Πυροσβεστήρας κοντά στην πηγή θέρμανσης

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96183 από glf
..σκεφτείτε ότι στα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν εγκατεστημένη πυρόσβεση με μπεκάκια στο χώρο των επιβατών και του κινητήρα με AFFF σκόνη και επιπλέον και ένα φορητό μεγάλο πυροσβεστήρα.

ε, το χειμώνα τον φορητό τον βγάζω και τον έχω εύχερο στην αποθήκη για να είναι σε ετοιμότητα για το τζάκι. έχω κάνει και τις σχετικές υποδείξεις στη γυναίκα μου..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96197 από ippomas
Λεφτερη εχω την εντυπωση πως δεν πρεπει να παραβλεπουμε τους νομους, αλλα σε καινουργιες κατασκευες, σε παλιες ομως και ηδη επι χρονια λειτουργουμενες εγκαταστασεις δεν μπορουμε να εχουμε εφαρμογη της νεας νομοθεσιας. Ουτε εχουμε παντα να αντιμετωπισουμε τον καυστηρα μιας πολυκατοικιας αλλα τα περισσοτερα αφορουν πλεον μικρες σε οροφους κατοικιες και μονοκατοικιες, οι οποιες ειχαν το λεβητοστασιο σε εξωτερικο χωρο με το συστεγαζομενη και την δεξαμενη.
Ασχετα με αυτα το θεμα αναφερεται στους πυροσβεστηρες κοντα στην πηγη θερμοτητος και πιανοντας ολα τα ειδη θερμοτητος εγω επισημαινω οτι σε οσα σπιτια φιλων και μη ετυχε να επισκευθω κανενα πυροσβεστηρα δεν ειδα πουθενα ειναι τυχαιο.

Το να ρωτας δεν ειναι κακο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #96205 από lefteris

ippomas έγραψε: Λεφτερη εχω την εντυπωση πως δεν πρεπει να παραβλεπουμε τους νομους, αλλα σε καινουργιες κατασκευες, σε παλιες ομως και ηδη επι χρονια λειτουργουμενες εγκαταστασεις δεν μπορουμε να εχουμε εφαρμογη της νεας νομοθεσιας. Ουτε εχουμε παντα να αντιμετωπισουμε τον καυστηρα μιας πολυκατοικιας αλλα τα περισσοτερα αφορουν πλεον μικρες σε οροφους κατοικιες και μονοκατοικιες, οι οποιες ειχαν το λεβητοστασιο σε εξωτερικο χωρο με το συστεγαζομενη και την δεξαμενη.
Ασχετα με αυτα το θεμα αναφερεται στους πυροσβεστηρες κοντα στην πηγη θερμοτητος και πιανοντας ολα τα ειδη θερμοτητος εγω επισημαινω οτι σε οσα σπιτια φιλων και μη ετυχε να επισκευθω κανενα πυροσβεστηρα δεν ειδα πουθενα ειναι τυχαιο.


Και εγώ επέλεξα να εγκαταστήσω εξωτερικά ολόκληρη εγκατάσταση με πυρολυτικό - 2 δεξαμενές 1000αρες και 2 δοχεία διαστολής των 150. Όλα αυτά ήθελαν χώρο και είχα. Είχα εσωτερικά αλλά επέλεξα να συνδέσω παράλληλα με τον υπάρχοντα πετρελάιου χωρις να το ξηλώσω. Το θερμικό φορτίο στην ίδια την κατασκευή θα ήταν τεράστιο αν αποθήκευα ξύλα δίπλά στο λέβητα, πόσο μάλλον αν τα έβαζα στο ίδιο μου το σπίτι. Επέλεξα να μεταφέρω τα ξύλα με παλετοφόρο χειρός σε παλέτες και όποτε τελείώνει κάποια να φέρνω 1 νέα στο χώρο στο λεβητοστάσιο. Έτσι γλύτωσα και το ιδιαίερο κουβάλιμα με καρότσι ή στα χέρια των ξύλων.

Λύσεις λοιπόν υπάρχουν.

Ακόμα λοιπόν και σε παλαιότερες κατασκευές μπορείς να βρεις μια λύση που να πληρεί τις προδιαγραφές.

Θέλει σίγουρα συμβιβασμό σε θέματα ασφαλείας.

Δεν μπορεί από την μια να θέλουμε να φορτώσουμε 4-5 τόνους πελλετ σε ένα αποθηκάκι για να έχουμε και στο πάρκινγκ το αυτοκίνητο που έχουμε παραδώσει τις πινακίδες (το έχω δει σε πολλούς)... :(

Όπως έχω δει πολλούς να ντανιάζουν τα τσουβάλια με πυρήνα ελιάς στο υπόγειο και να μαλώνουν με τους υπόλοιπους ενοικους της πολυκατοικίας για την αποπνυκτική ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους.

Ναι είπαμε οι καιροί είναι δύσκολοι... :sick:

Θέλει όμως και μέτρο ως προς τις επιλογές της θέρμανσης και των αντίστοιχων μέτρων ασφαλείας.

Αν συμβεί το μοιραίο ... ποιος θα μας φταιει μετά ???

Σε λίγο... φεύγω ξανα για τις ΗΠΑ για 9η φορά :whistle:

Άλλες καταστάσεις ...εκεί στην άδεια καθορίζεται και το δρομολόγιο από το οποίο θα έρθει η πυροσβεστική, από που θα πάρει νερό, κ.α. πολλά, που θα έλεγε κανείς οτι οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει (ή μήπως όχι?)

Όπως λέμε όμως κάποιοι ... το σόκ το παθαίνεις με ενα ταξίδι στο εξωτερικό, όχι όταν πηγαίνεις....αλλά όταν επιστρέφεις.... :unsure:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ