Πράσινες Λύσεις - Φιλικές στο Περιβάλλον

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #82553 από cat
Μέσα στην απόλυτη μιζέρια των ημερών μας, προσπαθώ να ξεφύγω διαβάζοντας. Όταν λέμε διαβάζοντας, διαβάζω οτιδήποτε, όχι μόνο για να ξεφύγω αλλά και να κάνω τη ζωή μου καλύτερη. Γιατί ως αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν χρωστάω τη ζωή μου πουθενά. Χρήματα μπορεί να χρωστάμε όλοι μας, αλλά τη ζωή μας σε κανένα κερατά…………..(συγνώμη για τη φράση). Έτσι λοιπόν έπεσα ψάχνοντας σε μια πράσινη λίστα (όχι του Πασόκ για να μη παρεξηγηθώ). Μια λίστα δηλαδή που περιλαμβάνει για τον καθένα μας προτεραιότητες και λύσεις φιλικές για το περιβάλλον και τη ζωή μας. Λύσεις εφικτές που μπορούμε να υιοθετήσουμε στη ζωή μας. Παραθέτω μερικές και ανυπομονώ και για δικές σας προτάσεις.

-φυτεύω παντού και όπου μπορώ. Έχω κήπο τον φυτεύω, τον γεμίζω λουλούδια, δένδρα, θάμνους, λαχανικά. Εκτός από την ομορφιά του πρασίνου, την γυμναστική κατά το ξεχορτάριασμα, τα φρέσκα και βιολογικά δικά μου λαχανικά, έχω και φυσική σκίαση στο σπίτι. Δεν έχω κήπο, έχω βεράντα, την γεμίζω γλάστρες. Δεν έχω βεράντα, γεμίζω το σπίτι μου γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου. Και για πιο τολμηρούς και εναπομείναντες φραγκάτους κάνω πράσινα δώματα- roof gardens δηλαδή. Οι Νορβηγοί κάτι ήξεραν πριν πολλά χρόνια και έφτιαχναν τις στέγες τους με πράσινο……

-ηλιακοί συλλέκτες στη στέγη, ηλιακοί θερμοσίφωνες δηλαδή, για να έχουμε και ζεστό νεράκι σε μια χώρα που ο ήλιος δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη ή και φωτοβολταΪκά (αν και ακόμη και η ΔΕΗ είναι αντίπαλος μας)

-λάμπες LED, κάποια στιγμή που θα πάει θα πέσουν οι τιμές……………..

-ανακύκλωση. Θέλει λίγο κόπο, αλλά τελικά γίνεται συνήθεια (γκρινιάζει λίγο η γιαγιά, όποτε έρχεται στο σπίτι, αμάν βρε παιδί μου άλλος κάδος για τα ανακυκλώσιμα, άλλος για τα απλά σκουπίδια και άλλος για το κομπόστ). Ναι, ήμαστε από τους τυχερούς γιατί έχουμε στο σπίτι κάδο κομποστοποίσης (να είναι καλά ο δήμος μας).

-επαναχρησιμοποίηση, όχι απλά ανακύκλωση. Αυτό βέβαια είναι για πολύ προχωρημένους, αλλά που θα πάει θα εξελιχθούμε και εμείς κάποια στιγμή. Στο σπίτι μας δεν τολμάμε να πετάξουμε κάτι, γιατί έχουμε τον γιο μας (4,5 χρονών) που όλα τα άχρηστα υλικά δεν θέλει να τα πετάξουμε αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε σε κατασκευές! (ευτυχώς αυτή η γενιά είμαι σίγουρη θα γίνει καλύτερη από την δική μας)

-σκίαστρα στα παράθυρα. Προχθές βλέπαμε ένα ντοκιμαντέρ για την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και παρατηρήσαμε πολυκατοικίες στην Αθήνα με παντζούρια –που γίνονται κινητά σκίαστρα. Μία έξυπνη ιδέα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχω δει πουθενά.

-φυσικός αερισμός, δηλαδή τις ζεστές μέρες αερίζουμε το σπίτι, ανοίγουμε τα παράθυρα κοινώς μόνο την νύχτα και όχι την ημέρα

-περπατάω. Όχι μόνο γιατί η βενζίνη έχει πάει στα ύψη, αλλά και για να ξεμουδιάσουμε λίγο βρε αδελφέ, να κάψουμε και καμία θερμίδα που με τόσο κόπο βάλαμε.

-Ποδήλατο. Αν εμένα στο κέντρο της πόλης δεν θα είχα αυτοκίνητο. Λόγοι άπειροι πλέον για να αποτάξουμε το αυτοκίνητο. Η βενζίνη, τα ασφάλιστρα, τα σήματα, κανένα ατυχηματάκι, κάποιος καινούργιος φόρος που από το πουθενά θα έρθει πάλι. Οι αθεόφοβοι μόνο τα πτυχία και τους τάφους δεν έχουν φορολογήσει ακόμη……..Θα νοίκιαζα λοιπόν το καλοκαίρι για τις διακοπές μου αν πάω διακοπές και πάλι οικονομία θα έκανα. Ποδήλατο και πάλι ποδήλατο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": asfet, DOOM_NX

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #82566 από Gdevil
Κόψε το ασσανσέρ
σκέφτηκα μία μέρα. Και έκτοτε κάνω 2-3 φορές τη μέρα τζάμπα γυμναστική.
Και όποιος θέλει ας κάνει το εξής. Μπορεί να παρακολουθήσει το κοινόχρηστο ρολόι όταν ανάβουν πχ τα φώτα της οικοδομής. (και συγκριτικά και το ρολόι της κατοικίας του για να έχει και ένα μέτρο σύγκρισης) Τώρα πάνε στείλε το ασανσέρ να ανέβει πχ στον 5ο. Δές τώρα πως γυρίζει το κοινόχρηστο. Σαν τρελό γυρνάει.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #83027 από cat
Ρούχα.
Ανοίγω τις ντουλάπες.Τι μου χρειάζονται αλήθεια ρούχα που δεν τα έχω φορέσει εδώ και δεκαετίες? Κάποιος εκεί έξω ίσως τα χρειάζεται περισσότερο από μένα, αντί να τα πετάξω και να γεμίζω σκουπίδια.

Παιχνίδια
Αντί να τα πετάω ή να μαζεύονται στοίβες στα παιδικά δωμάτια και να βρίζω κάθε φορά που σκοντάφτω πάνω σε αυτά, τα χαρίζω σε παιδιά που πραγματικά δεν έχουν.

Η φιλανθρωπία όλους μας, μιας πιάνει τα Χριστούγεννα και μετά κατά κάποιο περίεργο τρόπο εξαφανίζεται δια μαγείας. Απλά θέλει λίγο χρόνο και τρόπο. Επαναχρησιμοποίηση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ