Ενδιαφέροντα Άρθρα - Δημοσιεύσεις - Αναλύσεις

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #92637 από cat
Πεύκα με καμπύλες




Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο δάσος στη δυτική Πολωνία, όπου 400 πεύκα έχουν μεγαλώσει με μια καμπυλότητα στη δομή του κορμού τους και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ακριβώς το προκάλεσε. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές θεωρίες:

1) Η κύρια θεωρία που επικρατεί, υποστηρίζει οτι αυτό είναι το αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης. Πιστεύεται δηλαδή, ότι αυτό ήταν ένα αγρόκτημα- πεύκων και τα δέντρα αναγκάστηκαν να αναπτυχθούν οριζόντια σε νεαρή ηλικία, για να διευκολύνουν τους ξυλουργούς. Το καμπύλο σχήμα μπορεί να επάγεται από τον ένα βαρύ αντικείμενο πάνω σε ένα νεαρό στέλεχος δέντρου. Ο Φωτοτροπισμός προκαλεί το στέλεχος πέρα ​​από το βαρύ αντικείμενο να αυξηθεί προς τον ουρανό, ενώ το αυξανόμενο στέλεχος κάτω και πίσω από το βαρύ αντικείμενο, θα αναπτύξει αυτό που ονομάζεται μορφογενετικών ξύλο συμπίεσης - που τελικά κάνει την καμπύλη στο στέλεχος μόνιμη.

Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις μια και τα δέντρα είναι σχετικά νέα (90 ετών). Κάποιος από τους ανθρώπους της περιοχής θα γνώριζε την ιστορία του τόπου.

2) Η άλλη θεωρία προτείνει ότι ο σχηματισμός της καμπύλης είναι απλώς ένα αποτέλεσμα βαρύ φορτίου χιονιού σε συνδυασμό μακράς διάρκειας λιωσίματος χιονιού. Τα δέντρα γίνονται φωτοσυνθετικά ενεργα καθώς η γωνία του ήλιου αυξάνεται κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Με ένα βαρύ φορτίο χιονιού που εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω στο στέλεχος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχηματίζεται συμπίεση στα ξύλα καθώς αυτά αναπτύσσονται και το αποτέλεσμα είναι μια μόνιμη κάμψη.

Και πάλι, ένα άλλο πρόβλημα που προέρχεται από αυτή τη θεωρία, είναι γιατί έκανε το χιόνι επέδρασε μόνο σε αυτά τα 400 δέντρα, και όχι σε ολόκληρο το πευκοδάσος;

3) Μία τρίτη εξήγηση, θα μπορούσε να είναι ο ερπυσμός του εδάφους. Καθώς οι ψυχρότερες θερμοκρασίες διαποτίζουν την περιοχή, η υγρασία στο χώμα παγώνει και επεκτείνεται, εκτοπίζοντας το χώμα και τίποτα δεν αναπτύσσεται γρήγορα σε αυτό (πχ. δενδρύλλια), στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ωρών της ημέρας, ξεπαγώνει και μαζεύει. Κατά το πέρασμα του χρόνου, τα μικρά δενδρύλλια είναι δυνατόν να μετακινηθούν σε γωνίες που κυμαίνονται από μόλις λίγο από 90 ° έως εντελώς επίπεδα στο έδαφος σαν να έχουν πέσει. Τα δενδρύλλια προτιμούν να παραμένουν κάθετα, μια και η φωτοσύνθεση εξαρτάται από το φως του ήλιου. Οι καμπύλες στους κορμούς των δέντρων παραμένουν μέχρι να είναι αρκετά μεγάλος για να αυξηθεί κατ 'ευθείαν επάνω, και να μην επηρεάζεται από ερπυσμού του εδάφους. Αυτό το φαινόμενο είναι πιο διαδεδομένο σε λοφώδη έκταση, μια και η κλίση της πλαγιάς προκαλεί έντονο ερπυσμό του εδάφους.

Η θεωρία αυτή όμως υπολείπεται μια και η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα λοφώδες, ιδίως όχι στην έκταση να προκαλέσει μια τέτοια δραματική καμπυλότητα.

Μυστήριο της φύσης.........

Πηγή : www.facebook.com/photo.php?fbid=56269600...36391&type=3&theater
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #94927 από KERBEROS
Πώς θα διαλέξετε την οικονομικότερη θέρμανση

www.thermansipress.gr/thermansi/%cf%80%c...%ce%bf-%cf%83%cf%8d/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #94940 από vag1234
Η αγορά της αντλία θερμότητας στοιχίζει λιγότερο από μία σόμπα πέλλετ για διαμέρισμα 70τ.μ. τι άλλο θα μας πουν??

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #94945 από scouter

vag1234 έγραψε: Η αγορά της αντλία θερμότητας στοιχίζει λιγότερο από μία σόμπα πέλλετ για διαμέρισμα 70τ.μ. τι άλλο θα μας πουν??


πήγαινε στο τέλος και τσέκαρε το link της πηγής και δες τι πουλάει ο άνθρωπος

η απορία σου θα λυθεί αμέσως

αλλά 25,4 τρις $ gross value σε OTC και άλλα περίπου 50 τρις $ notional σε exchange traded futures και options. Η έκθεση μέσω exchanges γίνεται cleared κάθε μέρα με mark-to-market και margining ενώ πολλά OTC παράγωγα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #96209 από KERBEROS
Το κόστος θέρμανσης εξαρτάται από τη μόνωση του κτιρίου-Η ολοκληρωμένη μόνωση μπορεί να το μείωσει κατά 47%


Το ετήσιο κόστος θέρμανσης των κατοικιών αλλάζει σημαντικά ανάλογα με το επίπεδο ενεργειακής θωράκισης του κτιρίου. Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση ενός κτιρίου παλαιάς κατασκευής χωρίς μόνωση, σε κτίριο με ολοκληρωμένη μόνωση κελύφους και κουφωμάτων μπορεί να επιφέρει μείωση 47% στο ετήσιο κόστος θέρμανσης.

Αυτό ανέφερε στην εισήγησή της, στα πλαίσια της ημερίδας "Ρύπανση απο αιθαλομίχλη. Το χρονικό άστοχων επιλογών: Τα λάθη - οι επιπτώσεις - οι λύσεις", η κα. Χριστίνα Θεοχάρη, συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής. Η ημερίδα διοργανώθηκε με επιτυχία από το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Επίσης, τόνισε ότι από τα πρόσφατα πορίσματα των Ενεργειακών Επιθεωρητών πάνω από το 70% των κτιρίων στην Ελλάδα, είναι πολύ χαμηλής ενεργειακής κλάδης. "Τα πρώτα βήματα στο πλαίσιο του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον", "Φωτοβολταϊκά στις στέγες" και κάλυψη 60% των αναγκών για ζεστό νερό χρήσης από ηλιακά στα νέα κτίρια, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται επανασχεδιασμός σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας δεδομένου ότι τα βήματα αυτά έμειναν μετέωρα" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας που βιώνει, η χώρα, ενώ εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει θετικά στο πλαίσιο των όποιων δυνατοτήτων προς τούτο υπάρχουν και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=8049

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #96881 από μανολης
Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι
Μια μεγάλη απόφαση

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.

Ο νέος δήμαρχος είχε έναν μακρύ κατάλογο έργων που ήθελε να εκτελέσει. Έργα απολύτως απαραίτητα όπως η ύδρευση της πόλης, η ασφαλτόστρωση των δρόμων, ο οδικός φωτισμός και η φύτευση δέντρων κατά μήκος των οδών. Αλλά τα δημοτικά ταμεία ήταν σχεδόν άδεια, και οι δημότες ήταν ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας αρκετοί από αυτούς πρόβλημα επιβίωσης. Ο Δήμαρχος καταλάβαινε ότι μία αύξηση της φορολογίας τους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα δημοτικά έργα, θα οδηγούσε σε περαιτέρω φτώχεια και ύφεση.
siopilipliopsifia.gr/?p=1727

Το άσχημο με την θεωρία είναι πως σου λέει πως δουλεύει ένα σύστημα, όχι γιατί δεν δουλεύει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.381 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ