Τελικά είναι φτηνό ή ακριβό το pellet στην Ελλάδα;

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58679 από DOOM_NX

KERBEROS έγραψε: Στην ελεύθερη αγορά δεν υπάρχουν κακοί έμποροι και καλοί καταναλωτές ή και το αντίστροφο.

Στην ελεύθερη αγορά υπάρχει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Πες μας τώρα ότι δεν υπάρχουν και οι απατεώνες και αυτοί της αρπαχτής! Πες μας ότι είναι όλα στο μαυαλό μας! Πες μας ότι δεν είδαν μια νέα ευκαιρία να βγάλουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου! Πες το μας κι αυτό!

KERBEROS έγραψε: Στη Γερμανία δεν ήξεραν κι αυτοί από πέλλετ, αλλά σιγά σιγά έμαθαν κι ο καθένας κοίταξε να διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Στην Ελλάδα όλοι μαθαίνουν επίσης τώρα, έμποροι και καταναλωτές.

Τι μαθαίνουν οι έμποροι; Πώς να πλαστογραφούν το logo του ENplus A1 στη σακούλα τους; Δεν είναι και πολλά να μάθεις στο πέλλετ! Από τη στιγμή που αποφασίζεις να εμπορευτείς το προϊόν σημαίνει πως έχεις κάτσει να διαβάσεις 2 πράγματα και να ενημερωθείς. Πώς θα εξηγήσεις στον πελάτη τη διαφορά του DINplus με το ENplus; Πώς θα του εξηγήσεις ποιο ξύλο να προτιμήσει; Εγώ σαν καταναλωτής θα πάω εκεί και θα κάτσω να τα διαβάσουμε παρέα για να βρούμε ποιο προϊόν θα μου πουλήσει; Πού συμβαίνει αυτό;

Αν εγώ πω ότι θα στήσω μια επιχείρηση που θα αποθηκεύει και θα πουλάει πέλλετ είμαι υποχρεωμένος να κάτσω και να μάθω όσα αφορούν στο μελλοντικό επάγγελμά μου!

KERBEROS έγραψε: Οι 'καλοί' Γερμανοί έμποροι πουλάνε στη χώρα μου πολύ ακριβότερα τα προϊόντα τους, όχι γιατί δεν τους ελέγχει κάποιο κράτος (ούτε στη Γερμανία τους ελέγχει κανείς), αλλά γιατί ο έλληνας καταναλωτής τους προτιμά συστηματικά κι ας τον κλέβουν συστηματικά. Άρα δεν είναι θέμα Έλληνα εμπόρου, είναι ξανά θέμα έλληνα καταναλωτή.

Πλάκα μας κάνεις, Πέτρο; Είδες εσύ κανένα ελληνικό πέλλετ να έχει πιστοποίηση ENplus A1 ή έστω να συγκρίνεται στην καύση με κάποιο από τα καλά γερμανοαυστριακά; Αν μιλούσαμε για προϊόντα ίδιου επιπέδου να τη δεχτώ την κριτική. Όταν τα ελληνικά υστερούν κατά πολύ, τι ακριβώς να προτιμήσουμε; Τη χαμηλή τιμή τους μήπως; :sick:

KERBEROS έγραψε: Ο Έλληνας καταναλωτής αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και σε μικροκλίμακα γειτονιάς για μια ομαδική αγορά. Στο φόρουμ αυτό τέτοιες προσπάθειες τώρα μόλις ξεκινάνε.

Τι εννοείς μικροκλίμακα γειτονιάς; Είδες εσύ καμιά γειτονιά να αγοράζει ολόκληρο κιβώτιο μακαρόνια και να τα διανέμει σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο;

KERBEROS έγραψε: Ο Έλληνας καταναλωτής, ακόμα κι όταν αντέχει οικονομικά, δε προβαίνει -μέχρι τώρα τουλάχιστον- σε προαγορές, αναζητώντας πάντοτε μια αόριστη ευκαιρία. Κι αυτό μπορεί να το κάνει κι ο απλός κοσμάκης.

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να κάνει group buy για να πάρει ένα προϊόν σε αποδεκτή τιμή. Αν θέλει να το κάνει για να γλυτώσει κάποια χρήματα το κάνει. Αλλά δεν είναι το group buy που κάνει τη μεγάλη διαφορά στην τιμή.

KERBEROS έγραψε: Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε οι χρήστες πέλλετ σε τι ποσοστό έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εγώ πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό αυτών μέσα απ' αυτό γνώρισε το πέλλετ. Άρα μπορεί να το εκμεταλλευτεί, για να πετύχει καλύτερες τιμές σε καλύτερα προϊόντα.

Επειδή λοιπόν ο έλληνας καταναλωτής χάρη στο διαδίκτυο αρχίζει και συνειδητοποιεί τη δύναμή του, το φόρουμ αυτό θα βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση. Ο οποιοσδήποτε λογικά σκεπτόμενος έμπορος θα συνεργαστεί μαζί μας, γιατί γινόμαστε πολλοί, πάρα πολλοί.

Το θέμα δεν είναι να επωφεληθούν μόνο οι χρήστες του Energ, αλλά όλοι οι Έλληνες.

KERBEROS έγραψε: [...]Ο Έλληνας δεν το διδάχτηκε ποτέ αυτό. Πάντα αναζητούσε την εύκολη λύση κι ας τον κλέβανε. Απλά τώρα δεν έχει χρήματα και γίνεται με βίαιο τρόπο πιο υπεύθυνος καταναλωτής.

Τώρα πείτε μας κι ό,τι φταίμε για το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί σ'αυτή τη χώρα.

KERBEROS έγραψε: Συνέρχομαι λοιπόν και λέω: οι 'κακοί έμποροι' είναι το άλλοθι του 'κακού' καταναλωτή!

Άρα γυρνάμε στην αρχή. Δεν υπάρχουν έμπορες της αρπαχτής και δεν προσπαθούν να βγάλουν κέρδος με κάθε τίμημα... :whistle:

vag1234 έγραψε: Ακόμα και οι πιο φτηνοί λέβητες βιομάζας τύπου mensa ή termodinamik δεν πέφτουν κάτω από 75% απόδοσή όταν καίνε το χειρότερο καύσιμο (εμένα πάντως καίει 45 kg/ήμερα μάπα πυρηνόξυλο με εξωτερικές θερμοκρασίες το βράδυ 5-6 βαθμούς). Για βρώμικο κάυσιμο είναι μια χαρά και η διαφορά με έναν λέβητα μεγαλύτερης απόδοσης με το ίδιο καύσιμο είναι περίπου στο 8-10%.. Μην νομίζετε οτί έχει και καμιά τρελή διαφορά ανά χρονία. Άντε να κάψεις 500-600 kg παραπάνω ήτοι €80 περίπου.

Αυτά που πληρώνεις παραπάνω είναι η παραπάνω ευκολία καθαρισμού και ίσως παραπάνω αυτοματισμούς όπως π.χ. η αυτόματη έναυση.

Αν θες μεγάλο βαθμό απόδοσης για οικονομία πας αποκλειστικά σε λέβητα πελλετ. Αν όμως θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από τυχόν παράλογες αυξήσεις στο πέλλετ αγοράζεις έναν λέβητα που καίει τα πάντα και ας καθαρίζεις λίγο παραπάνω. Τουλάχιστον δεν θα έχεις το άγχος αν αυξηθούν πολύ οι τιμές του pellet.

Εκτίμηση μου πάντως είναι ότι αν η τιμή του pellet ξεπερνά τα €350/τόνο δεν συμφέρει πλέον για τον κόπο που έχει..

Vag μου τι λες; Αν κάψεις 5 τόνους πέλλετ με 90% απόδοση είναι σα να καις 6 τόνους με 75% απόδοση. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ξοδεύεις 20% περισσότερο καύσιμο στον λέβητα της χαμηλής απόδοσης. Και σε λεφτά το +20% μεταφράζεται σε 1800 ευρώ αντί για 1500 το χρόνο. 300 ευρώ δεν τα λες και λίγα!

Για να πεις ότι σε συμφέρει να αγοράσεις λέβητα απόδοσης 75% θα πρέπει το καύσιμο που καις να έχει μια τιμή τουλάχιστον 17% μικρότερη από τη συνηθισμένη. Και δεν βλέπω κανένα πέλλετ να πουλιέται στα 250 ευρώ και κάτω για να πάρω να το βάλω στο λέβητα μειωμένης απόδοσης και να πω ότι κάνω οικονομία...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58682 από DOOM_NX

stergiosbik έγραψε: Μη τα θες ολα δικα σου.Κ το πετρελαιο δεν εχει σχεση με το πελλετ.
"Αν δεν βρεξεις κωλο ,ψαρι δεν τρως" λεει η παροιμια! Καλα τα τεχνικα στοιχεια κ η θεωρια αλλα η πραξη πολλες φορες διαφερει.

Στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη σχέση το πετρέλαιο με το πέλλετ. Σε όλες τις άλλες χώρες μιλάμε για τους ίδιους αυτοματισμούς.

Και πάλι όμως το πέλλετ είναι πολύ μπροστά σε σχέση με το ξύλο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58683 από stergiosbik
DOOM_NX ποσο χρονων εισαι?

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58686 από DOOM_NX

stergiosbik έγραψε: DOOM_NX ποσο χρονων εισαι?

Τι σχέση έχει αυτό;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58698 από stergiosbik
Μαλλον εχει γιατι δειχνεις οτι δεν εχεις "τριφτει" με την πραγματικη ζωη.
Δεν ειναι κακο αυτο βεβαια.Απεναντιας ειναι πολυ καλο εφ οσον εισαι νεος.
Ομως οπως σου ξαναεγραψα η θεωρια απεχει πολυ απο την πραξη.
Κ δυστυχως αυτα που εγραψε ο Πετρος δεν τα "επιασες".
Δεν εννοω οτι δεν τα καταλαβες γιατι υστερεις νοητικα.
Απλως καμμια φορα η νεανικη "αφελεια" μας κανει να βλεπουμε τη ζωη πιο ομορφη κ αγγελικα πλασμενη απο οτι δυστυχως ειναι.
Θα δεις οτι μετα απο καποια χρονια θ αναθεωρησεις πολλα πραγματα απ οτι πιστευεις.
Φιλικα παντα κ χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58704 από DOOM_NX
Μα δεν έκανες κάποια αντιπαράθεση...

Απλά μου είπες ότι είμαι μικρός και τα βλέπω όλα αγγελικά πλασμένα.

Αντιθέτως, όλα μπάχαλο τα βλέπω και όλους να προσπαθούν να μου φάνε χρήματα ενώ παράλληλα να μην ξέρουν για τι μιλάνε*!

*Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά είναι ελάχιστες και πρέπει να λιώσεις πάνω στην καρέκλα για να τις βρεις
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by DOOM_NX.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.096 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ