Υπολογισμός κατανάλωσης σε λέβητα πετρελαίου με ώρες

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109083 από kostasd
Γεια σας,
η ερώτηση μπορεί να έγινε πριν καιρό, αλλά επειδή το θέμα σίγουρα θα ενδιαφέρει και άλλους... Η μέτρηση λειτουργίας του λέβητα σε ώρες, είναι μια όχι και τόσο σωστή μέθοδος, η οποία όμως εφαρμόζεται κατά κόρον σε εργολαβικές οικοδομές, καθώς αποτελεί μια οικονομική (κατασκευαστικά) μέθοδο κατανομής δαπανών. Τεχνικά, λέγεται "Ωρομέτρηση" ενώ η μέθοδος που είχες στο παλιό σπίτι σου με τις KWh είναι θερμιδομέτρηση.

Στο ερώτημα σου τώρα, αν απενεργοποιήσεις 4 σώματα, λόγω της μορφής της μέτρησης, θα χρεωθείς σαν να τα είχες αναμμένα κανονικά. Συνεπώς δεν σε συμφέρει απλά να τα κλείσεις. Ιδανικά θα μπορούσες να ενημερώσεις τη διαχείριση της πολυκατοικίας και να μειωθεί ο συντελεστής υπολογισμού σου ώστε να μην τα χρεώνεσαι, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Συνεπώς θα σου πρότεινα αφού έτσι κι αλλιώς θα τα πληρώσεις, να τα αφήσεις ανοικτά, ώστε να κερδίσεις ό,τι θερμότητα έχουν να σου προσφέρουν.

Εγκυκλοπεδικά: Στην ωρομέτρηση υπολογίζεται κατά τη κατασκευή της πολυκατοικίας ένας συντελεστής για κάθε διαμέρισμα. Αυτός αντιστοιχεί στο πόσο "καίει" το διαμέρισμα για κάθε ώρα που δέχεται θέρμανση. Αν εσύ αφαιρέσεις ή προσθέσεις σώματα, τότε χρεώνεσαι λάθος, καθώς αυτή η αλλαγή "εγκατεστημένης ισχύος" δεν μπορεί να υπολογιστεί από το σύστημα.

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.057 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ