Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158058 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Επίσης αυτές τις ημέρες με το Νοτιά έχει χαμηλή βαρομετρική πίεση μόλις 1005 μιλιμπάρ και οι καπνοδόχοι δεν δημιουργούν καλό ελκυσμό οπότε ίσως ο αέρας να ζορίζεται στην αναρρόφηση του ανεμιστήρα και να λαχανιάζει προκαλώντας μερικό κάπνισμα

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158061 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

etsa67 έγραψε: Gio πρεπει να ξερεισ οτι τα πευκα και ελατα ειδπυσ χαλοπιουσ ειναι τα πιο αποδοτικα γιατι δεσμευουν περισσοτερη ενεργεια απο αυτα των φυλλοβολων. Το αντιθετο συμβαινει με τη ποιοτητα απο τα πευκα και μακραν καλυτερη και αποδοτικοτερη καυση. Τα πελλετ ομωσ για να εχουν καλθτερη τιμη κατω απο 170 ευρω πρεπει να παραγωνται απο υλη που προερχεται απο τα δασικα υποπροιοντα του δασουσ και οχι μονο.


Δεν αντιλέγω για τη θερμική απόδοση των κωνοφόρων. Το θεματάκι τους είναι η ρητίνη.
Τα υπολείμματα των υλοτομιών, ειδικά τα λεπτά, πρέπει οπωσδήποτε να μένουν στο δάσος, αυτό εξάλλου (πρέπει) το προβλέπουν οι διαχειριστικές μελέτες. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι για το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών δασών, και ειδικότερα αυτά της νότιας Ελλάδας που καίγονται συχνά, δεν υπάρχουν και δεν έχουν συνταχθεί ποτέ τέτοιες μελέτες. Φανατιστείτε τα δάση που κάηκαν το 2007, να είχαν υλοτομηθεί πριν καούν... Πόση ενέργεια θα είχε εκμεταλλευτεί και πόση πρώτη ύλη για πέλλετ θα είχε στοκαριστεί πριν την κρίση!!!.
Υ.Γ. Και πόσοι άνθρωποι δεν θα είχαν καεί...
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by giokaspart.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158069 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
τη μεγαλη ζημια την κανει το δασαρχειο. Δινει σε Εργολαβουσ ολη τη διαχειριση των καμενων και κατοπιν σε ιδιωτεσ. Ποιοσ μασ διαβεβαιωνει τι συμβαινει πραγματικα με αυτουσ? ασ βγαζουν σε παλλετεσ 1.5 μ3 ετοιμουσ κορμουσ καυσοξυλων και να τα πουλουν 70 ευρω σε οσουσ απο εμασ πληρουν τα οικονομικα κρητιρια να επιτρεπεται να παιρνουμε εωσ 10 μ2 το σπιτι. αν θελουμε περισσοτερα να πληρωνουμε στισ μαντρεσ για να δουλευουν και αυτοι. Παντωσ αν πασ με χαρτι στο δασοσ θα παρεισ αγρια για πλακα. θα κανεισ αρκετη γυμναστικη και θα ερθεισ σε επαφη με την υπαιθρο πραγμα που το χρειαζεται το σωμα μαδ γιατι γιναμε πλαστικοι.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158074 από giokaspart
Απαντήθηκε από giokaspart στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

etsa67 έγραψε: τη μεγαλη ζημια την κανει το δασαρχειο. Δινει σε Εργολαβουσ ολη τη διαχειριση των καμενων και κατοπιν σε ιδιωτεσ. Ποιοσ μασ διαβεβαιωνει τι συμβαινει πραγματικα με αυτουσ? ασ βγαζουν σε παλλετεσ 1.5 μ3 ετοιμουσ κορμουσ καυσοξυλων και να τα πουλουν 70 ευρω σε οσουσ απο εμασ πληρουν τα οικονομικα κρητιρια να επιτρεπεται να παιρνουμε εωσ 10 μ2 το σπιτι. αν θελουμε περισσοτερα να πληρωνουμε στισ μαντρεσ για να δουλευουν και αυτοι. Παντωσ αν πασ με χαρτι στο δασοσ θα παρεισ αγρια για πλακα. θα κανεισ αρκετη γυμναστικη και θα ερθεισ σε επαφη με την υπαιθρο πραγμα που το χρειαζεται το σωμα μαδ γιατι γιναμε πλαστικοι.


Η διαδικασία αυτή είναι η γνωστή στους κατοίκους κυρίως των ορεινών περιοχών: "χορήγηση ατομικών αναγκών".
Πώς γίνεται:
Κάθε χρόνο το ΥΠΕΝ (παλιά το Υπ. Γεωργίας), χορηγεί πίστωση στα δασαρχεία που κάνουν υλοτομίες με τις οποίες το κάθε δασαρχείο δεσμεύει ποσότητες καυσόξυλων που παράγουν οι δασ. συνεταιρισμοί για να τις μοιράσει στους δικαιούχους κατοίκους.
Οι δασ. πληρώνονται τα βασικά έξοδα υλοτόμισης, μετατόπισης στο δασικό δρόμο και τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για κάθε χ.κ.μ. που μεσοσταθμικά ανέρχονται περίπου σε 20 €. Έτσι ανάλογα με τις πιστώσεις που θα πάρει κάθε δασαρχείο, θα δεσμεύσει ανάλογες ποσότητες.
Οι δικαιούχοι κάθε περιοχής ορίζονται από τον αντίστοιχο δήμο και πληρώνουν για κάθε χωρικό που θα πάρουν με μειωμένη τιμή που πάλι καθορίζεται από το ΥΠΕΝ (π.χ.15, 17€), έσοδα που πάνε στο Πράσινο Ταμείο.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι τώρα με την κρίση οι πιστώσεις που δίνονται είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες. Στην περιοχή μου το 2010 δώσανε πάνω από 500.000 € και φέτος κάτω από 50.000€, με αποτέλεσμα τα χωριά να παίρνουν καυσόξυλα εκ περιτροπής.
Η λύση στο πρόβλημα που προτάθηκε είναι να πληρώνουν όσοι δικαιούχοι θέλουν να πάρουν ξύλα με βάση την τιμή κόστους δηλ. 20-25 € ανά χωρικό, να δεσμεύονται οι αντίστοιχες ποσότητες και τα υπόλοιπα που περισσεύουν να πηγαίνουν στο εμπόριο από τους συνεταιρισμούς, έτσι ώστε ούτε το δημόσιο να επιβαρύνεται και οι κάτοικοι να παίρνουν τα ξύλα που χρειάζονται σε σαφώς πιο οικονομική τιμή σε σχέση με το εμπόριο.

Για να γίνει αυτό όμως θέλει νομοθετική ρύθμιση και κανείς δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Κάπως έτσι η λαθροϋλοτομία ευνοείται, τα δάση καταστρέφονται και μετά τα βάζουν όλοι με τα δασαρχεία και βρίζουν τους δασάρχες και τους υπαλλήλους, λες και τα ξύλα είναι δικά τους και είναι στο χέρι τους να κάνουν ότι θέλουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158180 από geodag
Απαντήθηκε από geodag στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Καλησπέρα ξέρουμε καθόλου τιμές για πέλλετ στην Ορεστιάδα η κοντά στην Ορεστιάδα?? Είτε για σακί είτε για τόνο?? Ευχαριστώ!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #158251 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
ΕΓω απο το πρασινο Holtz του λερου δεν εμεινα ευχαριστημενος.
Σε τελικη αναλυση εχω καψει στην ιδια σομπα 5-6 μαρκες και με κανενα αλλο δεν ειχα προβλημα κλιγκερ, και θεωρω οτι καλο πελλετ ειναι και οταν καιγεται χωρις να σκαλισεις ρυθμισεις καθε φορά.

φετος για πρωτη φορα στα 5 χρονια που καιω πελλετ πηρα 3ο τοννο για τη σεζον....
( Σταθερη αξια Αλφα πρασινο αυτη τη φορά - φετος εχω καψει Ναγκετς - Ηολτζ πρασινο - Αλφα πρασινο )

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.446 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ