Ρυθμίσεις για pellet

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52629 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet
Νομιζω τα ανωτερω πρεπει να τα κανουμε ευαγγελιο......

και ειδικά η προταση

"Οι σόμπες πελλετ (και οι καυστήρες) φτιάχτηκαν για να μας θερμάνουν κι όχι για να αποτελέσουν πεδίο τεχνικής άσκησης μας και παρατήρησης. "

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #52634 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: Καλό χειμώνα παιδιά. Διπλές επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν χρόνο φέτος να είμαι εδώ (μέχρι τώρα) αλλά κάπως λιγάκι θα το παλέψω.
Η καύση αερόθερμης σόμπας πελλετ, μου έφαγε πολύ χρόνο και ψάξιμο τον περασμένο χειμώνα.
Μία πρώτη σίγουρη εμπειρία είναι πως οι σόμπες είναι πολύ ευαίσθητες στη ποιότητα πελλετ. Είναι πολύ διαφορετική η λειτουργία με ένα καλό πελλετ και εντελώς διαφορετική με ένα κακό (έως προβληματική).
Επομένως για σόμπα και ανάλογα με τη ποσότητα που θα καταναλώσουμε, αξίζει με το παραπάνω μιά διαφορά για ένα καλό πελλετ.
Τα 30-40€ επιπλέον στο τόνο, μπορεί στις σημερινές εποχές να είναι έως μεγάλα ποσά, αλλά θα μειώσουν τα καθαρίσματα από τεχνικό, καθώς οι δίοδοι εξόδου των καυσαερίων γεμίζουν πολύ πιο εύκολα με κάπνα από κακή καύση.
Με καλή και καθαρή καύση, μειώνεται και η ημερήσια φροντίδα.
Τελικά όμως (το πιθανότερο) ένα καλό πελλετ, έχει συνήθως και μεγαλύτερη θερμική απόδοση. Αυτό σημαίνει ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του χώρου, μείωση της λειτουργίας της σόμπας και φυσικά οικονομία καυσίμου.
Αν όλα αυτά τα υπολογίσουμε, μπορεί τελικά να καταλήξουμε στην ίδιο οικονομικό παρονομαστή.
Όσον αφορά τώρα τις ρυθμίσεις της σόμπας.
Κατ αρχήν αποφύγετε τις εναλλαγές πελλετ. Έπαθα και έμαθα, (έχωωωωωω κουβαλήσειειειει εγώωωωωωω... μηνίσκο έπαθα....δεν υπάρχει και περιοδικό για τεστ πελλετ, να γίνω εξωτερικός συνεργάτης δοκιμαστής!!!!!!!) :woohoo:
Με ένα και δύο σακιά ασφαλή συμπεράσματα δε βγαίνουν.
Διάβασα για τεστ που κάνει ο Κος Μόσχαλης (μπράβο του) ΑΛΛΑ πριν κάθε καύση καθαρίζει τελείως τη σόμπα για να ναι σε καινούργια κατάσταση. Το θεωρείτε εύκολο??????!!!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Βρείτε λοιπόν κάποιο "καλό" πελλετ, που σημαίνει πως πολλές απόψεις συγκλίνουν σ αυτό, και αγοράστε αυτό.
Σε νορμάλ συνθήκες, μονάχα μικρορυθμίσεις για τη "τέλεια" καύση μπορεί να χρειαστούν. Αν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες παραμετροποιήσεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, μάλλον κάτι δε πάει καλά.
Έχω διαθέσει πολλές ώρες παρατηρώντας τη σόμπα να καίει, πειράζοντας αέρηδες , κοχλίες, διαδικασίες καθαρίσματος. Μόλις την έβλεπα να καίει (όπως νόμιζα καλύτερα) μετά από λίγο μπούκωνε, κι αρχίζαν μεγάλα προβλήματα. Έφτασα να φοβάμαι να φύγω από το σπίτι και να την αφήσω να καίει. Κακοχαρακτήρισα ίσως υπερβολικά κάποια πελλετ για τη «ποιότητα» καύσης τους, αλλά μετά από λίγο διαπίστωσα πως η σόμπα ήταν γεμάτη κάπνα και στάχτη και ήθελε καθάρισμα. Η καύση βελτιώθηκε αμέσως μετά. Μπορεί τέλεια να μην ήταν, όμως δεν ήταν κι έτσι χάλια.
Αντικατέστησα και το σπιράλ που είχα βάλει στην αρχή με κανονικές σωλήνες καυσαερίων. Περίμενα «τρομακτικές» διαφορές, ΔΕΝ τις είδα, αλλά για να το λένε οι κατασκευαστές κάτι ξέρουν, αγόρασα και φίλτρο νερού, κυρίως για να μη βγαίνει μουτζούρα.
Τελικά,
Οι σόμπες πελλετ (και οι καυστήρες) φτιάχτηκαν για να μας θερμάνουν κι όχι για να αποτελέσουν πεδίο τεχνικής άσκησης μας και παρατήρησης. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Αν συμβαίνει αυτό, κάτι δε πάει καλά. (παρ όλα τα λεγόμενα μου, χθες είδα μια κινέζικη να λειτουργεί «φυσέκι», είδα τα πελλετ να χορεύουν στη καύση τους. Έτσι το πιατάκι καύσης έμενε εντελώς καθαρό. Γύρισα σπίτι και πείραξα ΑΜΕΣΩΣ τον αέρα… γιατί η δικιά μου δε λειτουργεί έτσι…)
Το βρίσκεται σωστό???? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…
Ορθό είναι μια τυπικά σωστή εγκατάσταση, μια τυπικά σωστή συντήρηση, ΚΑΛΟ πελλετ και μια γλυκιά θαλπωρή.
Καλό χειμώνα.


Γιάννη, μας έλειψες.

Όσο για τα παραπάνω, έχεις απόλυτο δίκιο. Το κανονικό είναι να σχολείται κανείς στην αρχή με τη σόμπα ή το λέβητα, μέχρι να μάθει τις ιδιαιτερότητές του (αφού δεν είναι πετρέλαιο, ότι και να λέμε!).
Όταν βρει τις ρυθμίσεις και το πέλλετ που ταιριάζει σ' αυτές, δεν πειράζει τίποτα...
Τότε μοιάζει με το πετρέλαιο. :)

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #53028 από Sp4wN
Απαντήθηκε από Sp4wN στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet
Μπράβο Γιάννη +1 από μένα !!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55604 από BLACKBIRT
Απαντήθηκε από BLACKBIRT στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet
σε σχέση με την κατανάλωση θα έχουμε μικρότερη άμα γίνεται έλεγχος με την θερμοκρασία του νερου στους 55-60 C ή να γίνεται έλεγχος μέσω θερμοστάτη ;;;
εγώ το έχω μέσω θερμοστάτη και παρατηρώ πως όταν πίασει θερμοκρασία και μπαίνει σε κατάσταση αναμονής η θερμοκρασία του νερού από 70 βαθμούς πέφτει μέχρι 40-44 βαθμούς !!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55689 από kostaspas
Απαντήθηκε από kostaspas στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet
Γεια χαρα παιδια. Ειμαι νεος εδω και θα ηθελα καποιες συμβουλες. Εδω και περιπου μια εβδομαδα εχω αγορασει αεροθερμη σομπα πελετ Solara 6kw. Ηφλογα της σομπας ειναι σαν να καιω καυσοξυλα. Η φλογα φτανει ως τον ουρανο στο θαλαμο και το τζαμι το εχω καθαρισει κ τρεις φορες σε μια μερα. Ηρθε ο τεχνικος μου μειωσε λιγο το πελετ αλλα παλι τα ιδια. Καποια βοηθεια??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #55698 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Ρυθμίσεις για pellet

BLACKBIRT έγραψε: σε σχέση με την κατανάλωση θα έχουμε μικρότερη άμα γίνεται έλεγχος με την θερμοκρασία του νερου στους 55-60 C ή να γίνεται έλεγχος μέσω θερμοστάτη ;;;
εγώ το έχω μέσω θερμοστάτη και παρατηρώ πως όταν πίασει θερμοκρασία και μπαίνει σε κατάσταση αναμονής η θερμοκρασία του νερού από 70 βαθμούς πέφτει μέχρι 40-44 βαθμούς !!!!


το τελικο αποτελεσμα παντα ειναι η θερμοκρασια του χωρου μ οποιο τροπο και να κανεις τον ελεγχο
και για να εχεις ιδια θερμοκρασια ...καταναλωνεις το ιδιο καυσιμο


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.089 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ