Τοποθέτηση πόρτας σε κλασσικό τζάκι

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69012 από vaslag7
Καλημερα,ειμαι νεο μελος και οπως πολλοι σκεφτομαι τροπους να εκμεταλευθω περισσοτερο το τζακι μου.Φετος εφτιαξα ενα αεροθερμο και τοποθετησα στην εστια και μπορω να πω οτι απο τη μεχρι τωρα λειτουργια του ειμαι ευχαριστημενος.εχω αρχισει με μελεταω την επομενη κινηση μου που ειναι να κλεισω το τζακι απο μπροστα με πορτα,αυξηση των σωληνων μεσα στην εστια και πιο πολλες εξοδους,καθε συμβουλη σας θα ηταν ευπροσδεκτη
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69026 από dimlyk
καλως ηρθες και μπραβο γιατι ψαχνεσαι :)
φανταζομαι αυτο που ψαχνεις ειναι να μειωσεις την καταναλωση σε ξυλο
προσεξε μονο να παιρνει αερα για την καυση :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69031 από vaslag7
Ευχαριστω για την υποδοχη,υπαρχει στην πλατη δεξια φ50 σωληνα που φερνει αερα απο το μπαλκονι αλλα εχω σκοπο να κανω και ρυθμιζομενο πορακι αερισμου εσωτερικα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69034 από dimlyk
σε ανοιχτο τζακι φερνεις και αερα απ εξω και θες και οικονομια ? :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69036 από vaslag7
ο τζακας τοποθετησε τη σωληνα αλλα ξεχασα να πω οτι ειναι ρυθμιζομενο και αυτο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #69038 από Gdevil
Ας πούμε ότι θέλεις να παιδευτείς. Ζέστη θα πάρεις και πολλή και αποδοτικά (σχετικά), αλλά θα παιδευτείς...
:ohmy:
Οπότε μιας και ζητάς συμβουλές...

α) αν σκοπεύεις να το κλείσεις με πόρτα μπροστά τότε κάνε χρήση του πλαινού για τις εισόδους αέρα που θα σου γράψω.

β) επεκτείνεις την υπάρχουσα είσοδο αέρα ώστε το σπιράλ να μείνει έξω από το τζάκι.
Ακόμα καλύτερα αλλάζεις και το κομάτι της τετράγωνης σωλήνα που έχεις και με φαίνεται σχετικά μικρού εμβαδού διατομής. Αν θέλεις να δουλέψει ένα μοτέρ 400 κυβικά τότε θες η διατομή του κολεκτέρ σου να είναι όσο και η έξοδος του μοτέρ σου. Φ120 σωλήνα έχει εμβαδό δλδ 3,14 x6x6 = 113 τετρ. εκατοστά. Αρα αν πας σε τετράγωνη σωλήνα για το κομάτι της σωλήνας που είναι το κολεκτέρ θες τουλάχιστον 10x12 (από ότι βλέπω εσένα είναι 5χ5?

γ) επεκτείνεις τις υπάρχουσες σωλήνες που έχεις ώστε να πάνε και πάνω από τα ξύλα (και όχι σε κολλεκτέρ με δύο εξόδους). Στην κατασκευή που θα κάνεις για την πόρτα στο πάνω μέρος θα έχεις ένα σταθερό κομάτι από το οποίο θα βγαίνουν οι σωλήνες με τον ζεστό αέρα.

δ) από το πλάι φέρνεις είσοδο αέρα για την καύση. φ50 είναι αρκετό. Φροντίζεις να έχεις κάποιο μηχανισμό ώστε να τον κλείνεις όσο θες. ΤΟν οδηγείς στην βάση της εστίας σου. Εκεί κάνεις μία διάτρητη ορθωγόνια σιδηροκατασκευή που να πιάνει τόση επιφάνει όσα είναι η επιφάνεια στην οποία βάζεις ξύλα.
Ο αέρας θα έρχεται από έξω από το σπίτι.

ε) από το πλάι φέρνεις είσοδο αέρα για δευτερογενή καύση. φ50 θα σου φτάσει. Πάλι με κάποιο μηχανισμό ώστε να το κλείνεις ή να το ανοίγεις όσο θες. Κάνεις παρόμοιο σύστημα σωληνώσεων με αυτό που έχεις (και θα το επεκτείνεις όπως σου έγραψα στο α)) αλλά με 3 μικρότερης διάστασης σωλήνες. 3/4 τησ ίντσας είναι καλά. Αυτές τις οδηγείς από το πλάι στο πίσω μέρος της εστία και πάλι στο πλάι και μετά γυρνάνε και καταλήγουν πάνω από αυτές που θα φτιάξεις για τον ζεστό αέρα και κάθετα σε αυτές. γύρω στα 3-5 εκατοστά πιο πάνω από τις σωλήνες ζεστού αέρα είναι καλά. Αυτές οι σωλήνες θα είναι ταπωμένες μπροστά και θα έχουν από καμιά 15αριά τρύπες που θα κοιτάνε προς τον χώρο καύσης. Οι τρύπες αυτές θα είναι με τρυπάνι 6άρι ή 8άρι ή 10άρι ανάλογα με το πόσες θα κάνεις. Ο αέρας θα έρχεται από έξω από το σπίτι.

στ) πάνω από τις σωλήνες που σου γράφω στο ε) βάζεις κόφτρα. Κομάτι σίδερο που ο σκοπός του είναι να μην αφήσει τα καυσαέρια να φύγουν ίσια επάνω αλλά να καούν από τις σωλήνες που σου γράφω στο ε). Αφήνεις κενό (πίσω ή στα πλάγια ή εμπρός) εμβαδού όσο και το εμβαδό της καμινάδας σου. Ίσως και 20% παραπάνω.

ζ) Αν θες αεροκουρτίνα για να μη σου λερώνει το τζάμι της πόρτας σου τότε πάνω από την πόρτα στο σταθερό κομάτι που σου έγραψα ότι θα βγαίνουν οι σωλήνες του ζεστού αέρα δημιουργείς τρύπες εσωτερικά οι οποίες θα βάζουν αέρα από τον χώρο που θα ζεσταίνεις προς τον χώρο καύσης. Οι τρύπες αυτές εσωτερικά θα κοιτάνε προς τα κάτω. δλδ κρύος αέρας θα μπαίνει στον χώρο καύσης με φορά προς τα κάτω ώστε να μη πιάνει μουτζούρα το τζάμι από τα καπναέρια. Το σταθερό κομάτι της σωλήνας θα έχει είσοδο αέρα στα πλάγιά του (φυσικά ελεγχόμενο)

η) Απαραίτητα πρέπει να μπορείς να ρυθμίζεις το κλαπέ της καμινάδας. Αν έχεις αλυσίδα τότε την επεκτείνες με λεπτό συρματόσκινο το οποίο με ραουλάκι το κάνεις να βγαίνει προς τα έξω (πάλι από τα πλάγια) ώστε να μπορείς να το ρυθμίζεις χωρίς να ανοίγεις την πόρτα σου.

θ) Τελος αλλά και πιο σηματικό από όλα. Μιας και θα έχεις ρυθμιζόμενες εισόδους για εξωτερικό αέρα προς τον χώρο καύσης τότε η κατασκευή που θα κάνεις στο πλάι και η πόρτα πρέπει να σφραγίζουν πάρα μα πάρα πολύ καλά.

Αυτάααααα
:cheer:


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.172 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ