ΚΕΝΑΚ και παρελθόν

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132899 από kostasd
Απαντήθηκε από kostasd στο θέμα ΚΕΝΑΚ και παρελθόν
Θα συμφωνήσω με τον Savva...
Στην τεχνικοοικονομική κάνουμε κάποιες παραδοχές.. Όταν το πετρέλαιο ήταν στα 0,032€ μέση τιμή ανά λίτρο το χειμώνα του 2003-2004, οι τεχνικοοικονομικές αναλύσεις πολύ απλά δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια επένδυση. Το ότι το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα έχει 1,25€ το λίτρο, και οι τεχνικοοικονομικές δίνουν αποσβέσεις σε μικρά βάθη, δε σημαίνει ότι συνέβαινε το ίδιο και για παλιότερα.

Το σπίτι είναι επένδυση.. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοοικονομικές δικαιολογούν μέχρι ένα χ πάχος μόνωσης.. Αν κάποιος βάλει +5 πόντους, απλά δεν πρόκειται να παρει τα λεφτά του πίσω με τα σημερινά δεδομένα. Αν αυριο η τιμή του πετρελαίου διπλασιαστεί, τότε ίσως και υπο προϋποθέσεις....

Δυστυχώς όμως οι μηχανικοί δεν είναι χαρτορίχτρες να μπορούνε να ξέρουνε πως θα διαμορφωθεί το κόστος ενέργειας στο μέλλον.

Και για του λόγου το αληθές, επειδή βλέπω αμφιβολίες για τη τιμή του πετρελαίου, διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το μακρυνό 2004 (0,322€/λτ πετρελαίου το χειμώνα 2003-2004 και ανοιγμα στα 0,46€/λτ το Οκτώβρη του 2004):
www.tovima.gr/finance/article/?aid=162001

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 10 Χρόνια 1 Μήνας πριν by kostasd.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": theoilia, trifoky

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132946 από trifoky
Απαντήθηκε από trifoky στο θέμα ΚΕΝΑΚ και παρελθόν
Κε ΦΟΥΣΚΙ-ΤΑΚΗ πήρες μια ανάρτησή μου που ζητούσε συγκεκριμένη πληροφορία και έβγαλες τόνους ειρωνείας, απωθημένων περί εγκληματιών ...ηλιθίων ...τσιγκούνηδων και δεν ξέρω τι άλλο. Άδικα SAVVAS και KOSTASD προσπαθείτε να του πείτε το αυτονόητο (το οποίο βλέπω το κατέχετε γιατί ΜΆΛΛΟΝ έχετε χτίσει σπίτια) Τα ξέρει όλα όμως και έχει και αποδείξεις. Πόσα να θέλει άραγε για να κατασκευάσει ένα σπίτι 150 τετραγωνικών και άλλων τόσων σε βοηθητικούς χώρους? Απογοητεύτηκα και σκέφτομαι να το γκρεμίσω...

Για την ιστορία και για τους λοιπούς πλην ΦΟΥΣΚΙ-ΤΑΚΗ, τα θερμοδιακοπτόμενα κόστιζαν ακριβώς τα διπλά χρήματα σε σχέση με τα απλά το 2003, PVC δεν κυκλοφορούσε πολύ την εποχή εκείνη, και η μελέτη έλεγε μόνωση 3 cm παντού. Εγώ έβαλα 5 πόντους πάχος παντού, πληρώνοντας τα διπλά σχεδόν. Η DOW CHEMECAL το ανώτατο πάχος που έβγαζε τότε ήταν 7cm αν δεν κάνω λάθος και δεν το έβαζε κανείς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132969 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα ΚΕΝΑΚ και παρελθόν
@trifoky

Απωθημένα δεν έχω με κανέναν σας. Την άποψή μου είπα, αν δε συμφωνείς, οκ. Δεν είναι απαραίτητο. Και ναι..... δε συμφωνώ με κάποιον που δίνει τα άπειρα στις κουρτίνες και στα πόμολα, και δεν προσέχει τις μονώσεις μου. Δεν αναφέρομαι σε σένα, γενικά μιλάω. Ηλίθιο δεν είπα κανέναν.

"Εγκληματική" χαρακτήρισα την αμέλεια και την προχειρότητα που επικρατούσε στις τότε πρακτικές στην οικοδομική. Πάλι άποψή μου. Αν δε συμφωνείς, πάλι οκ. Ηλίθιο όμως δεν είπα κανέναν. Μη βάζεις στα λόγια μου λέξεις που δεν είπα. Άσχετα με το ότι θεωρώ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ, το να δίνει κάποιος μια περιουσία σε διακόπτες με ξύλο και στρασάκια, και να κάνει "περικοπές" στις μονώσεις. Και προφανώς ο καθένας μπορεί να βάλει διακόπτες των 30 ευρώ, και να μη βάλει μόνωση "γιατί δε χρειάζεται". Τι να κάνω όμως, η άποψή μου είναι ότι αυτό είναι εντελώς ΛΑΘΟΣ.

Και ούτε είπα την άποψή μου με σκοπό να πω κάτι εναντίον σου. Δε σε ξέρω εξάλλου. Αν το έλαβες έτσι, απλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΘΙΞΩ. Το αν έχω χτίσει ή όχι, δεν αφορά το forum. Όπως επίσης και το τι ξέρω και το τι δεν ξέρω. Ανέφερα κάποια παραδείγματα με αριθμούς, που (πιστεύω) αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μου, ότι οι μονώσεις δηλαδή είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να αντιμετωπίζεται επιπόλαια. Είτε παλαιότερα, είτε κα σήμερα. Ούτε είναι κάτι που το διορθώνεις αναίμακτα.
Ούτε από άποψη φασαρίας (μερεμέτια, κλπ), ούτε από άποψη χρημάτων.

Το ότι τα θερμοδιακοπτώμενα κόστιζαν τότε τα διπλά χρήματα, μπορεί όντως να είναι γεγονός, αλλά δε διακαιολογείται. Αν θέλετε το καταλαβαίνετε, αν θέλετε όχι. Δε λέω ότι ΔΕΝ κόστιζαν πολύ παραπάνω (τα διπλά ας πούμε), λέω ότι δεν ήταν λογική αυτή η διαφορά. Και φταίνε και οι εταιρείες προφίλ, και οι αλουμινάδες.

Το ότι έβαλες 5 cm αντί για 3, έκανες πολύ καλά. Το ερώτημα όμως είναι: Σου ανέλυσε κανείς το κέρδος που είχες από τότε με την αλλαγή από 3 σε 5 cm?

Και σε παρακαλώ να μη βάζεις παύλα στο όνομά μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #132999 από caftis
Απαντήθηκε από caftis στο θέμα Re:ΚΕΝΑΚ και παρελθόν
Μήπως νομίζει ότι είσαι ο Φούσκας Ο Τακης .χαχαχα (πλάκα κάνω )

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ