Θερμομόνωση

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32335 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Απ: Θερμομόνωση

filosofos έγραψε: χαχα λες φιλε ερημιτη?οντως χαθηκε και ημουν περιεργος να δω αυτο το τοσο φθηνο και καλο υλικο!εσυ τι εκανες με τον μαστορα τον πηρεσ τηλ τελικα?θα βαλεις μονωση?


Εχω δυο τοιχους απο 40 και 60 τμ οποτε με 30 ευρω το μετρο με υλίκα να βρω παμε στα 3000.Δεν υπαρχει σαλιο.Ας αλλαξω το λεβητα φιλε και μετα.Μου τα φαγανε οι ημιυπαιθριοι φιλε φιλοσοφε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32415 από tazakos
Απαντήθηκε από tazakos στο θέμα Απ: Θερμομόνωση
δεν χάθηκα, απλά έχω σκιστεί στην δουλειά...11 ώρες στην επίσημη κ όλο το υπόλοιπο στο μπαλκόνι. Τα θερμοθόραχ τα παρέλαβα, η τιμή ήταν μεγαλύτερη λόγω ότι παραγγείλαν κωδικό με υαλόπλεγμα-κονίαμα και από τις 2 πλευρές ενώ παραγγείλαμε απλό με την εξωτερική πλευρά μόνο προ-κονιο-υαλοπλεγμένη.

Τώρα σχετικά με το υλικό...πλάκες 1,25χ0,60 5ρα εξηλασμένη, με πολύ καλά κολημμένο υαλόπλεγμα με κονίαμα επάνω...χρώμα σκούρο γκρι, κομμένες απόλυτα ώστε να εφάπτονται χωρίς κενά ανάμεσά τους.
Δυσκολία αντιμετώπισα λίγο στο αλφάδιασμα λόγω απειρίας κ λόγω κοίλων τοίχων του παλιού 82' σπιτιού.
Εχω βγάλει φωτογραφίες κ θα σας ανεβάσω να δείτε..σε καμιά περίπτωση δεν είμαι απογοητευμένος όπως λέει ο φίλος πιο πάνω...Εδωσα 600 ευρώ για 45 μέτρα προ-οπλισμένη εξηλασμένη + αφρό κόλλα 7 σωληνάρια ct84 + βίσματα αγκύρωσης κ το μόνο που θα χρειάζομαι για να το πω 100% οκ είναι ένα σοβάτισμα αν θέλω να εκαφανιστούν οι γραμμές στις ενώσεις. Τον τοίχο δεν τον βλέπει κανείς από έξω για να βιαστώ για αυτό..ούτε καν οι απέναντι με τις τέντες πάντα κατεβασμένες 18 μέτρα γύρω γύρω. Μόνωση απέκτησα, μόλις μπορέσω το ομορφαίνω κιόλας.

Σχετικά με το αν κινδυνεύει να φύγει ο οπλισμός που έλεγε σε προηγούμενη σελίδα ο αστερίς, όποιος πιάσει το υλικό θα καταλάβει ότι απλά δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο...κ να θέλω να το βγάλω από πάνω από την πολυστερίνη δεν θα βρω τρόπο,είναι τρομερά κολημένο, πόσο μάλλον να ξεκολήσει απλά με τον καιρό.

Θα βάλω φωτό αρκετές λίγη υπομονή τραβηξα με το κινητό κ δεν στέλνει το κωλομπλουτούθ,μια ώρα το παλεύω.Θα προσπαθήσω το πρωί από την δουλειά.
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by tazakos. Αιτία: ορθογραφία

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32439 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Απ: Θερμομόνωση
Μακαρι να σου βγει αριστη αυτή η λύση και γιατί όχι να την ακολουθησουμε και εμεις. Μια παρατήρηση σχετικά με το υαλόνημα που έλεγε ο Αστερης:

Asteris έγραψε: Δεν μιλάω για θερμογέφυρες, μιλάω για συνοχή των υλικών και συγκεκριμένα του υαλονήματος και του σοβά. Υποτίθεται το υαλόνημα τοποθετείται με αλληλοκάλυψη τουλάχιστον 10 εκατοστών, ώστε να έχει στιβαρή βάση ο σοβάς από πάνω και να μην ρηγματώνεται εύκολα......


Δεν λεει οτι υπάρχει κίνδυνος να φύγει ο οπλισμός. Λεει πως το υαλόνημα βοηθά ώστε να κάνει μια ενιαία στρώση ωστε να παει να κατσει ο σοβάς από επάνω. Αν το υαλόνημα ειναι κομμάτια κομμάτια δεν θα υπάρχει ενιαία επιφάνεια. Δεν ξερω αν εγινε κατανοητό :dry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32447 από Τάκης
Απαντήθηκε από Τάκης στο θέμα Απ: Θερμομόνωση
Από το 1975 μέχρι πρόσφατα χιλιάδες σπίτια έβαζαν διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ) αλλά και Ηρακλίτ ή και άλλα μονωτικά στις οροφές κυρίως και τα σοβάτιζαν χωρίς οπλισμούς, υαλονήματα κτό χωρίς να εμφανίσουν απολύτως κανένα πρόβλημα στις επόμενες 10ετίες παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις που δεν υπήρχε σταθερό υπόστρωμα (πχ καλαμωτές οροφών) και υπήρχε έντονη και διαρκής αρνητική (από μέσα προς τα έξω) υγρασία. Προφανώς και οι οπλισμοί βελτιώνουν τη κατασκευή αλλά δεν χρειάζεται να φέρνουμε τη καταστροφή για το αν είναι συνεχείς ή όχι. Συνεχείς πρέπει νάναι αν αυτό δεν ανεβάζει το κόστος σημαντικά. Αν κάνει ο φίλος tazakos μια στρώση σοβά για να καλύψει τους αρμούς που δημιουργούν οι πλάκες μια χαρά θα είναι.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32450 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Απ: Θερμομόνωση
Βάζαν την μόνωση ακριβώς κάτω από τον σοβά, όπως συμβαίνει τώρα στις θερμοπροσόψεις? Μάλλον όχι. Στρώναν πρώτα γκρό-μπετόν. Οπότε δεν είχε τέτοιες διαφορές σε συστολές-διαστολές ανά υλικό, όπως θα έχει τώρα ο τοίχος. Το να μην πιάνει το υαλόνημα ενιαία, σε όλα τα κομμάτια της μόνωσης, αλλά μόνο πάνω σε κάθε πλάκα, είναι συμβιβασμός, πως να το κάνουμε. Αλλιώς να μην βάλουμε και καθόλου υαλόνημα, λείπει που λείπει από τις ακμές, ε, ας μην έχει πουθενά, όπως στον παραδοσιακό σοβά...

Για κάνα ισόγειο κτίσμα, που αν σκάσει ο σοβάς τον ξαναπερνάς τοπικά, δεν λέω και εγώ μπορεί να το έκανα. Για να το βάλω όμως στον τοίχο μου που είναι 9 μέτρα ψηλός και να έχω το άγχος ότι θα θέλει ξανά σκαλωσιές για να ανέβω εκεί πάνω να επιδιορθώσω, ούτε για αστείο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #32453 από filosofos
Απαντήθηκε από filosofos στο θέμα Απ: Θερμομόνωση
Ο asteris εχει απολυτο δικιο.καμια σχεση η τεχνικη τοτε με τωρα.οσο αναφορα το thermothorax περα απο την απατη της τιμης η λειτουργια του ειναι αμφιλεγομενη ως προς την σωστη δομη κατα την γνωμη μου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.186 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ