Ενδιαφέροντα Άρθρα - Δημοσιεύσεις - Αναλύσεις

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11177 από KERBEROS
Εναλλακτική θέρμανση


Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά, είναι κατά πόσο ένα βιοκλιματικό κτήριο μπορεί (και σε ποιο ποσοστό) να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών του σε θέρμανση από μόνο του, δηλαδή χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης ενός ενεργοβόρου, αλλά και ρυπογόνου συστήματος κεντρικής θέρμανσης.

Η απάντηση στο εάν μπορεί, είναι απλή. Ναι! Φυσικά μπορεί, εάν σχεδιαστεί και προσανατολιστεί σωστά και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της οικολογικής δόμησης.

Η απάντηση στο «σε ποιο ποσοστό είναι αυτοδύναμο», είναι όμως αρκετά σύνθετη. Χρειαζόμαστε την ύπαρξη ενός ειδικού λογισμικού (software) ή έστω την εμπειρία ενός ειδικευμένου και πεπειραμένου μηχανικού βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Η προσωπική μου εμπειρία μετά από 23 χρόνια εμπειρίας και δεκάδες οικολογικά κτήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μου δείχνει, όμως ότι το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να ξεπεράσει το 80% περίπου, σε σχέση με ένα συμβατικό σπίτι. Ποσοστό έτσι κι αλλιώς εκπληκτικό και τεράστιο, που θα μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο, εάν "γεμίζαμε" (πράγμα απαράδεκτο), τα κτήρια με γυάλινες προσόψεις (φυσικά στα νότια, γιατί π.χ. στην Αθήνα υπάρχουν γυάλινα κτήρια στραμμένα στη Δύση) ή εάν εφαρμόζαμε αρχιτεκτονικές μη συμβατές με το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ελληνικού τοπίου.

Ωραία λοιπόν! Φτιάξαμε ένα βιοκλιματικό κτήριο, με 70% ή και 80% αυτοδυναμία σε θέρμανση. Το υπόλοιπο 20% με 30% από που θα το πάρει;

Θα αφήσουμε μήπως τους κατοίκους του να ξεπαγιάσουν μερικές έστω μέρες του να ξεπαγιάσουν μερικές έστω μέρες του χειμώνα, έχοντας την αυτοϊκανοποίηση ότι συμβάλλουμε, γενικά, στην εξοικονόμηση ενέργειας, για την εθνική μας οικονομία;

Όχι βέβαια!

Και τότε;
Θα εφαρμόσουμε μια από τις παρακάτω συμπληρωματικές στρατηγικές θέρμανσης:

α) Θα δημιουργήσουμε μέσα στο κτήριό μας ελεγχόμενες κλιματικές ζώνες, με διαφορετικές εσωτερικές θερμοκρασίες.

β) Θα καταφύγουμε στην κατασκευή βιοδυναμικών τζακιών και σομπών και

γ) Θα εγκαταστήσουμε μια γεωθερμική αντλία θερμότητας.


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΜΗΣΗ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11284 από KERBEROS
Γερμανία: τεχνολογία μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο υπόσχεται ένα «καθαρό μέλλον»


Στους αφιλόξενους υγρότοπους του ανεμοδαρμένου βορειοανατολικού τμήματος της Γερμανίας ενδέχεται να βρίσκεται η λύση στο ενεργειακό δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Όπως αναφέρει το Reuters, σε μια περιοχή 120 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου η οποία μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει περισσότερους παρατηρητές πουλιών παρά βιομηχανικές μονάδες, η νεοεμφανιζόμενη εταιρεία Enertrag AG, σε συνεργασία με τις Vattenfall, Total και Deutsche Bahn λειτουργεί μια μονάδα συλλογής αιολικής ενέργειας και μετατροπής της σε υδρογόνο.
Η νέα τεχνολογία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτικών και εταιρειών κοινής ωφελείας την ώρα που η Γερμανία απομακρύνεται από την πυρηνική ενέργεια και στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές με στόχο αυτές να αποτελέσουν το 35% του ενεργειακού της μείγματος ως το 2020 και το 80% το 2050 (σήμερα αντιστοιχούν στο 20%).
Η διακοπή λειτουργίας οκτώ πυρηνικών σταθμών την επαύριο της Φουκουσίμα κατέστησε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας ευάλωτα σε πτώσεις τάσεις εξαιτίας διακυμάνσεων στην ηλιοφάνεια ή τη δύναμη του ανέμου.
Το υδρογόνο προσφέρει το πλεονέκτημα της προβλεψιμότητας. Μπορεί να αποθηκευθεί και να μεταφερθεί χωρίς να παράγονται εκπομπές ρύπων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ενέργειας και θερμότητας, να τροφοδοτήσει αυτοκίνητα ή να προστεθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου ως επιπλέον συστατικό.
Διοικητικά στελέχη της εταιρείας δηλώνουν στο Reuters πως “το υδρογόνο είναι η μοναδική πηγή ενέργειας που μπορεί να διασφαλίσει την προμήθεια ενέργειας επί μακρόν”.
Η μονάδα της Enertrag βρίσκεται σε λειτουργία από τον Οκτώβριο μετά από δύο έτη κατασκευαστικής περιόδου και κόστισε 21 εκατ. Ευρώ. Όταν φυσάει, οι τρεις αεροτουρμπίνες της παράγουν μέχρι 6 γιγαβάτ ενέργειας.
Η ηλεκτρική ενέργεια διοχετεύεται σε νερό το οποίο διασπάται σε οξυγόνο και υδρογόνο μέσω ενός ηλεκτρολύτη. Το υδρογόνο αποθηκεύεται σε πέντε ειδικές δεξαμενές. Η μονάδα μπορεί να μετατρέψει έως 0,5 μεγαβάτ σε υδρογόνο, παράγοντας 12 κιλά ανά ώρα, ικανά να τροφοδοτήσουν ένα αυτοκίνητο για 1200 χιλιόμετρα.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάμειξης του υδρογόνου με βιοαέριο από τοπικές βιοκαλλιέργειες και η τροφοδοσία σε μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.
Με αυτό τον τρόπο η ενέργεια μπορεί να επιστρέψει στο δίκτυο σε περιόδους χαμηλής ηλιοφάνειας ή νηνεμίας, ενώ η θερμότητα μπορεί να τροφοδοτήσει το τοπικό δίκτυο θέρμανσης. Σε περιόδους νηνεμίας η μονάδα βιοαερίου μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με βιομάζα.
Οι Γερμανοί εκτιμούν πως η μετατροπή καθαρής ενέργειας σε αέριο είναι μια από τις πλέον υποσχόμενες τεχνολογίες που μπορεί να ενταχθεί στη στρατηγική της χώρας για ένα “καθαρό” ενεργειακά μέλλον.
Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, θα απαιτηθούν επιδοτήσεις από τη στιγμή που η εισαγωγή αερίου κοστίζει δύο με τέσσερις φορές λιγότερο από την παραγωγή υδρογόνου ή μεθανίου με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, με το ποσό τους να υπολογίζεται σε 700 εκατ. έως 1 δισ. Ευρώ.
Αντίστοιχες υποδομές απαιτούνται και στα δίκτυα ώστε να ενταχθούν ομαλά οι εν λόγω μονάδες.


Toybook.blogspot.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11285 από KERBEROS
Φωτοβολταικά κέρδος ή ζημιά για την ΔΕΗ και την Ελληνική οικονομία;


Αν διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω επιχειρήματα ίσως βγάλετε και εσείς το συμπέρασμα ότι τελικά τα φωτοβολταικά συμβάλουν σε οικονομική ζημιά της Ελληνικής οικονομίας και της ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού).

Ο λόγος είναι για το πώς εφαρμόζεται και αν τελικά αυτή η επιχειρηματική ενέργεια είναι υγιής ή όχι.
Επίσης όπως θα δούμε παρακάτω προσπαθούμε ν αναλύσουμε αν η πολιτεία έχει άλλες λύσεις πιο οικονομικές και πιο εποικοδομητικές από αυτή που προβάλλεται διαρκώς την λύση των φωτοβολταικών.

Και το πιο συμαντικό είναι που τις λύσεις αυτές δεν χρειάζεται να τις επιδοτήσεις, χρειάζεται μόνο να μην τους βάζει φραγμούς.

Αλλά ας δούμε πρώτα την ουσία του προβλήματος που ξεκινά από το κόστος που αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα που παράγουν οι παραγωγοί ρεύματος με φωτοβολταικά.

Η τιμή λοιπόν αυτή της κιλοβατώρας (που ειναι η μονάδα μέτρησης με την οποία η ΔΕΗ αγοράζει το ρεύμα και με αυτη μας χρεώνει) στα παλαιότερα συμβόλαια με τα οποία έχει δεσμευτεί για 20 χρόνια η ΔΕΗ ήταν 50 – 55 λεπτά η κιλοβατώρα. Σήμερα αυτό βαίνει μειούμενο αλλά και πάλι πάνω από την τιμή με την οποία πουλάει. Π.χ. η ΔΕΗ αν κοιτάξουμε τον λογαριασμό του ρεύματος σήμερα πουλά την κιλοβατώρα περίπου 13 έως 17 λεπτά.!!! Αντί για κέρδη λοιπόν παράγουν πολλαπλάσια οικονομική ζημιά τα φωτοβολταικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύει η ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) παθητικό. Δηλαδή οικονομική ζημιά που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής η ο φορολογούμενος. Άμεσα μάλιστα πληρώνουν την αυθαίρετη επιβάρυνση όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος μια και αν προσέξετε ξανά στον λογαριασμό του ρεύματος έχει ήδη ένα κονδύλι με μια επιβάρυνση για όλους του καταναλωτές υπέρ της ζημιάς που υφίσταται από το υπερβολικό και απαράδεκτο κόστος των φωτοβολταικών.!!! Χωρίς να μας ρωτήσει κανείς δηλαδή η ΔΕΗ -προς όφελος των ξένων κατασκευαστών φωτοβολταικών- βάζουν με κάθε εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος ένα φέσι σε κάθε ένα Έλληνα καταναλωτή το οποίο πληρώνει για πολλά – πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή που τα ποτάμια έχουν την δύναμη να μας δίνουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς φράγματα και ακριβές εγκαταστάσεις, με μικρές καλαίσθητες υδροηλεκτρικές μονάδες διασκορπισμένες σε όλη την χώρα. Αυτό το απαράδεκτο και ειδικά σ αυτή την εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση έρχεται το γεγονός αυτό να προκαλέσει ένα ακόμα αγκάθι για το μέλλον, που θα βάζει ένα ακόμα εμπόδιο στην ανταγωνηστικότητα της υπερδανεισμένης μας χώρας. Και προφανώς θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι μας τα επόμενα χρόνια.

Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό ο επενδυτής των φωτοβολταικών συστημάτων ακόμα και μετα την οικονομική ζημιά που προκαλεί στην ελληνική οικονομία και την ΔΕΗ χρειάζεται αν όλα του πάνε καλά και κανένας από τους παρακάτω υπαρκτούς κινδύνους δεν τον επηρεάσει, να αποσβέσει την επένδυση από 5 έως 15 χρόνια.!! Δηλαδή πολύ κοντά στην λήξη του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγης τους.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες κερδισμένες και εδώ.

Οι σίγουρα κερδισμένοι είναι εταιρείες όπως η πετρελαϊκή BP, όντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν φωτοβολταικά συστήματα η υλικά που χρησιμοποιούν οι συναρμολογητές φωτοβολταικών συστημάτων.

Και έτσι φτάσαμε στην εποχή που γίνονται επενδύσεις από μερικές χιλιάδες έως μερικά εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς να δημιουργούν ούτε μία μόνιμη θέση εργασίας, εξάγουν τεράστιες ποσότητες χρήματος και βυθίζουν την χώρα πιο βαθιά στο χρέος… Ενώ οι ίδιες αυτές επενδύσεις δίνουν για μια ακόμα φορά την ώθηση για ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κίνα και την Αμερική. Αφήνοντας εδώ μόνο την ζημιά και το παθητικό…

Η λύση υπάρχει αλλά η πολιτεία δεν την ακούει μέχρι στιγμής, μια και δεν έχει δώσει λύσει στις γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες που κωλύουν τα μικρά και μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα. Τα υδροηλεκτρικά έργα είναι η λύση γιατί δίνουν σταθερή ποσότητα ρεύματος. Το κόστος είναι μικρό, ειδικά στις μικρές μονάδες που επιπλέον δεν χρειάζονται φράγματα και άλλες παρεμβάσεις στην φύση. Η παραγωγή του ρεύματος είναι όλο το 24ωρο και όχι ασύγχρονα όποιες ώρες έχει ηλιοφάνεια η αέρα –σε σύγκριση με τις άλλες μορφές ενέργειας από τον αέρα και τον ήλιο.

Η ηλεκτρογεννήτριες έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος κατασκευής και επίσης χαμηλό κόστος συντήρησης. Δεν μολύνουν το περιβάλλον για την κατασκευή τους ούτε για την λειτουργία τους. (Εν αντιθέσει με τα φωτροβολταικά που σπαταλώνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας και γίνεται αλλοίωση στην φύση για την κατασκευή του πυριτίου που είναι και η βάση για την κατασκευή τους. Ενώ παράλληλα έχουν και ημερομηνία λήξεως σε αντίθεση με τις ηλκτρογενήτριες που δεν έχουν. Οι ηλεκτρογεννήτριες με ελάχιστη συντήρηση μπορούν να δουλεύουν για πάντα).

Υπάρχει η δικαιολογία ότι με την επιδότηση των φωτοβολταικών συμβάλουμε στο να πέσει το κόστος μακροπρόθεσμα.

Αυτή όμως η δικαιολογία έχει τα εξής τρωτά σημεία:

Το ποσό που σπαταλάτε για την ενίσχυση της ενέργειας αυτής είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα δαπανώνταν αν ενίσχυαν κατευθείαν την παραγωγή των φωτοβολταικών, γιατί τώρα επιδοτώντας τον τελικό παραγωγό του ρεύματος πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα, λόγο του ότι επιδοτούμε και όλους τους μεσάζοντες που μεσολαβούν.

Αν επιδοτούσε κατευθείαν την παραγωγή τα ίδια χρήματα θα είχαν μεγαλύτερη δύναμη. Τώρα εξασθενούν μέχρι να φθάσουν στην βάση που είναι ο κατασκευαστής.

Υπάρχει και κάτι άλλο εδώ. Πίσω από τους συναρμολογητές των πάνελς υπάρχουν λίγοι μεγάλοι κατασκευαστές του πυρήνα των φωτοβολταικών πάνελ, όπως η πετρελαϊκή BP Solar. (Θυγατρική της γνωστής πετρελαϊκής BP). Έτσι τα χρήματα που κατευθύνει το κράτος, η ευρωπαϊκή ένωση και οι πολίτες για την επένδυση αυτή, τελικά οδηγούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους εκτός Ελληνικής Οικονομίας, με αποτέλεσμα να προκαλούν μια ακόμα αιμορραγία στην ήδη πληγωμένη Ελληνική Οικονομία. Που έχει ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ, τα χρήματα να κινούνται στην εσωτερική αγορά και όχι να φεύγουν αυτούσια στο εξωτερικό.

Δηλαδή αν το συγκρίναμε με μια επένδυση στην παραγωγική βάση της χώρας. Π.χ. μια παραγωγή σε ένα χωριό της τυποποίησης και εξαγωγής κάποιου ελληνικού αγροτικού προϊόντος. Θα βλέπαμε ότι στην περίπτωση αυτή τα χρήματα κινούνται σε μεγάλο βαθμό κυκλικά στην τοπική οικονομία αυτή και παράγουν πλούτο και ανάπτυξη για όλους. Δηλαδή δίνουν δουλειά σε πολύ κόσμο και η τελική επένδυση σε μεγάλο βαθμό μοιράζει τα χρήματα στην τοπική και γενικότερη οικονομία της χώρας, σε αντίθεση με τα φωτοβολταικά που το μεγαλύτερο ποσό της επένδυσης είναι τα πάνελ και φεύγει αυτούσιο στο εξωτερικό. Έτσι αντί να παράγει πλούτο και να δίνει δουλειά, παράγει ζημιές για την ΔΕΗ και την Ελληνική οικονομία γενικότερα.

Έτσι φαίνεται καθαρά ότι πριν στραφούμε στην τεράστια σπατάλη χρήματος για τα φωτοβολταικά έπρεπε να εξαντλήσουμε άλλες μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια και κυρίως με μικρές μονάδες, οι οποίες δεν χρειάζονται χρόνο για την κατασκευή τους ούτε πολλά χρήματα και παρέχουν σταθερή ποσότητα και ποιότητα ρεύματος όλο το 24ωρο.

Η παραγωγή του ρεύματος με μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες, υλοποιείται με μικρά κτίσματα σε μικρή απόσταση από το ποτάμι, τα οποία φιλοξενούν μερικές μικρές υδροηλεκτρικές γεννήτριες. Το κτίσμα αυτό που φιλοξενεί τις υδρογενήτριες μπορεί να δένει αρμονικά και αισθητικά με το περιβάλλον και κυρίως λίγα μέτρα πιο κάτω μπορεί να υπάρχει η επόμενη υδροηλεκτρική μονάδα με την ίδια ακριβώς παραγωγή ρεύματος. Το νερό δεν φθείρεται ούτε μολύνεται από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Επίσης δεν γίνεται καμία αρνητική επέμβαση για το περιβάλλον.

Στον αντίποδα τα φωτοβολταικά πέρα από το πραγματικό ζημιογόνο κόστος επένδυσης, είναι επίσης εκτεθειμένα σε μια σειρά από κινδύνους, που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν του ο ενδιαφερόμενος επενδυτής. Π.χ. τα πάνελ είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες που μέσα στα 20 περίπου χρόνια ζωής τους μπορεί να καταστραφούν από τι καιρικές συνθήκες όπως χαλάζι, παγετός. Τα στεγανά τους να διαβρωθούν από την ζέστη και τις συστολές διαστολές και νερό να προκαλέσει βλάβη. Ποντίκια να φάνε τα καλώδια. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγο της μεγάλης ποσότητας μετάλλου και καλωδιώσεων να τραβήξουν κεραυνό.

Αλλά εκτός από τις βλάβες από τις καιρικές συνθήκες μπορούν να προκληθούν κακόβουλες βλάβες από ανθρώπους η να κλαπούν, μια και είναι εκτεθειμένα συνήθως στην ύπαιθρο.

Όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν στα υδροηλεκτρικά έργα που προαναφέραμε. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν πρώτα τις ήπιες μορφές φθηνής και σταθερής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μετά ας κοιτάξουμε πως θα πετάξουμε τα χρήματα μας έξω από την χώρα με ζημιογόνες επενδύσεις όπως αυτές των φωτοβολταικών.


kataggelies.com

Τι λέει ο άνθρωπος ρε παιδιά;

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11453 από KERBEROS
Σύγκριση λέβητα και αντλίας θερμότητας


Χρήση Αντλιών Θερμότητας για Θέρμανση: Αξιόπιστη & Πολύ Οικονομική Λειτουργία

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλο τον τεχνικό κόσμο ότι η χρήση των αντλιών θερμότητας για θέρμανση το χειμώνα, αποτελεί την πλέον οικονομική λύση θέρμανσης για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και η αυξανόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος από την καύση (ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον που είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο σε ρύπους) επιβάλλουν την επανεξέταση του συμβατικού τρόπου θέρμανσης των κτιρίων και την επιλογή λύσεων που εξοικονομούν ενέργεια & πόρους από το περιβάλλον.
Ο λόγος που η θέρμανση με χρήση αντλιών θερμότητας είναι σημαντικά οικονομικότεροςαπό τη συμβατική θέρμανση με καύση οφείλεται στην άντληση θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται δεν μετατρέπεται σε θερμική, (όπως συμβαίνει στις ηλεκτρικές θερμάστρες) αλλά χρησιμοποιείται για την κίνηση ενός ηλεκτρικού συμπιεστή και την άντληση θερμότητας από & προς το περιβάλλον.
Ο λόγος της αντλούμενης θερμικής ενέργειας προς την απορροφούμενη ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή ο βαθμός αποδοτικότητας COP (Coefficient of performance) στις σύγχρονες αντλίες θερμότητας κυμαίνεται από 2,5 έως 4, ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται (Inverter – hi-efficiency heat exchangers – control) & τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Η χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωγραφική περιοχή όπου η θέρμανση μέσω της άντλησης θερμότητας μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες θέρμανσης σε όλη την Ελλάδα.
Για να ποσοτικοποιήσουμε την οικονομικότητα της χρήσης των αντλιών θερμότητας ας δούμε το ακόλουθο παράδειγμα, που αφορά τη μέση κατοικία στην Ελλάδα, με επιφάνεια 90 τετρ. μέτρα και θερμικές απώλειες 10 kW.
Παρατηρούμε ότι με την χρήση των αντλιών θερμότητας για θέρμανση έχουμε οικονομία έως και 64% σε σχέση με συμβατικό λεβητοστάσιο με καύση πετρελαίου!!
Εύκολα αντιλαμβανόμαστε την σημασία επιλογής μιας κλιματιστικής μονάδας με υψηλό βαθμό απόδοσης & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ Α, που ενώ έχει υψηλότερο κόστος αγοράς, εξασφαλίζει πολύ χαμηλότερο ετήσιο κόστος λειτουργίας.
Ειδικότερα αν η μέση ετήσια ενέργεια που απαιτείται για θέρμανση μιας κατοικίας είναι 8000 ~ 9000 kWh/έτος (που ισοδυναμεί με ετήσια κατανάλωση πετρελαίου 1000 λίτρα), το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός συστήματος θέρμανσης με χρήση αντλίας θερμότητας και βαθμό αποδοτικότητας COP 4,8 είναι 220 €. Από την άλλη πλευρά μια αντλία θερμότητας με χαμηλό βαθμό COP 2,5 θα έχει διπλάσιο ετήσιο κόστος ήτοι 425 €.
Πόσο τελικά συμφέρει η αγορά μιας αντλίας θερμότητας no-branded και χαμηλού βαθμού απόδοσης και αξιοπιστίας;
Ελάχιστα έως καθόλου αν υπολογίσουμε ότι το υψηλότερο κόστος αγοράς αντλιών θερμότητας με υψηλό COP/ΕΕR αποσβένεται σε λιγότερο από 5 πέντε έτη, από την εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους που προσφέρει σε σχέση με την ίδιας ισχύος μονάδα με χαμηλό COP/ ΕΕR (ακόμα και αν είναι 30%~40% φθηνότερη).

Αντλία Θερμότητας = Εξοικονόμηση Ενέργειας
Η θέρμανση των χώρων σας με απόλυτη θερμική άνεση χωρίς την ύπαρξη θερμαντικών σωμάτων, γίνεται;
Και βέβαια με την χρήση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν οι περισσότεροι, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότικαι ο δροσισμός των χώρων μπορεί να γίνει με χρήση του ενδοδαπέδιου συστήματος και μόνο αν απαιτείται σε κάποιους χώρους, ο κλιματισμός να ενισχυθεί με την διακριτή παρουσία κρυφών fan coil.
Η HITACHI δημιούργησε τις αντλίες θερμότητας αέρος νερού ειδικά για ενδοδαπέδιες εφαρμογές. Ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα με συμπιεστές περιστροφικού τύπου scroll και οικολογικό ψυκτικό R410A, έχουν βελτιστοποιηθεί για την λειτουργία σε θέρμανση και επιτυγχάνουν υψηλό βαθμό απόδοσης COP 3,5 έως 4,06
Οι μονάδες είναι ικανές να παράγουν ζεστό νερό θερμοκρασίας έως 50οC για την ενδοδαπέδια θέρμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως τους -20οC.
Οι αποδόσεις τους κυμαίνονται από 6,2kW~16kW και είναι ιδανικές για κατοικίες από 50~200 τ.μ
Για μεγαλύτερες εφαρμογές, χρησιμοποιούνται σε συστοιχία και μπορούν να ικανοποιήσουν αξιόπιστα τα αυξημένα ψυκτικά & θερμικά φορτία.
Σήμερα οι αντλίες θερμότητας αέρος νερού είναι 40% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβητα πετρελαίου και από 20~25% πιο οικονομικές στην λειτουργία τους έναντι της χρήσης λέβήτα φυσικού αερίου.
Έχει αποδειχθεί ότι διατηρώντας την θερμοκρασία μιας κατοικίας σταθερή όλο το 24ώρο, με την συνεχόμενη λειτουργία της θέρμανσης επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερο επίπεδο άνεσης στους χώρους.
Με την χρήση του νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ, συνιστάται η 24ώρη λειτουργία των μηχανημάτων αυτών, που βελτιστοποιεί την άνεση των χώρων με σταθερή θερμοκρασία όλο το 24ώρο και αυξάνει περαιτέρω την οικονομία χρήσης (έως και 40%).
Ταυτόχρονα με τις αντλίες θερμότητας εξασφαλίζεται και ο δροσισμός της κατοικίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με την χρήση του ενδοδαπέδιου υδραυλικού δικτύου. Ο κλιματισμός σε χώρους με έντονη ακτινοβολία που παρουσιάζουν μεγάλα ψυκτικά φορτία μπορεί να ενισχυθεί με την χρήση τερματικών μονάδων νερού (fan coil units).


ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11454 από KERBEROS
Θέρμανση με Ξυλόσομπα


Σε κάποιες χώρες η ξυλόσομπα είναι η πιο συνηθισμένη συσκευή θέρμανσης με ξύλα. Μπορεί με ασφάλεια να τοποθετηθεί σχεδόν παντού, αρκεί να υπάρχει αρκετός χώρος και να μπορεί η καμινάδα να κατευθυνθεί σωστά προς τα έξω. Η ιδανική θέση για μια ξυλόσομπα είναι στο κέντρο του καθιστικού στο ισόγειο του σπιτιού, με το μπουρί να πηγαίνει κατ’ ευθείαν προς τα πάνω μέχρι την καμινάδα.
Αυτός ο τύπος της εγκατάστασης εξασφαλίζει άριστη απόδοση και απαιτεί την ελάχιστη δυνατή συντήρηση. Ωστόσο, όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν ξύλο για να παραγάγουν θερμότητα χρειάζονται τακτικόν έλεγχο ώστε να είναι ασφαλείς, αποδοτικές και καθαρές.
Οι ξυλόσομπες διατίθενται σε ευρεία ποικιλία διαστάσεων και σχεδίων.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
Οι ξυλόσομπες ποικίλουν από πολύ μικρές μονάδες, σχεδιασμένες να θερμαίνουν μόνον έναν μικρό χώρο, έως μεγάλες μονάδες που θερμαίνουν μεγάλα σπίτια. Ωστόσο, οι ξυλόσομπες μεγάλης απόδοσης λειτουργούν αποτελεσματικά μόνον αν το σπίτι σας είναι σχεδιασμένο ως «ανοιχτός» χώρος, όπου η θερμότητα μπορεί να κυκλοφορεί σε άλλους χώρους.

Η επιλογή μιας ξυλόσομπας με τη σωστή θερμική απόδοση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, γιατί η εμφάνιση της ξυλόσομπας δεν αντανακλά πάντα την απόδοσή της. Αν η απόδοσή της είναι υπερβολικά μεγάλη για τον χώρο που θέλετε να θερμάνετε, θα αναγκαστείτε να την έχετε σε χαμηλή λειτουργία τον περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα η φωτιά της να έχει πολύν καπνό.

Μια μικρών διαστάσεων ξυλόσομπα, απ’ την άλλη πλευρά, ίσως φθαρεί λόγω της συνεχούς χρήσης σε υψηλή λειτουργία.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια ξυλόσομπα που έχει το κατάλληλο μέγεθος; Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο πωλητή, ο οποίος εφόσον γνωρίζει την απόδοση κάθε σόμπας, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε μια που έχει την σωστή απόδοση για τον χώρο που θέλετε να θερμάνετε.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η εξωτερική σχεδίαση μιας ξυλόσομπας είναι περισσότερο θέμα αισθητικής και προσωπικών προτιμήσεων παρά θέμα απόδοσης. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές στην απόδοση ανάμεσα σε μια μαντεμένια ξυλόσομπα και σε μια ατσάλινη. Η πραγματική διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογία μέσα σε μια συμβατική και σε μια υψηλής απόδοσης ξυλόσομπα.

ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Ανάλογα με τον σχεδιασμό της, μια ξυλόσομπα μπορεί να παρέχει την περισσότερη θερμότητά της μέσω άμεσης ακτινοβολίας, μέσω της ροής θερμού αέρα ή και των δύο.

Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ είναι η άμεση μεταφορά θερμότητας από τις θερμές επιφάνειες της ξυλόσομπας προς τους τοίχους, τα έπιπλα και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή «οπτικής» επαφής με τη σόμπα. Η ενέργεια που ακτινοβολεί θα σας προσφέρει θαλπωρή, ακόμη κι αν ο αέρας γύρω σας είναι ψυχρός. Το κεραμικό γυαλί στις καινούργιες ξυλόσομπες έχει ειδικές ιδιότητες που επιτρέπουν στην άμεση ακτινοβολία από τις φλόγες να το διαπερνά. Έτσι θερμαίνεστε μέσω του γυαλιού, καθώς και μέσω των θερμών μεταλλικών επιφανειών της σόμπας.
Στις ξυλόσομπες που ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, το κυρίως σώμα της σόμπας περιβάλλεται από ένα είδος εξωτερικής θήκης, η οποία συνήθως κατασκευάζεται από φύλλα μετάλλου. Η θερμότητα από τη σόμπα δημιουργεί ένα ρεύμα αέρα στον χώρο ανάμεσα στο σώμα της σόμπας και το εξωτερικό περίβλημα. Με αυτόν τον τρόπο, πολλή από τη θερμότητα που η ξυλόσομπα παράγει μεταφέρεται στο δωμάτιο ως θερμός αέρας, παρά ως άμεση ακτινοβολία. Οι εξωτερικές επιφάνειες αυτού του είδους ξυλόσομπας δεν θερμαίνονται πάρα πολύ.

Ψάχνοντας για ξυλόσομπα στην αγορά, θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα νέα μοντέλα διαχέουν τη θερμότητα στον χώρο μέσω συνδυασμού των δύο παραπάνω τρόπων. Τα πλαϊνά και το πίσω μέρος των περισσότερων συσκευών είναι θωρακισμένα έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν κοντά σε τοίχους, ενώ αυτή η θωράκιση, όπως είδαμε, δημιουργεί κυκλοφορία θερμού αέρα. Το μπροστινό μέρος κάθε ξυλόσομπας, είτε με πορτάκι γυάλινο είτε από μασίφ μέταλλο, μεταδίδουν θερμότητα κατευθείαν στον χώρο.

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΩΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ (ΣΤΟΦΕΣ / COOKSTOVES)

Ίσως ανακαλύψετε ότι μια ξυλόσομπα ως συσκευή μαγειρέματος είναι μια επιθυμητή προσθήκη στο σπίτι σας στο χωριό. Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι ξυλόσομπες δεν είναι σχεδιασμένες για να είναι οι μοναδικές συσκευές που χρησιμοποιείτε για θέρμανση. Παρ’ ότι οι κατασκευαστές τους έχουν αναπτύξει ικανοποιητικά μοντέλα, η φωτιά τους είναι πιθανόν να συνοδεύεται από πολύν καπνό, πράγμα που αποτελεί πρόβλημα.

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ PELLET (ρινίσματα ξύλου μεγάλης θερμικής απόδοσης, μπορεί να προέρχονται και από καλαμπόκι ή άλλες πρώτες ύλες)
Οι ξυλόσομπες αυτές έχουν μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις σόμπες που καίνε ξύλο:

Είναι βολική η αυτόματη λειτουργία τους

Ένα φορτίο καυσίμου μπορεί να διαρκέσει 24 ώρες ή περισσότερο

Το καύσιμο παρέχεται σε συμπαγή συσκευασία που αποθηκεύεται εύκολα

Οι περισσότερες τέτοιες ξυλόσομπες μπορούν να λειτουργήσουν με ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που κοστίζει λιγότερο από καμινάδα

Έχουν χαμηλές εκπομπές και υψηλή απόδοση.

Αυτά τα πλεονεκτήματα συνοδεύονται από μερικούς περιορισμούς που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν:

Οι ξυλόσομπες που καίνε pellet συνήθως κοστίζουν περισσότερο

Σε πολλές περιπτώσεις το pellet είναι ακριβότερο από τα καυσόξυλα

Οι περισσότερες ξυλόσομπες που καίνε pellet χρειάζονται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν το μοτέρ τροφοδοσίας και τα ανεμιστηράκια. Μερικές τέτοιες σόμπες έχουν μπαταρίες και μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και όταν διακόπτεται το ρεύμα.

Οι φλόγες που παράγονται από pellet δεν φαίνονται τόσο φυσικές όσο αυτές του καυσόξυλου, παρ’ ότι αυτό το στοιχείο έχει βελτιωθεί.

Αν και οι ξυλόσομπες είναι οι κατεξοχήν συσκευές που χρησιμοποιούν pellet, μπορείτε επίσης να βρείτε τζάκια και άλλες θερμαντικές συσκευές που καίνε αυτό το υλικό.

Οι σόμπες που καίνε pellet έχουν ένα περισσότερο σύνθετο εσωτερικό από άλλες ξυλόσομπες. Ένα μοτέρ τροφοδοτεί με pellet τον θάλαμο καύσης και ένας ανεμιστήρας κατευθύνει τον καπνό προς το σύστημα εξαερισμού. Επίσης διαθέτουν έναν ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον αέρα.

Από την άλλη πλευρά, είναι ευκολότερες στη χρήση και επίσης μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία.

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ

Οι καταλυτικές ξυλόσομπες στηρίζονται σε έναν καταλύτη ο οποίος βοηθεί να καεί ο καπνός πριν βγει από τη συσκευή. Ο καταλύτης έχει τη μορφή επενδεδυμένης κεραμικής κερήθρας μέσω της οποίας κατευθύνεται ο καπνός. Η επένδυση χαμηλώνει τη θερμοκρασία ανάφλεξης των αερίων, καθώς αυτά διέρχονται. Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει στις καταλυτικές συσκευές να καίνε «καθαρά». Οι επιδόσεις του καταλύτη μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου και έτσι οι εκπομπές αυξάνονται αντίστοιχα, επομένως χρειάζεται να αντικαταστήσετε τον καταλύτη.


Πηγή: Natural Resources Canada

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #11455 από KERBEROS
ΣΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες


Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.


Όμως οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής.

Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα

Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C)
Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου (οικονομία χώρου)
Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα (οικονομία χώρου)
Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους
Χαμηλότερη κατανάλωση από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C 80%(οικονομία)
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα νεογέννητα, θα χρησιμοποιηθούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας.


Πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρες

Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.
Όμως ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρες;

Στη ιατρική είναι ήδη γνωστό πως επιλεκτικά κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν αυτήν την ενέργεια. Η υπέρυθρη ενέργεια επιδρά θετικά σε ένα μεγάλο μέρος της αναρρωτικής διαδικασίας. Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως:

Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ. Κράμπες μυών/ πόνοι Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους. Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποιήση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών.

Όταν οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν και υπάρχει κρύο και υγρασία, τότε το κορμί και η ψυχή του ανθρώπου αναζητάει «γλυκειά ζέστη». Λίγοι ξέρουν πως η ζέστη δεν είναι μόνο να αισθάνεσαι καλά, αλλά σου δίνει ενέργεια και δύναμη.

Είναι το προϊόν της φύσης.
Δεν παίζει ρόλο αν έχεις τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος ή αν κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο ή αν έχεις πολλές ώρες οδήγησης και σε πονάει η πλάτη και ο αυχένας. Η ζεστοθεραπεία είναι η καλύτερη λύση, παρά τα παυσίπονα.

Η βασίλισσα της ζεστοθεραπείας είναι η υπέρυθρη θέρμανση, για να είσαι υγιέστατος και να μην αρρωσταίνεις.

Ποιό είναι το ιδιαίτερο στις υπέρυθρες;
Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο ήλιος. Στις ακτίνες του ήλιου υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό υπερύθρων, αυτές ο άνθρωπος δεν τις λαμβάνει σαν φώς, αλλά ως ζέστη.
Σε μια παγωμένη μέρα του χειμώνα, αν βγείτε έξω και είστε σε μέρος που δεν έχει ήλιο κρυώνετε, μόλις όμως οι ακτίνες του ήλιου σας βλέπουν ζεσταίνετε.

Η επιδερμίδα όταν αισθάνεται ζέστη, το κυκλοφοριακό του αίματος αναζωογονείται, γι΄αυτό τον λόγο η θεραπεία σε ουλές, κατάγματα, στραμπουλήγματα, φλεγμονές και αρθριτικά βοηθάει να θεραπευτούν πιο γρήγορα.

Για αθλητές μετά από γυμναστική, η υπέρυθρη θέρμανση βοηθάει να ξεκουραστούν και να επανέλθουν πιο γρήγορα.

Άνθρωποι με κρύα πόδια και χέρια επωφελούνται με την υπέρυθρη θέρμανση, όπως και άτομα με ρευματικά, αρθριτικά και μόνιμους μυικούς πόνους.

Για άσθμα, λόγω ότι δεν κάνει ανακύκλωση του αέρα, άρα δεν ανακαινεί την σκόνη.
Για άτομα που φοράνε φακούς επαφής, βοηθάει στο να μην στεγνώνουν τα μάτια τους.

Οικονομία και Οικολογία
Οικονομία
Έως 80% ανάλογα με τηνία μόνωση
Η θέρμανση των σωμάτων αποδίδεται στο 100%
Δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο μεταξύ ταβανιού και πατώματος
Δεν καίει οξυγόνο
Δεν χρειάζεται συντήρηση
Δεν χρειάζεται χώρο λεβητοστάσιου και καμινάδας
Αποφυγή οσμών
Εύκολη τοποθέτηση
Φτηνή τοποθέτηση
Μεγάλη διάρκεια ζωής
Ασφάλεια (δεν υπάρχει φόβος ανατίναξης)
Ακίνδυνο για παιδιά (δεν καίγονται)
Εξοικονόμηση χώρου
Οικολογία
Δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, γιατί εκπέμπει κατευθείαν
Σε συνδοιασμό με (ΕΚΟ) ρεύμα είναι η πιο καθαρή και ευχάριστη λύση και δεν ρυπαίνει
Ευεξία – Wellness


Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρος
Δεν ανακατεύει σκόνη στον αέρα
Δεν στεγνώνει τον αέρα
Αποτοξινώνει και τονώνει τον μεταβολισμό
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σλυστημα
Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος


Μούχλα σε υγρούς τοίχους - ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας


Κατά στατιστικές του συλλόγου ιδιωτών κατασκευαστών της Γερμανίας (VPB) κάθε δεύτερο σπίτι έχει μούχλα. Η μούχλα τις πιο πολλές φορές δημιουργείται από υγρασία σε κρύο σπίτι. Το πρόβλημα δημιουργείται συνήθως από λάθος θέρμανση, αερισμού και υπερβολικές μονώσεις. Οι πιο πολλοί άνθρωποι ούτε που καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι τους γιατί είναι κρυμένη πίσω από ντουλάπες, έπιπλα κλπ.
Η μούχλα βλάπτει την υγεία γιατί δημιουργεί αλεργείες. Υπάρχουν και κάποιες μορφές μούχλας που βοηθούν να δημιουργηθεί καρκίνος. Όποιος θέλει να παλέψει την μούχλα πρέπει να διατηρεί τα δωμάτια σε σταθερές θερμοκρασίες , ειδικά δεν πρέπει να δημιουργούνται κρύες και υγρές γωνίες, πρέπει να αερίζεται το σπίτι συχνά.
Στην κλασική θέρμανση το πρόβλημα είναι που θερμένεται ο αέρας επάνω και μένει πιο κρύος κάτω. Αυτό το ανεβοκατέβασμα της θερμοκρασίας δημιουργεί το καλύτερο κλίμα για την μούχλα. Με την Υπέρυθρη Θέρμανση είναι τελείως διαφορετικά, δεν ζεστένει τον αέρα αλλά τους τοίχους, το πάτωμα, τα ταβάνια και τα υπόλοιπα στερεά αντικείμενα μέσα στο χώρο.
Η ζέστη που εισχωρεί στους τοίχους μέσα δημιουργεί σταθερή θερμοκρασία, και έτσι θερμούς κ’ ζεστούς τοίχους. Δεν ξερένεται ο αέρας και κράταει την υγρασία του κι έτσι έχουμε καλύτερη αναπνοή και δεν ξερένεται ο λαιμός μας. Όταν αφήνεις να αεριστεί ο χώρος δεν κρυώνει κατευθείαν κι όταν κλείσεις τα παράθυρα επανέρχεται η θερμοκρασία γρήγορα.
Το να θερμάνεις το σπίτι σου με υπέρυθρες σημαίνει πιο λίγη μούχλα, πιο λίγη σκόνη, λιγότερους πόνους σε αρθρώσεις, λιγότερους πόνους σε κληδώσεις πιο λίγα αναπνευστικά προβλήματα και φυσικά πιο λίγα έξοδα. Κατα την γνώμη μας δεν υπάρχει καλύτερη και πιο υγιεινή θέρμανση.


ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.103 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ