Θανατηφόρα τσιμπήματα σφηκών - μελισσών

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #106992 από mastoras
Μια μικρή έρευνα της κοινότητας μας, για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα εάν τελικά είναι σοβαρό το θέμα με τους θανάτους από τσιμπήματα αυτών των εντόμων η όχι.



Μάιος 2013 χάνει την ζωή του από τσίμπημα σφήκας η μέλισσας [δεν μάθαμε] παλιός γνώριμος, και συνάδελφος 45 ετών από την Θεσσαλονίκη.

Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε ακούσει και από ένα τέτοιο θανατηφόρο περιστατικό από τέτοιου είδους τσιμπήματα, και όλοι ξέρουμε ότι αυτό οφείλετε σε μία αλλεργία που έχουν μερικοί άνθρωποι απέναντι στο δηλητήριο της μέλισσας.

Μετά σκεφτόμαστε ότι μέλισσες και σφήκες μας έχουν τσιμπήσει πολλές φορές στην διάρκεια της ζωής μας, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Αυτό ήξερα και εγώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα, που γνωστό πρόσωπο και πάλι γυναίκα 52 ετών, τσιμπήθηκε από μέλισσα, σε εξοχική κατοικία της Δράμας, και κατέληξε στο Νοσοκομείο μια εβδομάδα αργότερα, αφού οι οικογένεια είχε αποφασίσει να "κλείσει" το μηχάνημα που την κρατούσε στην ζωή, γιατί από την μεταφορά της στο Νοσοκομείο ακόμα είχε διαπιστωθεί λόγω εγκεφαλικού οιδήματος ότι ήταν κλινικά νεκρή.

Στην ουσία η άτυχη γνωστή μας γυναίκα, έπεσε λιπόθυμη κάνοντας 5-6 βήματα μετά το φονικό τσίμπημα. Το θέμα που προέκυψε ήταν ότι η άτυχη γυναίκα δεν ήταν αλλεργική στα τσιμπήματα μελισσών και σφηγκών, γιατί και πέρυσι τέτοια εποχή είχε δεχτεί άλλα 2 τσιμπήματα στον ίδιο τόπο στην ίδια περιοχή, χωρίς καμία παρενέργεια.

Ψάχνοντας, ρωτώντας περισσότερα, γιατί ανησύχησα και για εμάς καθώς ζούμε σε ένα αγρόκτημα όπου καθημερινά τριγυρνούν εκατοντάδες σφήκες γύρω μας, μάθαμε ότι τελικά είναι θέμα τύχης να την γλυτώσεις, και όχι κάποιας ιδιαιτερότητας του κάθε οργανισμού σε αλλεργίες κτλ.

ΣΟΚ :ohmy: .......2 θανατηφόρα περιστατικά γνωστών μας, σε διάστημα μερικών μηνών.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #106993 από jnet
Δημήτρη αυτό που γνωρίζω εγώ από την προσωπική μου εμπειρία και οχι απο διάβασμα είναι οτι η αλλεργίες δεν είναι μονιμες σε εναν οργανισμό ουτε γεννιέσαι με ολες, ουτε πεθαίνεις με ολες και σίγουρα πολλές ερχονται και παρέρχονται. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και καποιες μόνιμες.

Να σας πω ομως και εγώ μια περίπτωση ενός γνωστού μου ο οποίος είχε καποιο πρόβλημα νευρολογικής φύσεως (κατι με μουδιάσματε χεριών κλπ) και επειδή είναι και λίγο μεγάλος και οταν το επαθε ηταν αρκετά μικρός στην προσπαθεια να βρεθεί καποια λύση είδαν οτι με λιγο δηλητήριο από τα τσιμπίματα της μελισσας και βοηθούσε να μην εχει τα προβληματα που είχε. Το αποτέλεσμα ήταν πολυ αργότερα να αχοληθεί με την Μελισσοκομία. Ο κυριος Λάκης είναι τώρα 75-80 χρόνων και εχει ακόμη καμμιά 10 αριά μελίσια. Ηταν αυτό που με μυησε και στην τεχνη της Μελισσοκομίας αλλά η αρχική μου αποτυχία με πάγωμα του πρώτου μου μελισσιού με εκανε να τα παρατήσω. Ελπίζω πρός στιγμήν....

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #106999 από Stavrax
Τα υψηλότερα ποσοστά ίασης με θεραπεία placebo είναι σε περιπτώσεις αλεργίας.. Φτάνει στο 50%!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #107008 από stratis 1

mastoras έγραψε: Ψάχνοντας, ρωτώντας περισσότερα, γιατί ανησύχησα και για εμάς καθώς ζούμε σε ένα αγρόκτημα όπου καθημερινά τριγυρνούν εκατοντάδες σφήκες γύρω μας, μάθαμε ότι τελικά είναι θέμα τύχης να την γλυτώσεις, και όχι κάποιας ιδιαιτερότητας του κάθε οργανισμού σε αλλεργίες κτλ.

ΣΟΚ :ohmy: .......2 θανατηφόρα περιστατικά γνωστών μας, σε διάστημα μερικών μηνών.


Ε οχι και ετσι ρε μάστορα !!!
Εγω δεν εχω κανενα γνωστό που να πέθανε απο μέλισσα η εστω απο φίδι.
Κάποιοι εχουν αλλεργία,αλλα ειναι σπάνια η περίπτωση να μην σε προλάβουν.
Αν εχεις στατιστικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν,δεκτά!!!
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by stratis 1.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #107016 από mastoras
Στρατή στατιστικά στοιχεία επίσημα από τον οργανισμό υγείας δεν βρήκα. Δηλαδή πόσοι θάνατοι διαπιστώνονται κάθε χρόνο από τσιμπήματα, μελισσών και φιδιών. Θα έπρεπε όμως να υπάρχουν.

Έχοντας 2 περιπτώσεις θανάτων γνωστών μου σε διάστημα μερικών μηνών, άνοιξα αυτό το θέμα, να δούμε μήπως έχει πέσει στην αντίληψη κανενός τέτοιου είδους περιστατικό.

Και καρχαρίες ήξερα ότι δεν ζυγώνουν στις παραλίες μας, αλλά με την διάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, κυρίως μέσω facebook.....μελάνιασα όταν είδα ότι κυκλοφορούν μεγάλα, και όχι απλά σκυλόψαρα, αλλά αληθινοί καρχαρίες. Παραλία πόρτο γερμενό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #107017 από mastoras

jnet έγραψε: Δημήτρη αυτό που γνωρίζω εγώ από την προσωπική μου εμπειρία και οχι απο διάβασμα είναι οτι η αλλεργίες δεν είναι μονιμες σε εναν οργανισμό ουτε γεννιέσαι με ολες, ουτε πεθαίνεις με ολες και σίγουρα πολλές ερχονται και παρέρχονται. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και καποιες μόνιμες.


Αυτό το έμαθα αυτές τις ημέρες από διάβασμα, ήταν κάτι που δεν ήξερα, και πραγματικά με ανησύχησε πολύ.

Αρα καλά είπα είναι μην σου τύχει. :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.074 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ