Ενδιαφέροντα Άρθρα - Δημοσιεύσεις - Αναλύσεις

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23615 από KERBEROS
Οι νέες οικολογικές εστίες θέρμανσης


Μας έστειλαν ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις νέες εστίες θέρμανσης σπιτιού που υπάρχουν στο εμπόριο. Σε αυτό το κείμενο γνωρίζουμε και σε επόμενο άρθρο θα παρουσιάσουμε εταιρείες, μάρκες, κόστος κλπ.

Ευκαιρία να απαλλαγείτε από τις πολυέξοδες μεθόδους θέρμανσης, σας προσφέρουν νέες σόμπες και θερμάστρες που χρησιμοποιούν δημητριακά για καύσιμο. Πρόκειται για λύση που βοηθά τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά καθώς μειώνονται τα έξοδα για αγορά καυσίμων και ταυτόχρονα οι εκπομπές αερίων από την καύση πετρελαίου.



Τέτοιες σόμπες μπορούν να καίνε εναλλακτικά καύσιμα όπως προϊόντα βιομάζας, δηλαδή κόκους δημητριακών, κουκούτσια μέχρι και ροκανίδια. Από τη στιγμή που οι τιμές πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα και σταδιακά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, είναι μια αρκετά συμφέρουσα λύση. Στρέφονται όλο και περισσότεροι λοιπόν προς αυτή τη διέξοδο καθώς εκτός των άλλων είναι εξίσου αποδοτικές με τις αντίστοιχες ηλεκτρικές σόμπες. Δεν είναι τυχαίο που τέτοιου είδους θερμάστρες χρησιμοποιούνται σε χώρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν και το κόστος αγοράς και συντήρησης ενός τέτοιου μηχανήματος μπορεί να φαίνεται δαπανηρό, μακροπρόθεσμα αποσβαίνει τα χρήματά του εαν αναλογιστούμε τις αγορές άλλων καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο, προπάνιο, το ξύλοκαι το μαζούτ. Το καλαμπόκι για παράδειγμα είναι φθηνό καύσιμο και μπορεί να αγοραστεί ακόμα φθηνότερα από αποθήκες σιτηρών ή καταστήματα προμήθειας αγροκτημάτων. Επίσης πρόκειται για μηχανήματα που είναι και εύκολα στη χρήση καθώς συχνά διαθέτουν ηλεκτρική ανάφλεξη και αυτόματομηχανισμό για να τροφοδοτεί συνεχώς τοκαλαμπόκιή το αντίστοιχο προϊόν για καύση. Εκτός της εξοικονόμησης χρημάτων τέτοιες σόμπες δεν παράγουν μαύρο καπνό, όπως όσες καίνε πετρέλαιο, ενώ σημαντικό είναι πως εκτός του ελάχιστου ποσού απορριμάτων στον αέρα, το αέριο που εκπέμπεται είναι άοσμο.

Αυτό που χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας είναι πως απαιτείται και ο ανάλογος χώρος για την αγορά μιας «εναλλακτικής σόμπας». Είναι απαραίτητο ένα είδος αποθήκης για το απόθεμα του «καυσίμου» καθώς η αγορά τέτοιου είδους προϊόντων γίνεται σε μεγάλα μεγέθη. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς ή τραυματισμου και για το λόγο αυτό, απαιτείται η ανάλογη προσοχή κατά την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων στη σόμπα.


www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CF%83%CF...1EiK48YFlMi0ullH1COA

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23616 από KERBEROS
Τι είναι η θέρμανση με ακτινοβολία; Βλάπτει;


Την έχουμε ακουστά όλοι μας. Είναι ένας καινούριος τύπος θέρμανσης ο οποίος ίσως λιγάκι μας φοβίζει. Ας δούμε όμως τι είναι στην πραγματικότητα και αν βλάπτει!

Η θέρμανση με ακτινοβολία είναι κάτι καινούριο που μπαίνει στη ζωή μας.

Αν ενδιαφέρεστε και σας προβληματίζει αυτού του τύπου θέρμανσης στο σπίτι, διαβάστε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες ώστε να ενημερωθείτε περί τίνος πρόκειται.


Τι είναι η θέρμανση με ακτινοβολία;

Πάντως, δεν είναι σώματα τα οποία ζεσταίνουν τον αέρα και τον προωθούν μέσα στο χώρο μας. Η θέρμανση με ακτινοβολία είναι ένας τύπος θέρμανσης που παράγεται από σώματα που λειτουργούν με ρεύμα και εκπέμπουν κατευθυνόμενα υπέρυθρη ακτινοβολία, ζεσταίνοντας μόνο τον άνθρωπο, τα αντικείμενα στον χώρο, τους τοίχους και τα πατώματα.

Δεν ζεσταίνουν τον αέρα και δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα.

Απλά τα αντικείμενα - οι τοίχοι, κλπ, με τη σειρά τους, ζεσταίνουν τον αέρα στο χώρο κι έτσι σταδιακά έχουμε μία ομοιόμορφα ζεστή ατμόσφαιρα.


Βλάπτει η θέρμανση με ακτινοβολία;

Πολλές φορές η λέξη ακτινοβολία μας φοβίζει. Όταν ακούμε αυτή τη λέξη, ο νους μας πάει στο κακό και πολλοί από εμάς προβληματιζόμαστε μήπως βλάπτει η θέρμανση με ακτινοβολία.

Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Καθημερινά δεχόμαστε δεκάδες ακτινοβολίες στο σώμα μας, οι οποίες είναι εντελώς αβλαβείς.

Η θέρμανση γίνεται με υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία είναι εντελώς αβλαβής για τον οργανισμό μας.

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, το φως που πέφτει στο σώμα μας από μία λάμπα μέσα στο σπίτι μας, βλάπτει περισσότερο (που στην ουσία είναι αβλαβές) σε σχέση με την υπέρυθρη ακτινοβολία!


Συμφέρει τέτοια θέρμανση στο σπίτι;

Αυτού του τύπου θέρμανσης στο σπίτι, εκμεταλλεύεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί, χωρίς "παράπλευρες απώλειες".

Επίσης, καταναλώνει πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια και το αποτέλεσμα που παράγει, είναι πολύ ικανοποιητική και ποιοτική θέρμανση στο χώρο.

Όταν ανοίξουμε ένα παράθυρο, δεν θα παγώσει αμέσως το σπίτι και όταν το κλείσουμε, τα ζεστά αντικείμενα θα ξαναζεστάνουν τον χώρο, χωρίς έτσι να χρειάζεται να λειτουργήσουμε τη θέρμανση... "στο φουλ"!

Δηλαδή, θα "δουλέψουν για εμάς" τζάμπα, τα αντικείμενα που έχουν πλέον γίνει "μικρά θερμαντικά σώματα"!

Επιπλέον, σε σχέση με άλλους τύπους θέρμανσης στο σπίτι, έχει ελάχιστα έως μηδενικά έξοδα συντήρησης, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη μας...

Ως τελικό συμπέρασμα, η θέρμανση με ακτινοβολία συμφέρει αρκετά. Αν σκέφτεστε να βάλετε τέτοιου τύπου θέρμανση στο σπίτι, μην το φοβάστε και μην το σκέφτεστε και πολύ. Ανά τον καιρό, μπορεί να μας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα, παρέχοντάς μας πάντα μία ποιοτική και επαρκή θέρμανση στο σπίτι μας.

Για την ακρίβεια μπορούμε να γλιτώσουμε έως και 70% σε σχέση με το πετρέλαιο!

Μπορείτε να συμβουλευτείτε και διάφορα άτομα που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στις υπέρυθρες, ώστε να σας συμβουλέψουν και να σας πούνε όλα τα σχετικά με τη θέρμανση με ακτινοβολία.

Φυσικά όμως, καλό είναι να κάνετε και μια έρευνα σχετικά με άλλους τρόπους θέρμανσης στο σπίτι, ώστε να είστε ενήμεροι και για τις άλλες μεθόδους και να αποφασίσετε κρίνοντας εσείς τι θα ήταν καλύτερο για το σπίτι και για την τσέπη σας.


coolweb.gr/ti-einai-thermansi-me-aktinovolia-vlaptei/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23782 από KERBEROS
Βασικά σημεία & προβλήματα αντικατάστασης καυστήρα πετρελαίου & αερίου με καυστήρα pellets ή στερεών βιοκαυσίμων


Πολύς λόγος γίνεται για την αντικατάσταση Καυστήρων Πετρελαίου ή Αερίου με Καυστήρες Pellet, σε Λέβητες που είναι ήδη εγκατεστημένοι και χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα ορυκτά καύσιμα ώστε να χρησιμοποιούν Στερεά Βιοκαύσιμα για την θέρμανση τους.

Μπορεί μια τέτοια αλλαγή να φαίνεται ότι μειώνει το κόστος της επέμβασης αλλά είναι έτσι, ή μήπως είναι μία εύκολη πώληση που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδειχθεί λανθασμένη;

Όλα τα συστήματα θέρμανσης έχουν δύο τμήματα. Τον Λέβητα που περιέχει το νερό που θέλουμε να θερμάνουμε για να κυκλοφορήσει στα καλοριφέρ και τον Καυστήρα που αναφλέγει το καύσιμο και διοχετεύει τα ζεστά καυσαέρια μέσα στον λέβητα για να τον ζεστάνει.

-Το πρώτο και πολύ σημαντικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε αυτή την αλλαγή καυστήρα, από Πετρελαίου ή Φυσικού αερίου σε Στερεών Καυσίμων, είναι η δυσκολία στον καθαρισμό των στερεών υπολειμμάτων της καύσης των πελλετς.

Οι λέβητες που είναι κατασκευασμένοι για να χρησιμοποιούν Καυστήρες Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, αναγκάζουν τα καυσαέρια να περάσουν από συγκεκριμένες διαδρομές οι οποίες είναι φτιαγμένες ώστε να αφαιρούν όση περισσότερη θερμοκρασία γίνεται από αυτά και να την μεταδίδουν στο νερό των καλοριφέρ.

Αυτές οι διαδρομές, που μπορεί να είναι πολλές στο αριθμό, δυσκολεύουν πάρα πολύ τον καθαρισμό της στάχτης που παράγεται από τα Pellets μιας και ο λέβητας Πετρελαίου δεν είναι φτιαγμένος για να διαχειρίζεται καύσιμα που παράγουν στάχτη.Αυτό σημαίνει πως το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προσαρμογής είναι ένα σύστημα που δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη και έχει πολύ μικρή αυτονομία.

Η έλλειψη συχνού και αποτελεσματικού καθαρισμού των τοιχωμάτων και των διαδρομών του λέβητα από την στάχτη, μειώνει δραματικά τον βαθμό απόδοσης του λέβητα και έχουμε κακή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης με πολύ αυξημένες καταναλώσεις αλλά και διάρκεια ζωής που δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια.

-Πέρα από αυτό υπάρχει το πρόβλημα των καυστήρων pellet που χρησιμοποιούνται. Οι καυστήρες οριζόντιας φλόγας είναι αυτοί που προσαρμόζονται σε αυτά τα συστήματα καιι οι περισσότεροι από τους οποίους παρουσιάζουν περιορισμούς όσον αφορά τα πελλετς που μπορούν να κάψουν παρουσιάζουν περιορισμούς όσον αφορά τα πελλετς που μπορούν να κάψουν. Για να λειτουργεί σωστά ο καυστήρας θα πρέπει να υπάρχουν μόνο pellet συγκεκριμένης ποιότητας, προκαλώντας έτσι την ομηρεία του χρήστη του Καυστήρα από συγκεκριμένο προμηθευτή pellets και άρα αδυναμία επιλογής ανάμεσα από διαφορετικά καύσιμα ενώ την ίδια στιγμή, η χρήση καυσίμου χαμηλότερης ποιότητας, μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρίσματα, δυσλειτουργίες, ταλαιπωρία και έξοδα συντήρησης.

-Επίσης μια που πολλές φορές για την αλλαγή καυστήρα ορυκτών καυσίμων σε καυστήρα στερεών καυσίμων χρειάζεται μηχανουργική παρέμβαση επάνω στο σώμα του λέβητα, πρέπει να είστε σίγουροι για τον τεχνίτη που θα κάνει την εγκατάσταση και πως θα έχετε τεχνική εξυπηρέτηση και μετά την πώληση και την εγκατάσταση του καυστήρα.

Θα πρέπει τέλος να τονίσουμε πως λόγω των διάφορων παρεμβάσεων που θα γίνουν στον λέβητα και μια που ΔΕΝ είναι όλοι οι λέβητες ικανοί να διαχειριστούν το Pellet σαν καύσιμο, είναι εξαιρετικά αμφίβολη η ποιότητα, η οικονομία, η διάρκεια ζωής και η απόδοση του τελικού συστήματος. Οι Λέβητες Pellets και Στερεών Καυσίμων είναι κατασκευασμένοι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και πάντα ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες που καθορίζονται από Διεθνείς Οργανισμούς και οι οποίοι διαφέρουν κατά πολύ από τον τρόπο κατασκευής Λεβητών Υγρών και Ορυκτών Καυσίμων (Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου κτλ).

Η εταιρία μας Hellenic Pellets προτείνει πάντα την αλλαγή ή την παράλληλη εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος Λέβητα-Καυστήρα με ένα Λέβητα Στερεών Καυσίμων, ώστε να υπάρχει διασφαλισμένη η εύρυθμη λειτουργία και ή απόδοση της εγκατάστασης θέρμανσης, ενώ ταυτόχρονα να παραμένει φιλική προς τον χρήστη και το περιβάλλον.


πληροφορίες:hellenic-pellets.gr

www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&f...aLK6oCAk0lVHED5a0kuA

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23858 από KERBEROS
Κλιματιστικά: Κάνουν για θέρμανση, αλλά όχι όλα και όχι παντού!


Η μεγάλη παρεξήγηση από τους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στη χρήση ηλεκτρικών κλιματιστικών αντί πετρελαίου θέρμανσης, επειδή οι τιμές του ρεύματος δεν ακολουθούσαν τις ανατιμήσεις και τους αυξημένους φόρους στα καύσιμα δίνοντας την εντύπωση πως είναι φθηνότερες. Το αποτέλεσμα όμως συχνά ήταν να έρθουν αντιμέτωποι πολλές φορές με υπέρογκες χρεώσεις ρεύματος, πέρα από κάθε προσδοκία.

Γενικά ισχύει ότι με την τιμή του πετρελαίου να έχει πάρει την ανιούσα και τις μεγάλες προσφορές στην αγορά κλιματιστικών, η χρήση τους συμφέρει αισθητά. Αλλά όταν μιλάμε για οικονομία χρησιμοποιώντας ρεύμα, στο μυαλό μας πρέπει να βάζουμε πλέον μόνον συσκευές ενεργειακής κλάσεως Α και Α+ (καθώς δεν ξέρουμε για να βασιζόμαστε και την τύχη της τιμολογιακής πολιτικής που θα εφαρμοστεί μελλοντικά στο ρεύμα)

Για να ζεστάνουμε πάντως ένα τυπικό τριάρι διαμέρισμα με «κλασική» θέρμανση με σώματα panel, η κατανάλωση πετρελαίου φτάνει μέχρι τα 2 ευρώ την ώρα. Με κλιματιστικά τύπου inverter σε όλα τα δωμάτια, πλην μπάνιου στο οποίο ταιριάζει καλύτερα αερόθερμο, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των κλιματιστικών (και του αερόθερμου) με 5 kWh δεν ξεπερνά τα 0,50 ευρώ την ώρα –όσο παραμένουν οι ισχύουσες τιμές.

Στην πράξη η εξοικονόμηση ίσως είναι και μεγαλύτερη, καθώς τα κλιματιστικά σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Επομένως, σπάνια αυτά θα λειτουργούν σε όλους τους χώρους ταυτόχρονα, καθώς στα άδεια δωμάτια δεν έχει νόημα να είναι ανοικτά. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για το μπάνιο (με το σχετικά ενεργοβόρο αερόθερμο που φτάνει τα 2Kw).

Με τα κλιματιστικά δεν έχουμε και τις απώλειες στην απόδοση του καυστήρα ή των σωληνώσεων λόγω ανεπαρκούς συντήρησης κλπ.

Στην περίπτωση των κλιματιστικών, το κόστος δεν επιβαρύνει όλη την πολυκατοικία αλλά το κάθε διαμέρισμα, οπότε οι αποφάσεις διευκολύνονται εφόσον λαμβάνονται ανεξάρτητα. Για να επιτύχει όμως σημαντική εξοικονόμηση απαιτούνται περίπου 1.500-2.000 ευρώ για προμήθεια και τοποθέτηση τριών καλών κλιματιστικών τύπου inverter, οπότε και η απόσβεση γίνεται γύρω στα 3 χρόνια ή και νωρίτερα. Εφόσον στη χώρα μας όμως η εγκατάσταση κλιματιστικού γίνεται συχνά εξανάγκης για δροσιά το καλοκαίρι, το κόστος αυτό ουσιαστικά μηδενίζεται.

Από την άλλη πάντως, η απόδοση ενός κλιματιστικού εξαρτάται αισθητά από τις ειδικές καιρικές συνθήκες και τις πραγματικές διαφορές θερμοκρασίας που καλείται να καλύψει (σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το κόστος αυξάνει). Σημαντικό είναι και το ετήσιο κόστος συντήρησης που μπορεί να φτάνει τα 70 ευρώ για κάθε κλιματιστικό, ενώ του καυστήρα πετρελαίου επιμερίζεται στα διαμερίσματα. Επιπλέον το κλιματιστικό προσφέρει χαμηλότερης ποιότητας θέρμανσης, εφόσον προκαλεί συχνά ξήρανση του αέρα, η θέρμανση δεν κατανέμεται ομοιόμορφα και το σπίτι κρυώνει μόλις κλείσει το κλιματιστικό, ενώ αντίθετα το καλοριφέρ κρατά ζέστη ακόμα κι όταν κλείσει, καθώς έχουν ζεσταθεί οι τοίχοι και τα έπιπλα που ακτινοβολούν τη θερμότητα για ώρα.

Επίσης σημαντική παράμετρος που πρέπει να εξετάζεται πριν την αγορά κλιματιστικού είναι πού θα εγκατασταθούν και ο θόρυβος της λειτουργίας τους, ειδικά αν χρησιμοποιούνται για κρεβατοκάμαρες.

Γενικά τα καινούργια μηχανήματα είναι σχεδόν αθόρυβα μέσα στα δωμάτια, ενώ έξω απλά δεν ενοχλούν. Υπάρχουν και τα πολυδιαιρούμενα αλλά και οι κλιματιστικές μονάδες όπου είναι δυνατόν να τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο για να ελαχιστοποιείται ακόμα περισσότερο ο θόρυβος μέσα στο σπίτι. Θέμα υπάρχει όμως με τα ρεύματα αέρα που προκαλούνται και χρειάζεται πολύ καλή προμελέτη και εμπειρία στην εγκατάσταση ώστε να μην ενοχλούν.


www.thermansipress.gr/?cat=4/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23859 από KERBEROS
Αντλίες θερμότητας: Η πιο φθηνή θέρμανση απαιτεί υψηλό αρχικό κόστος


Το μέλλον είναι στις αντλίες θερμότητος αλλά ο περισσότερος κόσμος θα αργήσει να τις ανακαλύψει. Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης είναι υψηλό και θα τρόμαζε τον καθένα, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με τα συστήματα αυτά –της τάξεως του 60% και άνω- θα υποχρεώσουν ίσως πολλούς να διερευνήσουν συντόμως την συγκεκριμένη αγορά.

Για παράδειγμα, με τι σημερινές τιμές ρεύματος, το κόστος θέρμανσης ανά kWh με μια θερμαντικό σώμα που λειτουργεί με αντλία Αέρα/Νερού υπολογίζεται στα 0,05 ευρώ και συνολικά το χρόνο στα 1.254,4 ευρώ. Αν πρόκειται για ενδοδαπέδιο σύστημα, οι τιμές πέφτουν στα 0,04 ευρώ ανά kWh και 900 ευρώ ετησίως.

Με το νυχτερινό τιμολόγιο μάλιστα, τα θερμαντικά σώματα «καίνε» 0,032 ευρώ ανά KWH και μόλις 720 ευρώ το χρόνο, ενώ το ενδοδαπέδιο σύστημα 0,027 ευρώ/kwh και 600 το χρόνο.

Τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Η διαφορά ενός συστήματος τύπου αντλίας θερμότητας, είτε χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του αέρα (αντλία αέρα/νερού) είτε τους εδάφους (γεωθερμική αντλία) για να μεταφέρει τη θερμότητα, είναι πως λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά και εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια. Πληρώνετε μόνο ένα μικρό ποσό ρεύματος, αλλά πρόκειται για μία επένδυση που αποδίδει. Από μόλις μια 1 kW ηλεκτρισμού το σύστημα παράγει 3 έως 5 kW θερμότητας.

Έτσι με τη χρήση γεωθερμίας, μια αντλία θερμότητας μπορεί να χρεώνει 0,035 ευρώ ανά Kwh (οικιακό τιμολόγιο ΔΕΗ) ή 784 ευρώ το χρόνο, ενώ με νυχτερινό ρεύμα η χρέωση πέφτει στα 0,016 ευρώ ανά kWh και μόλις 360 ευρώ το χρόνο.


www.thermansipress.gr/?cat=5/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #23860 από KERBEROS
Ηλεκτρικά πάνελ: “Ατμοσφαιρική” θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία


Κάποιοι φοβούνται πως αν τα βάλουν σπίτι τους θα ζουν σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν και αυτή είναι η ιδέα, η θέρμανση με θερμαντικά πάνελ που τοποθετούνται στον τοίχο ή στο ταβάνι και εκπέμπουν ακτινοβολία, θεωρείται Υγεία –σαν τις θεραπείες διαθερμίας που εφαρμόζονται στην ιατρική- και οι ειδικοί καθησυχάζουν πως τα οφέλη για τον οργανισμό συγκρίνονται με τις ευεργετικές επιδράσεις του ηλίου.

Για να μείνουμε όμως στο θέμα του κόστους θέρμανσης, οι λύσεις είναι πολλές, άλλες προσιτές από μόλις 80 ευρώ (για χώρους έως 20 τμ) και άλλες «πολυτελείας» με περίτεχνα σχέδια σαν ζωγραφικοί πίνακες –ορισμένα επιτρέπεται να τα βάψουμε και εμείς οι ίδιοι αν έχουμε και τέτοιες ανησυχίες. Τα πάνελ-θερμοπομποί πάντως συνεχώς εξελίσσονται διαρκώς και βελτιώνονται, αποτελώντας ένα προϊόν που κερδίζει έδαφος στην αγορά και στα σπίτια των καταναλωτών.

Συγκρίνοντας το κόστος για να ζεστάνουμε ένα διαμέρισμα 125 τμ, με 3 θερμαντικά πάνελ που καλύπτουν 40 τμ το καθένα και 1 που καλύπτει 10 τμ, μπορούμε να υπολογίζουμε κατανάλωση ρεύματος το χειμώνα από μόλις 500 ευρώ. Αντίστοιχα το κόστος σε πετρέλαιο θα ήταν 1.000 ευρώ μέχρι φέτος και στο εξής 1.400 ενώ με το φυσικό αέριο περίπου 800 ευρώ. Άρα η υπόθεση «απόσβεση» γίνεται σε 1-2 χρόνια με τα νέα δεδομένα.

Στα «συν» της υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι πως μας ζεσταίνει, διατηρεί τους μύες σε φόρμα, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών ενώ απαλλάσσει τους τοίχους και τον χώρο από υγρασία, υδρατμούς και μικρόβια, χωρίς να ξηραίνει τον αέρα της ατμόσφαιρας όπως τα θερμαντικά αέρος.

Με ένα μόνο μειονέκτημα ίσως. Η θέρμανση των προσώπων και των αντικειμένων από τους θερμοπομπούς γίνεται κατά κύριο λόγο με την απευθείας έκθεση στην ακτινοβολία, δύσκολα όμως ζεσταίνεται ο χώρος για να συσσωρεύσει δευτερογενώς θερμότητα και να την ακτινοβολεί. Η ζεστασιά τους γίνεται αισθητή αμέσως, εάν βάλουμε σε λειτουργία τον θερμοπομπό και σταθούμε μπροστά του, όπως μας ζεσταίνει ο ήλιος στο πρόσωπο και το σώμα μια κρύα μέρα του χειμώνα, αλλά αν παρεμβληθεί εμπόδιο η ζεστασιά δεν φτάνει σε εμάς. Ακόμα και η πλάτη μας, επειδή μένει στην «παρασκιά» της ακτινοβολίας, μπορεί να παραμένει κρύα, ενώ θα ζεσταίνονται τα χέρια και το πρόσωπό μας μπροστά από το πάνελ –όπως δηλαδή συμβαίνει και όταν καθόμαστε κοντά στο αναμμένο τζάκι.

Για τους λόγους αυτούς, επιβάλλεται πολύ καλή μελέτη του χώρου πριν γίνει η αγορά και εγκατάσταση των πάνελ, που όμως πολλοί στην αγορά συστήνουν να γίνεται συμπληρωματικά και όχι εναλλακτικά από τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο ή αέριο.


www.thermansipress.gr/?cat=8/

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ