Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου: ξυλολέβητας, ηλιακή ή άλλο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #37142 από niknik
@dimlyk
Αφού το μόνο πλεονέκτημα που απομένει στο fcu είναι η γρήγορη θέρμανση του αέρα, απορρίπτεται. Απλά, είχα διαβάσει σε άλλο θέμα σε αυτό το forum ότι για να εκμεταλλευτείς την ηλιακή ενέργεια για θέρμανση πρέπει να δώσεις τα νερά είτε σε ενδοδαπέδια είτε σε fcu λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
Εννοείται ότι στη μόνωση θα γίνει το καλύτερο. Έχω καταλήξει σε αεριζόμενη θερμοπρόσοψη με πετροβάμβακα λόγω υγρασίας και πλαστικά κουφώματα.

@asfet
Με το λέβητα πέλλετ ξεκίνησα αλλά πήγα στον ξυλολέβητα για διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι την ποιότητα ξύλων την ελέγχεις πολύ εύκολα ενώ των πέλλετ όχι. Έχω ακούσει ότι υπάρχουν κατασκευαστές που ρίχνουν άμμο μέσα για να πιάνουν βάρος. Ο δεύτερος είναι ότι το ξύλο είναι πρωτογενής μορφή και έχει χαμηλότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Άλλος είναι ότι το πέλλετ είναι πιο επικίνδυνο. Πιστεύω,δε, ότι η τιμή στα πέλλετ θα ανεβαίνει συνεχώς

niknikΣΤΟautomΤΕΛΕΙΑteitheΤΕΛΕΙΑgr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #37149 από Grecu_

niknik έγραψε: για να εκμεταλλευτείς την ηλιακή ενέργεια για θέρμανση πρέπει να δώσεις τα νερά είτε σε ενδοδαπέδια είτε σε fcu λόγω χαμηλών θερμοκρασιών..


Αυτο ισχυει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ