Κριτήρια επιλογής pellet

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101755 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Κριτήρια επιλογής pellet
θερμοκρασια καυσαεριων ν ειναι κοντα στα νουμερα που δινει ο κατασκευαστης και σταχτη να ειναι μαλακη σαν πουδρα και να μην δημιουργει προβλημα φραζοντας τις τρυπες απ το καλαθακι
γι αυτα ομως θα πρεπει να μαθεις καποιες βασικες ρυθμισεις

η σωστη λυση θα ηταν να βρεις καποιο καυστηρατζη με οργανα που να ξερει και τον λεβητα να κανει τις αρχικες ρυθμισεις .

λογικα αν η υδραυλικη σου εγκατασταση ειναι σωστη δεν θα εχεις ιδιαιτερα προβληματα εκτος κι αν σ αρεσει το πολυ ψαξιμο :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101904 από hoyo
Απαντήθηκε από hoyo στο θέμα Κριτήρια επιλογής pellet

lefterikas έγραψε: Λεγομαι Λευτέρης και γραφω πρωτη φορα . Ειμαι νέος χρηστης και δεν ξέρω αν το σημειο που γραφω ειναι το σωστό .
Προκειται να προβώ στην αγορά πελλετ για πρωτη φορα μιας και προσφατα εγκατέστησα τον λεβητα και η αληθεια ειναι οτι εχω αγχωθει με οσα εχω διαβάσει για το αν θα κανω την σωστή αγορά .

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι :
1ον Με ποια κριτήρια θα επιλέξω το καταλληλο πελλετ ?
( γνωριζω οτι σημαντικό ρολο παιζει η υγρασια , η θερμική αποδοση , η σταχτη και φυσικά η τιμή , αλλα δεν ξερω ποια ειναι τα καταλληλα όρια

2ον Πιστοποιημενα πελλετ θεωρουνται ολα οσα αναγραφουν στα σακια τα χαρακτηριστήκα του πελλετ ή οχι ?

3ονΟ καθε λέβητας εχει τις δικές του απαιτήσεις για το καυσιμο πελλετ ? Αν ναι τοτε ποιες ειναι οι απαιτήσεις του maxi30 ( στο εγχειρίδιο που εχω δεν λέει σχεδόν τιποτα για το πελλετ )


Λευτερη εχει σελιδα εδω μεσα που εχει αναλυτικα θεματα μονο για λεβητες maxi30.και εγω εχω αυτο το λεβητα.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by γιαννης-δραμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102002 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Κριτήρια επιλογής pellet

χρηστος8 έγραψε: Αριστο πελλετ (ποιοτικως)...σε λεβητα που ακομη καποιοι πειραματιζονται δεν ειναι πανακεια οικονομιας και σωστης καυσης σιγουρα...ουτε φυσικα το αριστο πελλετ (με din plus κτλ) εχει περισσοτερες πιθανοτητες να καει απλα αξιοπρεπως σε εναν τετοιο λεβητα...αριστο πελλετ μπορει να ειναι και ενα οικονομικο στην τιμη χωρις πιστοποιησεις...αυτη η καραμελα βολευει πολλους που πουλανε πελλετ και αντιστοιχα μηχανηματα...οχι ομως κι εμας που τα χρυσοπληρωνουμε B)

Θα συμφωνήσω με το Χρήστο όσον αφορά τους λέβητες. Θέλει μεγάλη προσοχή η αγορά, δεδομένου ότι είναι κάτι νέο και οι επαγγελματίες έχουν ελάχιστη πείρα. Υπάρχουν πολλές κακοτοπιές και δυστυχώς είναι πανεύκολο να την πατήσεις.

Από 'κει και πέρα, αφού τακτοποιηθεί το θέμα του λέβητα, αξίζει να αγοράσεις το καλύτερο (καθαρότερο, με την πιο λίγη στάχτη) πέλλετ που μπορείς. Ένα καλό καύσιμο θα βοηθήσει όλους τους λέβητες, από τους χειρότερους μέχρι τους καλύτερους. Καίγοντας πέλλετ υψηλής ποιότητας, η θερμική ενέργεια που παίρνεις είναι μεγαλύτερη, η απόδοση του καυστήρα παραμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο, οι εναποθέσεις στα τοιχώματα και την καμινάδα μειώνονται στο ελάχιστο, η περίοδος μεταξύ των καθαρισμών του σταχτοδοχείου παρατείνεται από 2 μέχρι 5 φορές (πηγαίνοντας από πέλλετ στάχτης 0,6% και 1,5% σε 0,3% αντίστοιχα), ελαχιστοποιείται ή αποφεύγεται ο σχηματισμός κλίνκερ και δεν πληρώνεις για άχρηστη σκόνη στο τσουβάλι (πέλλετ με μήκος κάτω από 3,15mm). Φυσικά, ένα πέλλετ για να παρουσιάζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά δε χρειάζεται να έχει πιστοποίηση. Αν είσαι μες στα πράγματα και κάνεις δοκιμές ή έχεις φίλους που ασχολούνται συστηματικά, μπορεί να βρεις πέλλετ υψηλής ποιότητας χωρίς να έχει απαραίτητα πιστοποίηση. Αυτό που θα σου εξασφαλίσει, όμως, η πιστοποίηση είναι ότι και οι μελλοντικές παρτίδες που θα παραλάβεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία θα έχουν την ίδια ποιότητα. Και σ'αυτό το χώρο έχουμε δει πολλές περιπτώσεις με σημαντικά σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα μη πιστοποιημένων πέλλετ.

Just my $0.02 :)
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by DOOM_NX.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lefterikas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109142 από nchatzitou
Απαντήθηκε από nchatzitou στο θέμα Κριτήρια επιλογής pellet
θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια επιλογή . Μήπως γνωρίζει κάποιος τα πέλλετ Clean Planet και αν αξίζει τον κόπο να τα πάρω . Πέρσι έκαψα Ahira και δεν έμεινα ευχαριστημένος λόγω πολλής στάχτης . Υπάρχει έμπορος στη περιοχή μου που μου δίνει το Clean Planet με 300/τόννο.
Ευχαριστώ.

When Kings become philosophers and philosophers become rulers ,then people become happy - Plato

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ