Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν - 1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180125 από sdancer75
Απαντήθηκε από sdancer75 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

Σωστά όλα εξαρτώνται από την αύξηση του πληθωρισμού. Όμως ενώ κατα βάση η αύξηση του πληθωρισμού εξαρτάται από την ενέργεια (πττρέλαιο,φ,α, ρευμα κλπ κλπ) ,παρατηρούμε δυσαναλογη αύξηση σε τρόφιμα και ηδη πρώτης ανάγκης που φτάνουν και το 50% ,σε σχέση με τις τιμές πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας.Βεβαια οι τιμές στο βαρέλι το πετρέλαιο είναι σε επίπεδα 2010 ή και πριν και το Φ.Α. σε επίπεδα πριν τον πόλεμο. Αυτό κατα τη δική μου άποψη οφείλεται στις τεραστιες κερδοφορίες των εταιρών αυτών (πετρελαιοειδών κλπ,ενέργειας κλπ). Πριν το ευρώ και όταν καθε χωρα είχε το δικό της νόμισμα ο πληρθωρισμός καθε χωρας εξαρτώνταν από την ισοτιμία του εγχώριου νομίσματος και την σταθερότητα της οικονομίας . (βλέπε Τουρκία ή Ελλάδα επί δραχμής). ¨ολα είναι θέμα αποφάσεων και αυτη τη στιγμή στην Ευρώπη δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση αποκλιμακωσης του πληθωρισμού. Σχετικά με το πέλλετ τώρα, υπάρχουν παραγωγές χωρες που δεν εχουν τη φορολογία στα καύσιμα που έχουμε εμείς ,ούτε τιμές ρεύματος στα δικά μας επίπεδα. Άρα κατα τη δική μου άποψη μπορούν οι τιμές να πέσουν στα επίπεδα του 2019-2020 ή εστω οριακά ακριβότερα αλλά όχι να είναι στα περσινα επίπεδα.Αυτή τη στιγμή το swai έχει 399 ευρώ τα 990 κιλά +φπα. Πιστεύω ότι θα μπορούμε να αγοράσουμε μετά το Πάσχα τουλαχιστον 380 ευρώ με το ΦΠΑ. Αλλά βέβαια ..... θα δούμε!!!

www.ecb.europa.eu/ecb/educational/explai...is_inflation.el.html



 
Σωστά τα λες. Να σημειώσω ότι σε σοβαρές χώρες εφαρμόζονται πολιτικές που διασφαλίζουν το συμφέρον των πολιτών και την ευημερία τους ( δεν θα σχολιάσω παραπάνω, διότι τα Τέμπη για ΑΛΛΗ μια φορά κατέδειξαν την αποτυχία τους κράτους μας και των κυβερνήσεων ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ χρόνια ολόκληρα).

Δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα, θα πράξουμε ότι αποφασίσουν οι έξω. Θα πω μόνο κάτι, για την ravelli μου, αγόρασα ανταλλακτικά από Δανία. Οι τιμές ήταν 30% κάτω μαζί με τα μεταφορικά σε σχέση με την Ελλάδα και οι μισθοί των Δανών κατά 400% πάνω  σε σχέση επίσης με την Ελλάδα.

Όταν θα έρθει η ώρα λοιπόν να επιλέξουμε για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών μας ή τις τυφλές κομματικές μας πεποιθήσεις, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι επιθυμούμε περισσότερο και να αναλογιστούμε αν είμαστε συνυπεύθυνοι για των θάνατο τον 57 ανθρώπων στο δυστύχημα που έγινε την Τρίτη στα Τέμπη.

sdancer75
Last edit: 1 Χρόνος 1 Μήνας πριν by sdancer75.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180126 από giannis kalor
Απαντήθηκε από giannis kalor στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Έχει πλάκα ο κοσμακης που γράφει .
Θα σας πω 3 πράγματα .
1) πέλλετ σημαίνει βόρεια Ελλάδα ( και μόνο ) γιατί ? Γιατί πολύ απλά ο μέσος καταναλωτής καίει 3-10 τόνους κάθε χρόνο . Τόσο απλά . Εκεί είναι η ζήτηση εκεί είναι η προσφορά.
2) όπως πολύ σωστά είπατε με την έννοια του πληθωρισμού που στην ουσία σημαίνει μείωση μισθών ( γιατί παίρνεις τα ίδια λεφτά σαν μισθός αλλά με πιο ακριβά προϊόντα )
Έτσι θα σας πω και εγώ ότι φέτος ο μέσος Έλληνας ήταν πολύ τυχερός που δεν έκανε κανένα τρελλο κρύο σαν το 2011 ( όπου Φλώρινα χιόνισε στις 23 Δεκεμβρίου και οι πάγοι με τα χιόνια από τις 23 και τα -10 -20 έφυγαν αρχές Μαρτίου . 2 μήνες σταθερά με μείον θα σήμαινε φέτος, ότι κάποιος που έκαψε πχ 5t με 550€ = 2750€ θα έκαιγε 10-12t με κόστος 5500-6600€ .) Κοινώς φυλακή !!! Χώρια ζημιές από παγωμένα νερά σπασμένα δίκτυα και τα συναφή .
3) την τελευταία 10ετια στην βόρεια Ελλάδα άνθρωποι που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα έγιναν νοικοκυραίοι γιατί έγιναν ξαφνικά έμποροι πέλλετ ( κυρίως δε υδραυλικοί ) .
Φέτος ακόμα και αυτοί χαλαστηκαν αλλά δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους γιατί έκαναν κομποδεμα τα προηγούμενα χρόνια .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180128 από tssotiris
Απαντήθηκε από tssotiris στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Κοσμακης?????
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Manolis1978

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180129 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
προτεινω οι αναλυτες να ασχολειστε μονο με τις τιμες του πελλετ και μην γενικευεται εκτος κι αν θελετε να διαβασετε οικονομικες αναλυσεις για το μαυρο μελλον ΗΠΑ και ΕΕ και να ευχοσαστε να μη ζησουμε συντομα ενα νεο 2011 στην χωρα μας κι ακομα χειροτερα ενα πανευρωπαικο πολεμο .... η ιστορια της ουκρανιας ηταν μια ωραια αφορμη για χοντρο παιχνιδι γαιωπολιτικοοικονομικων ανακαταξεων 

το ΦΑ φτυνηνε αλλα η ευρωπη αγοραζει lpg 


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180132 από pianoteacher
Απαντήθηκε από pianoteacher στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Α1 στα 7,90 στα leroy. Ειμαι περίεργος να δω που θα φτάσουν μέχρι το καλοκαίρι. πιστεύω στη χώρα της αρπαχτής που ζούμε, αν κατέβει κι άλλο θα δηλώσουν τέλος αποθέματος όλοι και θα το πουλήσουν από Σεπτέμβρη πάλι στις παλιές καλές τιμές. εκτός κ αν δεν καταφέρουν όλοι οι έμποροι να οργανωθούμε σε τέτοιο βαθμό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
1 Χρόνος 1 Μήνας πριν #180133 από Gidigidino
Απαντήθηκε από Gidigidino στο θέμα Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet
Και αν σου πω ότι το Leroy πουλάει με 150€ ζημιά.... Απλα φοβάται ότι αν δεν του φύγει μάλλον θα χάσει άλλα 150€...
Και η τιμή του δεν είναι φθηνή... Είναι 100€ ακριβότερα από ότι υπάρχει στον ανταγωνισμό... 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.710 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ