Μπόϊλερ για ΖΝΧ και δοχείο διαστολής

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #132723 από lefteris
Για ΖΝΧ χρησιμοποιώ μπόιλερ 2πλής ενέργειας 200λτ. συνδεδεμένο μετά από τον κυκλοφορητή της θέρμανσης σε εγκατάσταση με ξυλολέβητα-δοχεία αδρανείας.
Παράλληλα παραμένει ο λέβητας πετρελαίου συνδεδεμένος.
Εδώ και 1 χρόνο περίπου σύνδεσα το δοχείο διαστολής που είχε ο πετρελαιολέβητας (35λτ) (τα 2Χ150λτ που υπάρχουν τώρα υπερκαλύπτουν τις ανάγκες...στα αδρανείας) στην προσαγωγή των νερών χρήσης πρίν την είσοδο στο μπόϊλερ και μετά από μια αντεπίστροφη.
Τα όποια προβλήματα είχα με την βαλβίδα ασφαλείας που έσπαγε πρίν τελείωσαν - 2 φορές μάλιστα είχε ανοίξει κίόλας... :evil:
Αυτό όμως που παρατήρησα και θα ήθελα να μοιραστώ είναι ότι ενώ λογικά ανοίγοντας οποιαδήποτε βρύση (3 όροφοι με συλλέκτες-λάστιχα) θα έπρεπε πρίν να περιμένεις για να αρχίσει να τρέχει ζεστό νερό - τώρα (τον τελευταίο 1 χρόνο) μετά από 6΄΄ το πολύ -ακόμη και στην ποιο απομακρυσμένη βρύση - τρέχει ζεστό νερό. ;)
Κατά πόσο βοηθά λοιπόν η ύπαρξη δοχείου διαστολής στα ΖΝΧ αλλά ακόμη και μικρότερα μπόιλερ π.χ. 80λτ είναι απαραίτητο? και είναι σωστό σε νέες εγκαταστάσεις?

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #132951 από TSIGIS
αλλο το δοχειο για την θερμανση κ αλλο το δοχειο για ζνχ. ενοειται οτι ειναι απαραιτητο να μπαινει σε μεγαλα δοχεια λογο της μεγαλης πιεσης που δημιουργηται. στα 80 λτ μπαινει σπανια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": lefteris

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ