Μελέτη θερμικών απωλειών κτηρίου (παράδειγμα)

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #33810 από kakos
Κύριοι αγοραστές μελλοντικοί και μη. Λόγο του ότι έχει ερωτηθεί πολλές φορές και από πολλούς πόσες θερμίδες ή KW πρέπει να είναι ο λέβητας που θα αγοράσει, η απάντηση από όλους όσους την έχουν ψάξει είναι μία και μοναδική. ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα σας δώσει την ακριβή ανάγκη του κτηρίου σας για τις θερμικές απώλειες ώστε να καταλήξετε στην καλύτερη πιθανή αγορά λέβητα με τις σωστές θερμίδες - KW.
Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή του δικού μου κτηρίου ώστε να πάρετε μια γεύση πώς και με ποια κριτήρια γίνετε η συγκεκριμένη μελέτη. Τα αρχεία που σε λίγο θα ανεβάσει ο jnet είναι χωρισμένα σε 2 ενότητες (αποτελούν την ίδια μελέτη) στην 1η η συνολική εικόνα-περιγραφή των αναγκών του κτηρίου και στην 2η μια ανάλυση ενός μόνο ορόφου απο τους τρεις. Στην σελίδα 6 του πρώτου αρχείου και εφόσον αθροίσεις τις απώλειες όλων των ορόφων καταλήγεις στο συμπέρασμα των θερμικών απωλειών του κτηρίου σου. Να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό ότι οι ανάγκες αυτές είναι ένα σενάριο πολύ ακραίο όπου όλο το κτήριο ζητά ζέστη - ΖΝΧ + 20% επιπλέον προσαύξηση σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης ενώ έξω έχει θερμοκρασίες -8 Κελσίου.
Αυτά ελπίζω να ξεκαθαρίσω το θολό - άκυρο τοπίο που υπάρχει σχετικέ με το πόσα καλοριφέρ έχεις και πόσα λίτρα νερά έχουν κλπ τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις θερμίδες που χρειάζεται να έχει ο καυστήρας σας για να λειτουργεί σωστά στο κτήριο. :cheer:



Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: meleti0001.PDF
Μέγεθος αρχείου:411 KB


Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: meletianalysh.PDF
Μέγεθος αρχείου:385 KB

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by kakos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ