Εναλλάκτης θερμότητας σε εξαερισμό σπιτιού

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1722 από jnet
Είναι η δευτερη φορά που το ακούω αλλά τωρα το είδα και σε βιντεο.

Είναι στο δεύτερο μισό του παρακάτω βιντεο το οποίο μιλάει για ενα παθητικό σπίτι.

www.skai.gr/player/tv/?mmid=221963

Καπου ακουσα μια τιμή γυρο στα 1000€ για κάτι τετοιο. Βεβαια η τιμή μαλλον ηταν μονο για κάποιον εναλλάκτη και οχι για ολο το συστημα εξαερισμού.

Παντως είναι αρκετα ενδιαφερον ιδιατερα για σπίτια αρκετα μονομένα στα οποία παρατηρούνται υγοποιήσεις υδρατμών στα κρύα σημεία του σπιτιού(γωνίες κλπ). Ενα τετοιο είναι και το δικό μου οπου μετα τις υγροποιησεις ερχετει και η μούχλα. Υπόψη δεν εχω τρυπα ουτε στο απορροφητηρα(φιλτρο ενεργου ανθρακα).

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #36807 από Grecu_
Ωραιο θεμα!

Ο γαιδαρος που δειχνει στο συγκεκριμενο εργο μου φανηκε για 1000-2000 κυβικα, με φυγοκεντρικους ανεμιστηρες, οχι ακριβως οικιακου επιπεδου.
Αυτοι ειναι οι κλασσικοι commercial εναλλακτες (ειτε μεταλλικο στοιχειο με φυγοκεντρικους ανεμιστηρες, ειτε στοιχειο χαρτιου με radial ανεμοστηρα), ομως πλεον κυκλοφορουν και μικρα μηχανηματα, ειδικα κατασκευασμενα για σπιτια και πολλους μικρους αεραγωγους (που να χωρεσει το Φ300-350 απο το video).
Τωρα που μας επιασε (επιτελους) η μανια με τις μονωσεις και τις απωλειες, η ανανεωση του αερα ειναι απαραιτητη. Με τον εναλλακτη μπορει να γινει ανακτηση ενεργειας απο τον απορριπτομενο αερα της ταξεως του 50-70%.
Τα συγχρονα controllers μπορουν να ρυθμιζουν την ποιοτητα του αερα (υπερβολικη υγρασια, μικροσωματιδια, διοξειδιο κ.α.) και να ρυθμιζουν τη λειτουργια του συστηματος.

Και για να μη με δαγκωσει ο Γρηγορης, το χειμωνα φυσικα και χρειαζεται υγρανση του νωπου! :silly:
Συστηματα ελεγχου

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ