Παραγωγή και κατανάλωση βιοκαυσίμων για ιδία χρήση

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15160 από Κασέκας
Ως νέο μέλος του site και του forum θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς της κοινότητας για τη φιλοξενία και συνάμα να αποστείλω θερμούς χαιρετισμούς σε όλα τα μέλη.

Αν και έχει αναφερθεί από άλλο χρήστη, θα ήθέλα να ξανά θίξω την ερώτηση κατά πόσο επιτρέπεται η παραγωγή και η κατανάλωση βίο-καυσίμων για ιδία χρήση στην Ελλάδα και με ποιες διατάξεις ρυθμίζεται.

Διαβάζοντας τον Ν 3054/2002 και τις διατάξεις για παραβάσεις και διώξεις, και αν τον ερμηνεύω σωστά, δεν προκύπτει η απαγόρευση της οικιακής χρήσης βιοκαυσίμων. αλλά και ούτε ρυθμίζεται

Θα ήθελα να επιστρατεύσω την εμπειρία σας και τις γνώσεις σας επί του άνωθεν ερωτήματος.

Ευχαριστώ
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by jnet.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15232 από Κασέκας
γεια χαρά,

για όποιον έχει παρακολουθήσει το θέμα μου προσθέτω τα ακόλουθα.

Το άρθρο 16 του Ν 3054/2002 ρητώς αναφέρει <<πώς όποιος με οποιονδήποτε τρόπο διυλίζει, αποθηκεύει ......... πετρελαιοειδή προϊόντα χωρίς να έχει άδεια τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών>>

Ως διύλιση ορίζεται η κατεργασία αργού πετρελαίου ή ημκατεργασμένων προϊόντων σε ειδικές εγκαταστάσεις για τη παραγωγή πετρελαιοειδών προϊόντων όπως αναφέρεται στο άρθρο 3.2 του 3054/2002.

η ανωτέρω διάταξη έτσι όπως έχει συνταχθεί εύλογα προκαλεί απορίες καθώς δεν αναφέρει ρητά ούτε αποσαφηνίζει την απαγορεύση της παραγωγής, κατανάλωσης ιδίας χρήση βιοκαυσίμων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ