Ηλιακός θερμοσίφωνας ως δοχείο αδράνειας - είναι εφικτό;

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3000 από mastoras
Πάει καιρός που ψαχνόμουν με τα δοχεία αδράνειας, που ελάχιστοι γνωρίζουν την χρησιμότητα τους.



Όταν όμως είδα τελικά το πόσο κοστίζει μια τέτοια μεταλλική δεξαμενή, άφησα την σκέψη μου να τριγυρνάει σε υποκατάστατα, θερμοσίφωνες-μποιλερ-ιδιοκατασκευές κτλ.

Πρόσφατα διάβασα εδώ στο φόρουμ, ότι σε μια εγκατάσταση ξυλολέβητα, ο ηλιακός θερμοσύφωνας των 200L χρησιμεύει και για δοχείο αδράνειας.

Είναι αυτό εφικτό ? :huh:
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by mastoras.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3096 από jnet
Μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα με τον ανθρωπο που μου πέρασε τον ηλιακό ο οποίος εχει πολύ πείρα πάνω σε τετοια θέματα. Ο Ηλιακός θα μπορούσε οντως να γίνει περνόντας μια επιπλέον σερπαντίνα για τα νερά από τον λέβητα πετρελαίου και ετσι θα αφηνες και την χρήση του ηλιακού.

Μάλλον ομως από την στιγμή που θέλεις να χρησιμοποιείς και τα ζεστά νερά από τον ηλιακό για θέρμανση να παραγγείλεις ενα αλλο δοχείο αδράνειας το οποίο να εχει σχεδιαστεί σωστά για ολα αυτά. Και από οτι μου είπε ο άνθρωπος μπορεί να το φτιάξουν εδώ στην ελλάδα και με σχετικά λίγα λεφτά.

Εγω θα επιχειρήσω να κάνω το συγκεκριμένο αλλά σε 2η φάση μετά το πέρασμα του λέβητα και αφού δω πρώτα καταναλώσεις για να μπορέσω να συγκρίνω και το πόσο οικονομία θα επιτύχω.

περισσότερα υπάρχουν και στο παρακάτω θέμα
www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...18&id=1858&Itemid=53

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3099 από Τάκης
Δοχείο αδρανείας μικρότερο των 500 λίτρων είναι ανέκδοτο. Και 500 λίτρα θεωρείται ανεπαρκέστατο. Υπάρχουν σε άλλες χώρες κάποιοι κανονισμοί που καθορίζουν των χωρητικότητα ανάλογα με τα kw του λέβητα. Γενικά γνωρίζω ότι ισχύει για κάθε 1kw του (ξυλο)λέβητα 35 λίτρα στο δοχείο αδρανείας. Στη Γερμανία είχαμε διαβάσει στο άλλο φόρουμ ότι η αναλογία είναι 1 προς 50. Σε κάθε περίπτωση για να παίζει το ρόλο του πρέπει νάχει χωρητικότητα πάνω από 500 λίτρα.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.056 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ