Παραγωγή μπρικέτας & μπρικετοκάρβουνου

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109947 από kosmidis80
Τι παραγωγικη ικανοτητα πιστευεις οτι πρεπει να εχεις ως βιοτεχνεια ?

Προταση μου αρχικα ειναι να βεβαιωθεις για την α υλη! Κινήσεις που πρεπει να κανεις :
1) Πας δασαρχειο και ρωτας
2) Πας στον Δημο και ρωτας αν μπορουν να σου φερνουν κλαδεματα, πευκοβελονες, ξεραμενα δεντρα κτλ κτλ
3) Πας σε μαντρες με καυσοξυλα για να περνεις τα υπολλειματα απο τις κοπες τους.
4) Πας σε εμπορους ξυλειας και ρωτας επισης για τα υπολλειματα τους.
5) Τα χωραφια (ειδικα αν ειναι ποτιστικα) μην τα βαλεις καλαμια, ΔΕΝ προκειται ποτε μετα να μπορεσεις να βαλεις κατι αλλο, παει τα χαλασες τα χωραφια...
6) Αν εχεις τον χωρο ξεκινας και συλλεγεις απο τωρα οσο περισσοτερες α υλες μπορεις.

Εφοσον λοιπον δεις οτι μπορει να μαζευτει σοβαρη ποσοτητα α υλης τοτε ξεκινας τις δοκιμες μπρικετοποιησης τριμματος και κανεις συνταγες για να δεις τι αποτελεσματα θα εχεις. Τα μηχανηματα αστα για το τελος, γιατι η αληθεια ειναι οτι αν υπαρχει το χρημα ολα ειναι ευκολα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109948 από kosmidis80
Ολα τα παραπανω, στο περιπου βεβαια γιατι εγω θελω μονο καθαρο ξυλο, ειναι αυτα που με απασχολουν το τελευταιο διαστημα για την παραγωγη πελλετ σε μεγαλυτερη απο ιδιαν χρηση κλιμακα. Δεν στα λεω τυχαια, εχω ξαγρυπνησει αρκετα βραδια σκεπτομενος το πως, απο που και ποσα λεφτα θα χρειαστω για την κινηση μικρης μοναδας και γενικου - βοηθητικου εξοπλισμου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109951 από xrysafis72
φιλε μου θα σου πω καποια λογια απλα!!!
1)παρε ενα μηχανακι και αρχησε να παιζεις ωστε να καταλαβεις τι εστι βιομαζα και τυποποιηση αυτης!
2)δες τη κερδος μπορει να σου δωσει μια μικρη μπρικετομηχανη!
3)πολλαπλασιαζωντας το κερδος με μεγαλυτερα μηχανηματα(αυξηση παραγωγης πολλαπλασιαζεις και τα εδοδα αυτης της ενεργειας σου.μονο τον χρονο κατεβαζει!
4)δες το παραδειγμα του κοσμιδη και ποσα εμαθε με το παιχνιδακι του(για μενα η καλυτερη αρχη για πελλετοφτιαχτη)
5)δες, μαζεψε, φτιαξε ,και μετα φτιαξε αυτο που φανταζεσε!
να σου μιλησω και για μενα ειμαι αγροτης (πελλετοφτιαχτης)με εκατομυρια κιλα πρωτης υλης γυρο μου.καλαμποκες βαμβακες,αχυρα,ηλιανθου κτλ(ολα τσαμπα),με εργαλια συλλογης στη κατοχη μου δεν ειναι ολα για την ευρια καταναλωση(αλλα για τα νοικοκυργια και αλλα για την βιομηχανια).και πες οτι τα ολα τα εχει δρομολογηση ,εχει σκεφτη πως θα τα διοχετευσης στην αγορα,μετριτο χρημα ειναι δυσευρετο η επιταγες επικυνδινες, αλλα τα εδοσα τρεχουν!!!
και παλι σου λεω ΔΕΣ,ΜΑΖΕΨΕ,ΦΤΙΑΞΕ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.ακου και καποιον που εχει φαει μπαρουτι απο καρτελ εμπορων.προσφατο παραδειγμα 120 ευρο ο τονος το καλαμποκι σημερα.λεω τα φιλαρακια μου μην πουλατε δωστετα στον κοσμο να ζεσταθουν 160 ευρο τον τονο τα καινε ολοι και γλυτωνουν και αυτη ευροπουλακια απο την θερμαση τους και περνεταικαι εσεις κατι παραπανω!!!

ΑΓΡΟΤΗ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΗΣ ΖΩΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤΟΦΤΙΑΧΤΗΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ "ΜΕΙΩΝΕΙ"ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

Συνημμένο αρχείο:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109993 από OANNHSEA

briquetteboy έγραψε: Βοήθεια Χριστιανοί! :unsure:
Καταρχάς, σας χαιρετάω ως νέο μέλος του φόρουμ. Παρακολουθώ εδώ και μερικές μέρες το σάιτ και είπα να σας ζητήσω βοήθεια μιας και εδώ μέσα γράφονται πράγματα από ανθρώπους που φαίνεται ότι κατέχουν το σπορ της παραγωγής προιόντων από βιομάζα. :)
Σκοπεύω λοιπόν στην παραγωγή (σε βιοτεχνική βάση) μπρικέτας και μπρικετοκάρβουνου, με την πρώτη ύλη να είναι κατά βάσην το καλάμι και η πευκοβελόνα.
Επειδή το κεφάλαιο που προτίθεμαι να διαθέσω (τουλάχιστον σε πρώτη φάση και μέχρι να δω πόσα απίδια βάζει ο σάκος!) θα είναι περί των €40000-€50000 για πλήρη γραμμή παραγωγής (σφυρόμυλος, ξηραντήριο, μπρικετομηχανή, φούρνος καρβουνοποίησης)θα αναγκαστώ να αγοράσω κινέζικα μηχανήματα με ότι καλό και κακό συνεπάγεται αυτό :unsure: Θα μου ήταν λοιπόν χρήσιμη κάθε πληροφορία απο τα μέλη σχετικά με δοκιμασμένους κινέζους κατασκευαστές (είναι και αρκετοί πανάθεμά τους...) αλλά και η γνώμη τους σχετικά με την πρώτη ύλη και τα προιόντα που θα παράγω (κυρίως το κάρβουνο που θα αποτελεί το 70% της παραγωγής). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας :)


Ξέχνα το κάρβουνο...
Η παραγωγή κάρβουνου από καλάμι και πευκοβελόνα θα έχει πολύ χαμηλή θερμιδική βάση και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορείς να ανταγωνιστής το εισαγόμενο αργεντίνικο κάρβουνο το οποίο είναι ανωτέρα ποιότητα σε λογική τιμή...
Πέρα από αυτό ο τρόπος παραγωγής κάρβουνου σε φούρνο δεν είναι σωστός - ουσιαστικά δίνει πιο χαμηλό ποιοτικά προϊόν. Για αυτό ακόμα και οι Κινέζοι που ασχολούνται με το ξυλοκάρβουνο προτείνουν την παραγωγή κάρβουνου σε λάκκους.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να διαβάσεις για την παραγωγή μπριγκέτας που έχουμε γράψει στο παρελθόν σε κάποια άλλα θέματα...

Επιπλέον έχουν δίκιο και τα άλλα μέλη στις απαντήσεις που σου έδωσαν.
Δεν είναι τόσο εύκολο να παράγεις υπό μεγάλη κλίμακα.
Π.χ. εάν σου φέρνουν φρέσκα τα κλαδέματα θα πρέπει να τα τεμαχίσεις και να τα ξεράνεις αλλιώς θα ανάψουν - το ξηραντήριο όμως για chips είναι διαφορετικό από εκείνο για σκόνη.
Το ίδιο και το εμπόριο - η μπριγκέτα είναι εύκολο να πουληθεί στην περιοχή σου;
Με τα χρήματα που έχεις την βγάζεις ίσως μόνο για κινέζικο σύστημα - αυτό που καίει την μπριγκέτα εξωτερικά. Θα μπορεί να πουληθεί στην περιοχή σου;

Εάν θέλεις πάντως πρόταση από κινεζική εταιρεία, αυτή η GEMCO.
.

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by OANNHSEA.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109994 από briquetteboy
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, βασίζομαι σαν πρωτη ύλη στο καλάμι και τις πευκοβελόνες (που τις σκυλοέβριζα όταν μου λέρωναν την αυλή μου, μέχρι που τις googlαρα και είδα την χρησιμότητά τους ;) ) ενώ εννοείται ότι θα γίνει και κρούση σε εταιρείες του κυκλώματος του ξύλου για την συλλογή παραπροιόντων (φίλε kosmidis80, πλάκα με κάνεις που θα μου φέρνει ο δήμος τα κλαδέματά του στην πόρτα μου?)
Οι κινήσεις σε Δήμους, δασαρχεία κλπ έχουν προβλευθεί, η παραγωγή και διάθεση θα γίνει μόνο με ίδια κεφάλαια (στο ύψος που το επιτρέπουν αυτά) και δίχως δανεισμό, γιατί καλό είναι να ψωνίζουμε απο τα ράφι που φτάνει το χέρι μας καί όχι πιο πάνω, η διάθεση θα είναι λιανική (=μετρητοίς) και χονδρική (= μετρητοίς και με πίστωση, σε 2-3 εγνωσμένης φερεγγυότητας χονδρέμπορους).
Έχω πειραματιστεί με τις α΄ ύλες, με παραγωγή τους με πιστόλι σιλικόνης και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρυντικά. Το να πάω να αγοράσω ένα κινεζάκι για να παίξω, δέν νομίζω ότι θα μου προσφέρει τίποτα. Γι΄ αυτό και στο άμεσο μέλλον όπως ανέφερα και προηγούμενα, θα ζητήσω από ένα μέλος να μου κάνει την χάρη να τεστάρουμε τα χαρμάνια με ένα δικό του μηχάνημα.
Σκέφτομαι για την αγορά πρέσας των 150-200kg/h ενώ όπως έχω αναφέρει στο αρχικό μου μήνυμα, το 70% της παραγωγής θα καρβουνοποιείται καθώς είναι προιόν με 12μηνη ζήτηση.
Θα ήθελα λοιπόν απ΄ τους φίλους, να που υποδείξουν εισαγωγείς και μάρκες μηχανημάτων εγνωσμένης αξίας για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας. Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #110011 από kosmidis80
φιλε μου αν η χωματερη ειναι πολυ πιο μακρια απο τον χωρο που θα κανεις την επεξεργασια, οχι μονο θα στα φερνουν ΑΛΛΑ θα σε παρακαλανε κι ολας!

Εφοσον τα εχεις ολα υπολογισμενα, καλη αρχη και καλες δουλειες!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.068 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ