Υδραυλικά εξισορροπημένο σύστημα θέρμανσης

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19956 από aithio
Αν κατέβεις Αθήνα να με παρεις τηλεφωνο. Εχω την αίσθηση ότι και εγω εχω πολλά να μάθω απο σένα.
Βλέπω εναν φίλο με όνομα ακαψαλι και μου έκανε εντύπωση. Αυτή την στοημή είμαι σε ενα βαράκι στο Καψαλι Κυθήρων και γράφων απο το τηλέφωνο. B)

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20029 από asfet
Αρχικά, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως μπορούν οι ενεργειακοί επιθεωρητές να το συμπεριλάβουν στις επιθεωρήσεις τους σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις ώστε να κάνουν προτάσεις πάνω σε ένα θέμα που αφορά πλήρη μηχανολογική υδραυλική επίλυση του δικτύου.


...αυτός είναι και ο λόγος της ερώτησης μου
Στην ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, η εξισορρόπηση είναι ένα μόνο από τα πολλά στοιχεία που συγκεντρώνονται για τον προσδιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης. Η υποχρέωση μας είναι να διαπιστώσουμε την ύπαρξή ή την απουσία του για να επιλεχθεί αντίστοιχος συντελεστής.
Ίσως στην επιθεώρηση λεβήτων στο μέλλον, που θα αφορά εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας εκτός κατοικίας, και στις οποίες ο μηνιαίος έλεγχος μηχανολόγου είναι επιβεβλημένος, τα πράγματα να είναι πιο απλά στο "πώς θα πείσεις τον πελάτη".
Γνωρίζω την αγορά και πως είναι ήδη δύσκολο να πείσεις έναν ιδιώτη για να βάλει έναν καλύτερης ποιότητας διακόπτη στα σώματα του (πόσο μάλλον για έναν θερμοστατικό διακόπτη), άρα δικαίως να θεωρείτε ανέκδοτο να του προτείνετε εξισορρόπηση.

Kαι τέλος… Ποιος ενεργειακός επιθεωρητής θα έχει την κατάρτιση, τα όργανα και τον χρόνο (σε σχέση με τις απολαβές μίας επιθεώρησης) για να διαγνώσει και να επιτηρήσει αν τα δίκτυα είναι εξισορροπημένα;

Αυτό είναι ένα θέμα...... γι' αυτό ρώτησα αν είναι εύκολα εμφανές από τις βαλβίδες των σωμάτων.

Θεωρώ ότι οι ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στην εξισορρόπηση. Υπάρχουν θέματα στα λεβητοστάσια που αφορούν την ασφάλεια, τον αυτοματισμό που πρέπει πρωτίστως να λυθούν ώστε σιγά σιγά όλοι οι εμπλεκόμενοι να αποκτήσουμε την γνώση και την εμπειρία για να φτάσουμε και στην σύνθετη εξισορρόπηση.

Σωστό αυτό, αλλά οι επιθεωρήσεις είναι πλέον γεγονός, και οι επιθεωρητές πρέπει γρήγορα να μάθουν κολύμπι ;)

Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη και φυσικά ακόμη πιο πολύτιμη οι απόψεις εγκαταστατών.
Έχοντας μια γενική εικόνα για το τι είναι εξισορρόπηση, θα το μελετήσω...

sugarboy,

Καλή μου asfet, για να φτάσει εκείνη η ώρα όπου το ενεργειακό πιστοποιητικό θα αποτελεί "πλεονέκτημα" θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν άλλα κακώς κείμενα που επικρατούν στα κτήρια (βλέπε παραβάσεις δόμησης, τύπος χρήσης κλπ κλπ)

Πως ενα κτήριο που είναι 20μ2 μεγαλύτερο απο οτι ειναι στα σχέδια, παίρνει ενεργειακό πιστοποιητικό?
Και οταν ο ενεργειακός επιθεωρητής είναι φίλος, τότε για ποιά μελέτη μιλάς?
Απλά, αδειες δεν βγαίνουν, κανένας δεν χτίζει τι θα κάνουν οι Πολ. ΜΗχ???

Ο ΓΟΚ συνέχεια αλλάζει αλλά και το φακελάκι στην πολεοδομία πάει σύννεφο..... μηχανικός όντας.

Με συγχωρείς, αλλά όσο δίκιο και να έχεις (γιατί έχεις κάποιο δίκιο), επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου.
Δεν είναι δουλειά του επιθεωρητή να ελέγξει τη νομιμότητα της κατασκευής.
Δεν θέλω να μπω στη λογική αυτών που παραποιούν στοιχεία λόγω "φιλίας". Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που "φίλοι" εξυπηρετούν "φίλους" και δεν αφορά μόνο τις ενεργειακές επιθεωρήσεις....
Ούτε θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο για να έχουν δουλειά οι μηχανικοί γιατί
πρώτον, αποτελεί κοινοτική οδηγία, και τα ενεργειακά πιστοποιητικά αποτελούν συνοδευτικό κάθε κατοικίας στο εξωτερικό εδώ και μερικά χρόνια. Μια αναζήτηση κατοικίας μέσω ίντερνετ από μεσιτικά γραφεία στο εξωτερικό θα σε πείσει.
Δεύτερον, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν συνάδελφο να συντηρείται από ενεργειακές επιθεωρήσεις. Μετρημένες στα δάχτυλα είναι.
Όσο για το φακελάκι... ναι. Όσο προσπαθούμε να βγάλουμε από τη μύγα ξύγκι κατ' απαίτηση των εργοδοτών ή για να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι μηχανικοί από κάποιους άλλους και βγάζουμε περισσότερα μέτρα, τόσο αυτό το φακελάκι θα ζει και θα βασιλεύει. Πρέπει κάποια στιγμή να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά.
Να το πω διαφορετικά? Δεν γίνεται να παραπονιέμαι για τις βρώμικες παραλίες και τους βρώμικους δρόμους όταν εγώ πετώ και δεν μαζεύω τα σκουπίδια μου, με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν γύρω μου σκουπίδια που έχουν πετάξει άλλοι. Ας μαζεύω εγώ τα δικά μου, και ίσως αύριο περπατώ σε καθαρούς δρόμους. Διαφορετικά οι δρόμοι δεν θα καθαρίσουν ποτέ.
Ρομαντική? ίσως!

Άννα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sugarboy

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20611 από mastoras
Χρήστο επικοινώνησε μαζί μου σε παρακαλώ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ