθμός πιστοποίησης και η διεύθυνση εργοστάσιου και όλα :)
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ