Οι τρέχουσες τιμές pellet
- PAPADAKIS
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 726
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 111
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159108
από PAPADAKIS
Απαντήθηκε από PAPADAKIS στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Βγάλε φωτογραφία με το κινητό μπρος-πίσω το τσουβαλάκι.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- etsa67
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 998
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 125
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159109
από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Σήμερα που ο καιρός ευνοεί τη λειτουργία του καλοριφέρ , δοκίμασα και καλαμπόκι φυσικά ανακατεμένο με πέλλετ.
Τα αποτελέσματα είναι (μέχρι στιγμής) πολύ κάλά ως προε την απόδοση και τη σταθερότητα της φλόγας.
Η στάχτη επάνω στο σχαράκι του καυστήρα ελάχιστη και μαύρη προφανώς από το λάδι του καλαμποκιού αυξημένη παροχή του κοχλία λόγω των ελάχιστων κενών των σπόρων του καλαμποκιού (αναγκάστηκα να μειώσω τα δευτερ. του κοχλία από 3'' σε 2,5'' για να βγάλω 30 kw όπως και πρίν.)
Η αναλογία είναι 20 κιλά καλαμπόκι με 30 κιλά πέλλετ. Το καλαμπόκι έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος περίπου 750 γρ/κιλό.
Η ισχύς όμως (ένα αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο να προσδιοριστεί γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) νομίζω ότι βγαίνει λίγο ανεβασμένη).
Η στάχτη είναι όμοια με αυτή που αφήνει το σβάι και το γκόλντεν δηλ μαύρη που σημαίνει ότι ίσως και να περιέχουν τριμμένο καλαμπόκι και αυτά (έχουν βρεί τη συνταγή υποθέτω και ισως αυτό είναι που βγάζουν και λιγάκι μεγαλύτερη ισχύς.
Εγώ για εφέτος θα κάψω το eviapellet επειδή πρώτον η ποιότητα της καύσης ανέβηκε και μειώθηκε αισθητά η εναπόθεση στάχτης στο τασάκι και στον λέβητα πράγμα που σημαίνει ότι κόβει καθαρό πλέον ξύλο πεύκου και ελάτου , και η τιμή με τη μεταφορά για 10 τόνους
μειώθηκε στα 170 ευρώ με τη παράδοση.
Έτσι απέκλεισα για εφέτος τουλάχιστον, Βουλγάρικα και Ρουμάνικα.
Ειπώθηκε από τον Δημήτρη ότι το ρετσίνι αφήνει ενοχλητικά υπολείμματα σε δύσκολα σημεία του λέβητα .
Δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό και δεν καθαρίζω τον λέβητα στα τούμπα αν δεν κάψω τουλάχιστον 1 τόνο ή 3 φορές τον χρόνο.
Αυτό που κάνω είναι να καθαρίζω τα τοιχώματα του λέβητα και την υδροφόρα σχάρα με μία σκουπα και κάθε 2 εβδομάδες μαζί με το σχαράκι του καυστήρα.
Τη στάχτη την απομακρύνω κάθε τόνο καύσης πέλλετ. δηλ 3 φορές
Τα αποτελέσματα είναι (μέχρι στιγμής) πολύ κάλά ως προε την απόδοση και τη σταθερότητα της φλόγας.
Η στάχτη επάνω στο σχαράκι του καυστήρα ελάχιστη και μαύρη προφανώς από το λάδι του καλαμποκιού αυξημένη παροχή του κοχλία λόγω των ελάχιστων κενών των σπόρων του καλαμποκιού (αναγκάστηκα να μειώσω τα δευτερ. του κοχλία από 3'' σε 2,5'' για να βγάλω 30 kw όπως και πρίν.)
Η αναλογία είναι 20 κιλά καλαμπόκι με 30 κιλά πέλλετ. Το καλαμπόκι έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος περίπου 750 γρ/κιλό.
Η ισχύς όμως (ένα αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο να προσδιοριστεί γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) νομίζω ότι βγαίνει λίγο ανεβασμένη).
Η στάχτη είναι όμοια με αυτή που αφήνει το σβάι και το γκόλντεν δηλ μαύρη που σημαίνει ότι ίσως και να περιέχουν τριμμένο καλαμπόκι και αυτά (έχουν βρεί τη συνταγή υποθέτω και ισως αυτό είναι που βγάζουν και λιγάκι μεγαλύτερη ισχύς.
Εγώ για εφέτος θα κάψω το eviapellet επειδή πρώτον η ποιότητα της καύσης ανέβηκε και μειώθηκε αισθητά η εναπόθεση στάχτης στο τασάκι και στον λέβητα πράγμα που σημαίνει ότι κόβει καθαρό πλέον ξύλο πεύκου και ελάτου , και η τιμή με τη μεταφορά για 10 τόνους
μειώθηκε στα 170 ευρώ με τη παράδοση.
Έτσι απέκλεισα για εφέτος τουλάχιστον, Βουλγάρικα και Ρουμάνικα.
Ειπώθηκε από τον Δημήτρη ότι το ρετσίνι αφήνει ενοχλητικά υπολείμματα σε δύσκολα σημεία του λέβητα .
Δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό και δεν καθαρίζω τον λέβητα στα τούμπα αν δεν κάψω τουλάχιστον 1 τόνο ή 3 φορές τον χρόνο.
Αυτό που κάνω είναι να καθαρίζω τα τοιχώματα του λέβητα και την υδροφόρα σχάρα με μία σκουπα και κάθε 2 εβδομάδες μαζί με το σχαράκι του καυστήρα.
Τη στάχτη την απομακρύνω κάθε τόνο καύσης πέλλετ. δηλ 3 φορές
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- geodag
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 277
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159110
από geodag
Απαντήθηκε από geodag στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Αυτό είναι παιδιάPAPADAKIS έγραψε: Βγάλε φωτογραφία με το κινητό μπρος-πίσω το τσουβαλάκι.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- geodag
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 277
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159111
από geodag
Απαντήθηκε από geodag στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Και από πίσω....
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- geodag
- Αποσυνδεμένος
- Elite Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 277
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 14
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159112
από geodag
Απαντήθηκε από geodag στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Μια Ακόμα...
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- etsa67
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
Λιγότερα
Περισσότερα
- Δημοσιεύσεις: 998
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 125
6 Χρόνια 11 Μήνες πριν #159113
από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Το Σβάι είναι μόνο σε διαφορετική σακούλα ε!!!... και λοιπόν τι διαφορά κάνει?
Το δοκίμασες καθόλου?
Τι μηχάνημα έχεις?
Να ξέρεις ότι με κάθε αλλαγή ποιότητας αλλάζεις και τις ρυθμίσεις με πρώτο και βασικότατο (σε όλους το αναφέρω) το βάρος ανά λεπτό.
Πάντα μετράμε (αφού αδειάσουμε 2 σακιά από το πέλλετ που θα κάψουμε ή θα δοκιμάσουμε), πάντα με τον κοχλία καθαρισμένο από προηγούμενη παρτίδα και καλά γεμάτο με τη νέα, σε μία σακούλα ή κουβά για 10 συνεχόμενα λεπτά και μετά διαιρούμε με το 10 για να πάρουμε τη παραγωγή του κοχλία σε κιλά.
Αν έχουμε κοχλία με ενσωματωμένο (οριζόντιο ή επικλινή) τότε βάση της προηγούμενης ρύθμισης μεταβάλλουμε προς το + ή το - τον αέρα ή το τάισμα.
Σε λέβητες ή σόμπες δηλαδή , είναι δύσκολο να μετρήσουμε παροχή άρα συμβουλευόμαστε το εργαστάσιο παραγωγής του λέβητα για τη παραγωγή του κοχλία ανά λεπτό και βάση αυτής , ρυθμίζουμε για κάθε αλλαγή πέλλετ περίπου τις παραμέτρους του κοχλία και του αέρα ώστε να μην καπνίζει το τζάμι και η φλόγα να αναπτύσσεται έτσι χωρίς να μαζεύει από πολύ αέρα.
Ο καλύτερος τρόπος όμως σε όλες τις περιπτώσεις μίας σωστής ρύθμισης της καύσης είναι με αναλυτή τουλάχιστον αυτής με το CO2 και της Αιθάλης.
Να ξέρεται πάντα ισχύει ότι δεν υπάρχει πέλλετ από ξύλο που να αποδίδει περισσότερο ή λιγότερο από άλλο κατά 0,4-1 kw/kg και αυτό έχει να κάνει με τη Λανθάνουσα απορρόφηση της θερμότητας της υγρασίας που στα περισσότερα με κάποια πιστοποίηση είναι κάτω των 10%.
Οπότε μετά μπαίνεις στα βαθειά αυτής της ανάλυσης των στοιχείων του υλικού, αν περιέχει καλαμπόκι ή επίστρωση ειδικής ρυτίνης επιφανειακά για άυξηση της ισχύος ανά κιλό μια τεχνολόγία που υπόσχεται πολλά στο μέλλον.
Το δοκίμασες καθόλου?
Τι μηχάνημα έχεις?
Να ξέρεις ότι με κάθε αλλαγή ποιότητας αλλάζεις και τις ρυθμίσεις με πρώτο και βασικότατο (σε όλους το αναφέρω) το βάρος ανά λεπτό.
Πάντα μετράμε (αφού αδειάσουμε 2 σακιά από το πέλλετ που θα κάψουμε ή θα δοκιμάσουμε), πάντα με τον κοχλία καθαρισμένο από προηγούμενη παρτίδα και καλά γεμάτο με τη νέα, σε μία σακούλα ή κουβά για 10 συνεχόμενα λεπτά και μετά διαιρούμε με το 10 για να πάρουμε τη παραγωγή του κοχλία σε κιλά.
Αν έχουμε κοχλία με ενσωματωμένο (οριζόντιο ή επικλινή) τότε βάση της προηγούμενης ρύθμισης μεταβάλλουμε προς το + ή το - τον αέρα ή το τάισμα.
Σε λέβητες ή σόμπες δηλαδή , είναι δύσκολο να μετρήσουμε παροχή άρα συμβουλευόμαστε το εργαστάσιο παραγωγής του λέβητα για τη παραγωγή του κοχλία ανά λεπτό και βάση αυτής , ρυθμίζουμε για κάθε αλλαγή πέλλετ περίπου τις παραμέτρους του κοχλία και του αέρα ώστε να μην καπνίζει το τζάμι και η φλόγα να αναπτύσσεται έτσι χωρίς να μαζεύει από πολύ αέρα.
Ο καλύτερος τρόπος όμως σε όλες τις περιπτώσεις μίας σωστής ρύθμισης της καύσης είναι με αναλυτή τουλάχιστον αυτής με το CO2 και της Αιθάλης.
Να ξέρεται πάντα ισχύει ότι δεν υπάρχει πέλλετ από ξύλο που να αποδίδει περισσότερο ή λιγότερο από άλλο κατά 0,4-1 kw/kg και αυτό έχει να κάνει με τη Λανθάνουσα απορρόφηση της θερμότητας της υγρασίας που στα περισσότερα με κάποια πιστοποίηση είναι κάτω των 10%.
Οπότε μετά μπαίνεις στα βαθειά αυτής της ανάλυσης των στοιχείων του υλικού, αν περιέχει καλαμπόκι ή επίστρωση ειδικής ρυτίνης επιφανειακά για άυξηση της ισχύος ανά κιλό μια τεχνολόγία που υπόσχεται πολλά στο μέλλον.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.511 δευτερόλεπτα