Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145646 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων

burnit40 έγραψε: με τον burnit ζεσταινω 160 μετρα σπιτι κ δοχειο αδρανειας 800 για πλακα.απλα πιστευω οτι χανω καυσιμο με μεγαλη θερμοκρασια καυσαεριων.


φιλαρακι ξεκαθαρισε κατι ...η θερμοκρασια απο μονη της δεν λεει τιποτα
ο καθε λεβητας αποδιδει σωστα σε συγκεκριμενες θερμοκρασιες που δινει ο κατασκευαστης
πιο απλα ...η θερμοτητα που χανεται εχει σχεση με την θερμοκρασια αλλα και την ποσοτηταβ καυσαεριων
αν ριξεις την θερμοκρασια αυξανοντας τον ελκυσμο μπορει να χανεις και περισσοτερη θερμοτητα
ο μονος τροπος μα το διαπιστωσεις ειναι μετρησεις αν και στα ξυλοκαυσιμα δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα μια και η ποιοτητα του καυσιμου αλλαζει δραματικα ποσο μαλλον οταν χρησιμοποιεις και διαφορετικα καυσιμα οπως εσυ


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145652 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
Φίλε ,αν και δεν ξέρω το όνομά σου, χαίρομαι που απαντάς τεχνικά άρα , αντί να φαγωνόμαστε , είναι καλύτερα να ανταλλάσσουμε τεχνικές πληροφορίες προς όφελος των καταναλωτών.
Το όνομά μου είναι Στάθης και δουλεύω ως Μηχανολόγος εγκα/της από το 1989 με την πρώτη μου εγκα/ση σε ένα χωριό της Β. Εύβοιας Κερασιά , με έναν KOMBI 58 KW και με σώματα Πάνελ.
Από τότε δουλεύω την Κ. Θέρμανση παράλληλα με την εκπαίδευση στον ΟΑΕΔ και ΕΠΑΛ.
Αν σε πρόσβαλα με κάποιον τρόπο να με συγχωρέσεις δεν το κάνω επίτηδες.
Εσύ με τι ασχολείσαι?

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145666 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
καλημερα σταθη
στο φορουμ δηλωνω χρηστης σομπας πελλετ αν και αρκετοι ξερουν κατι παραπανω οποτε επιτρεψε μου να μην αναφερθω σε ιδιοτητες ...δεν υπαρχει κατι προσωπικο στην απαντηση μου ...ομως αυτο που εφιστω ειναι προσοχη στα γραφομενα απ οσους εχουν τεχνικες γνωσεις και ειναι αρκετοι εδω μεσα γιατι διαβαζουν πολλοι περισσοτεροι χωρις ιδιαιτερες γνωσεις που απλα πιανονται απο μια λεξη ειδικα οσο αφορα την οικονομια που ενδιαφερει ολους οπως ο φιλος πιο πανω
γι αυτο και η ερωτησεις που σου εχω κανει ειναι διευκρινιστικες ωστε να αναλυσεις η να αναλυθουν λιγο παραπανω τα γραφομενα σου για να καναταλαβαινει και καποιος χρηστης που διαβαζει γιατι η απλη αναφορα τιμων μονο μπερδεματα δημιουργει στο μυαλο πολλων πολυ περισσοτερο που καθε εγκατασταση ακομα κι αν χρησιμοποιει τα ιδια μηχανηματα με καποια αλλη στην πραξη ειναι τελειως διαφορετικη .

παντα φιλικα δημητρης :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145670 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Θερμοκρασια Εξοδου Καυσαεριων
Μα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναφέρεις τις ιδιότητες σου. Δεν βλέπω κάτι κακό αντίθετα θα βοηθούσε.
Στο παραδειγμά μας (αναφέρομαι στο δικό μου θερμικό σύστημα) περί αποδόσεως που οφείλονται στον ελκυσμό πρέπει να λαμβάνει χώρα από το εσωτερικό του θαλάμου καύσεως στη μέγιστη ισχύ του κάθε καζανιού, που σημαίνει ότι στην έξοδο του λέβητα (αεραγωγός σύνδεσης με τη καπνοδόχο) πρέπει να είναι διπλάσιος περίπου. Τι σημαίνει αυτό?
Ότι τα καυσαέρια με θερμοκρασία κοντά στη φλόγα , 500-600 c ,λόγω πολύ μικρής πυκνότητας, μπορούν και περνούν από τη 1 η διαδρομή που έχει και τη μικρότερη επιφάνεια ροής. Στη συνέχεια όμως κρυώνουν και αυξάνεται η πυκνότητά τους και εκτονώνονται τόσο, ώστε πρέπει να μεγαλώσουν τα κανάλια συναγωγής την επιφάνεια τους, (υπάρχει τύπος) ή σειρά τύπων , για να περνάνε με ορμή εξωθούμενα από τη διαφορά της πίεσης, που καταλαβαίνεις, αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει η καπνοδόχος, να τραβάει μέρος των διογκωμένων καυσαερίων , άρα , πάντα στη ,μέγιστη ισχύ της συγκεκριμένης επιφάνειας, να μη επιτρέπεται η προσαγωγή αντίστοιχης ποσότητας αέρα. Αυτό μεταφράζεται σε πτώση πίεση μερικών pa που προκαλεί ογκομετρική μείωση του αέρα καύσης.
Σε μικρό φορτίο περίπου στο μισό της ισχύος του καζανιού μπορείς να ρυθμίσεις τον αέρα στο μισό της πίεσης , και να λειτουργείς τον θάλαμο με μικρό όγκο καυσαερίων , που και καλύτερη φλόγα θα έχει, και μεγαλύτερη ταχύτητα των καυσαερίων στα τοιχώματα του λέβητα. Στη περίπτωση αυτή , το θερμικό φορτίο , δίνεται εντονότερα στον θάλαμο καύσης , (περισσότερος χρόνος παραμονής) με απορρόφηση της θερμότητας με ακτινοβολία σε ποσοστό 65-70% και κέρδισες μεγαλύτερη θερμιδική ισχύ του καυσίμου.
Στα κανάλια συναγωγής αν ο λέβητας λειτουργεί στο μισό , δίνεις περισσότερο χρόνο ενναλλαγής της θερμότητας άρα και κρυώνουν πολύ περισσότερο εκμεταλλεύοντας τους τη θερμότητα συμπύκνωσης, εκτινάσσοντας τον Β. Απόδοσης στα ύψη.
Όμως επειδή τα καυσαέρια είναι κρύα, δεν έχουν ικανοποιητική δυναμική άνωσης ,βελτιώνοντας την καπνοδόχο όμως, εξασφαλίζεις καλύτερα την απαγωγή τους. (Και η χρήση βεντιλατέρ είναι καλύτερα με σύστημα ινβέρτερ.) Σου τα λέω όλα αυτά , μετά από πολλές δοκιμές στη δικιά μου εγκα/ση (έχω αλλάξει 5 ξυλολέβητες ) και κατέληξα στον 116 kw (πραγματικά(80kw) ;ότον λειτουργώ κάτω από την μισή του ισχύ παίρνοντας την λανθάνουσα θερμότητα συμπύκνωσης κατάφερα να ανεβάσω τον β απόδοσης στο 97%.
Κατάλαβες τι γράφω έτσι δεν είναι?
Γι' αυτό γράφω στο σπότ περί οικονομίας και αποδόσεως μετά από σκληρή μελέτη και δοκιμή.
Θέλω να σου γράψω ότι καλό είναι ο λέβητας να καλύπτει τις θερμικές απώλειες των χώρων αλλά καλύτερα είναι να τις υπερκαλύπτει (αγοράζοντας τον διπλάσιο σε ισχύ) λειτουργώντας τον στο ρελαντί καταναλώνοντας πολύ λιγότερο.
Αν θέλεις γράψε και εσύ δικές σου εγκαταστάσεις για να μιλήσουμε σε κάποιο άλλο επίπεδο και όχι μόνο κάνοντας μόνο κάποια διάγνωση.
Αυτό τον καιρό δεν έχω πολύ δουλειά ,δεν κάνει και κρύο, και έχω κάποιο χρόνο.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ